Robbie Williams - Rudebox (2006)

Label: Chrysalis

1. Rudebox (4:45)
  2. Viva Life on Mars (4:51)
  3. Lovelight (4:02)
  4. Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus (4:48)

met Lily Allen

5. She's Madonna (4:16)

met Pet Shop Boys

6. Keep On (4:19)

met Lily Allen

7. Good Doctor (3:16)
  8. The Actor (4:06)
  9. Never Touch That Switch (2:47)
  10. Louise (4:46)
  11. We're the Pet Shop Boys (4:57)

met Pet Shop Boys

12. Burslem Normals (3:50)
  13. Kiss Me (3:16)
  14. The 80's (4:18)
  15. The 90's (5:34)
  16. Summertime / Dickhead (10:49)
avatar van Poeha
Waardering verhoogd van 2,5* naar 3* (door She's Madonna geweldig nummer en We're The Pet Shop Boys (they rule!) en The 90's).
Deze nummers vind ik beter geworden naarmate ik het album vaker beluister!

Toen de single Rudebox uitkwam, dacht ik ineens: wat hoor ik nu?

Mijn mening over dat nummer is niet veranderd, maar op het album blijken, na wat vaker geluisterd te hebben, toch wel wat lekkere nummers te staan.
+ Viva Life On Mars, We're The Pet Shop Boys, Kiss Me, The 80's (gangsta op z'n Robbies), The 90's, Summertime.
- Rudebox, Lovelight, She's Madonna, Never Touch That Switch.

Conclusie: 3,0*

ik ben al lang fan van robbie williams, maar deze plaat vind ik toch veel minder.. ik had liever de lekkere ''catchy'' nummers van Mr. williams

EVANSHEWSON
Ik kan de kritiek van vele fans hier eigenlijk niet volgen; Mag een artiest progressie maken ? Of moet hij eeuwig en altijd dezelfde soort platen blijven maken ,
Ballads in de trend van Angels en Advertising Space die kennen we nu wel. Die zijn prachtig, daar niets van, maar mag de artiest zich asjeblief ontwikkelen ???

Ik heb deze plaat nu al meerdere malen beluisterd en het is een echte groeiplaat;
Ook al flirt Robbie met rap en dance, daar is niet mis mee; Vind zijn samenwerking met de fameuze Pet Shop Boys trouwens erg geslaagd;
Verder staan er tal van sterke songs op, ook al is het niet altijd in zijn "vertrouwde" stijl.
Zo vind ik de titelsong erg sterk alsook bvb Lovelight, The Actor en the 80's. De cover van een oud Human League nummer "Louise" is ook erg geslaagd.
Laat Robbie maar doen, prima plaat voor mij 4 sterren !

nouja van mij geen kritiek hoor, ik geef alleen aan dat ik robbie's ''oude'' nummers gewoon veel liever hoor

avatar van Daaf
Ik vind het leuk dat Robbie z'n eigen muziek maakt, gewoon wat hij wilt (of iets waarmee ie veel geld hoopt te verdienen).

In ieder geval, zijn muziek is de mijne niet.

Dr.Greenthump
@ Patrick

Constateer jij progressie? No way, hooguit innovativiteit (hoewel ... ) wat dus niet automatisch progressie betekend. Innovativiteit kan zelfs nadelige gevolgen hebben. Ik wil geen Wu-Tang Clan die opeens met een nieuwe stilo komt. Nee ik wil dat ze nog steeds heads eraf choppen. En wat te denken van die nieuwe Red Hot Chili Peppers sound? Het is mooi als een artiest zich ontwikkelt, maar ik vraag me af of dat hier het geval is. Tenminste niet als we het over die Justin-achtig vehikel van een Rudebox hebben wat ook nog eens een ontzettend zogenaamd stilo, oppervlakkig klote nummer is. Hetzelfde geld voor Lovelight en She's Madonna wat beide het bewijs zijn van de ''even scoren in de Top 40'' gedachte. Bovendien nog eens vreselijk saai. Nee dan toch veel liever zijn 'oude' werk en ik heb al HELEMAAL niks met de beste man. Mijn gevoel bij Robbie is dat hij inspeelt op de hype's wat jij alleen maar bevestigt door te zeggen dat er rap & dance invloeden (beetje de trends van het moment) zijn. Nogmaals haal progressie en innovativiteit niet door elkaar.

Ik ben het helemaal eens met Dr. Greenthump. Na de breuk met songwriter Guy Chambers heeft Robbie het niveau van albums als I've Been Expecting You en Escapology niet meer gehaald. Ik ben benieuwd wanneer (en of) hij nog eens met een klassieker a la Let Me Entertain You of Feel komt. Dat zijn briljante nummers en dat kun je van de nummers op Rudebox niet zeggen...

avatar van *San*
Dit is Robbie's slechtste album maar dan hoefen we hem toch nog niet de grond inteboren?

Vooralsnog geef ik deze cd een 3.0

anathema
Jawel.
Dit had hij niet moeten uitbrengen en omdat het Robbie Williams is er geen ontkomen aan en word ik gedwongen dit aan te horen . 1*

avatar van Azzurro
Twee nieuwe geruchten:

Hij zou een nieuwe swing-cd aan het opnemen zijn, maar in hoeverre dit waar is kan ik niet garanderen.
Op het belgische Robbie Williams-forum is de tracklist wel al te vinden:

Come Fly With Me
Summer Wind
That's Life
The Way You Look Tonight
The Lady Is a tramp

Maar de bron is The Sun, dus eerst zien en dan geloven...

Daarnaast is er een iets meer betrouwbare bron die zegt dat Robbie en Guy Chambers hun meningsverschillen opzij gezet hebben en dat er een kans is dat de twee terug samen gaan werken. Misschien dringt het door tot Robbie dat zijn laatste album toch niet zo goed was...

EVANSHEWSON
IK heb wel een reportage gezien in De Rode Loper, waar je Robbie ziet op een project van een duetten plaat van wijlen Dean Martin. Het was een crooner, ik dacht echt wel Dean Martin, maar nu begin ik zelfs aan die naam te twijfelen.

Men zou het procedé toepassen dat ook bij de duets platen van Frank Sinatra werd gebruikt;

Dus van Robbie staat er zeker een track op.

avatar van psychonaatje
Het is een album van Dean Martin, waar duetten opstaan met hedendaagse artiesten (en ander gespuis), klopt helemaal.

avatar van Rickepick
Dr.Greenthump schreef:
@ Patrick

daar zeg je het al , je hebt helemaal niks met Robbie.
dus als je dan speculeert dat Robbie op hypes in gaat.

probeert dan eerst een paar interviews van hem te lezen en wat live dvdtjes, en kom dan tot de conclusie dat dit albums puur muziek is naar Robbies persoonlijke muzieksmaak,

avatar van Rickepick
Erg gaaf album, lekker luisterend en lekker op gang.

* * * * /5

Wanneer komt er een nieuw album van Robbie uit?

Ik las pas iets over een nieuw album op een site er daar stonden ook al tracktitels bij, nu kan ik alleen die site niet meer vinden .

Iemand die meer weet van een nieuw album van Robbie Williams?

avatar van Darkzone
Jammer dat het gros van de Robbie-fans ná de jaren 80 zijn geboren óf iig de jaren 80 niet hebben meegemaakt en er niet van houden, want dat lijkt mij de enige veklaring voor de negatieve reacties en recenties waar dan ook vandaan.

Neemt niet weg dat Rudebox van dag 1 een geweldig album is (naar mijn mening een beetje te vroeg uitgebracht, aangezien er net 3 singles van zijn vorige album uit waren en er makkelijk nog 2 grote hits opstaan...).
Niet dat alle nummers even sterk zijn (toen ik voor de eerste keer Lovelight hoorde, dus nog voor het album uit was), moest ik erg slikken en vond het nummer bagger. Maar de Dark Horse Mix van dit nummer is erg sterk daarentegen.

Mijn eigen versie van het album is iets anders (nummer of 2 weg, andere volgorde, remix ipv album versie) en het geniale nummer Mess Me Up is er ook aan toegevoegd.

5* om de lage score op te waarderen (anders ook 5*).

avatar van Jacobgallagher
Matig album met nogal wat dieptepunten. eerste single Rudebox is hier vooral een voorbeeld van, Keep On en Good Doctor zijn ook lachwekkend slecht. Daartegenover staan er wel weer wat juweeltjes op deze snel uitgebrachte plaat; te weten She's Madonna, We're The Pet Shop Boys en het tweeluik The 80s/The 90s. Op die laatste twee nummers komen Robbie's rapkunsten verrassend genoeg wél uit de verf, waar op de andere nummers z'n raps erg lachwekkend en amateuristisch zijn.

mathieudc
Dit album dan toch maar een halfje verhogen, toch een album met memories...Er staan hier enkele hele mooie dingen op, helaas ook heel wat mindere zaken zoals Keep On, Good Doctor, Louise,...Maar toch, 3,5 sterren.

En ben ik nu echt de enige die Burslem Normals ook iets vind?

avatar van Azzurro
nee hoor, Burslem Normals is één van de betere nummers op het album vind ik.

Spijtig genoeg mogen we in 2008 niets verwachten van Robbie, in tegenstelling tot de geruchten dat er een swing-cd ging komen zal het stil blijven rond Robbie...

avatar van Reijersen
Nou! Robbie Williams heeft hiermee officieel zijn dieptepunt bereikt. Een uiterst amateuristische en ongeïnspireerde plaat is dit geworden. Jammer, dan maar terug naar zijn eerder werk.

Andere stijl, dat zeker, maar niet echt beter. Wel wat sterke popsongs, meer als op de voorgaande: The 80's/90's, We're the Pet Shop Boys. En eigenlijk vind ik de rest ook helemaal niet zo slecht als hier wordt beweerd, daarnaast is het toch een best gedurfd album voor een Sky Radio artiest.

dVTB
Best een lekker album; beter dan zijn vorige studio-cd die nogal mat en uitgekauwd klonk. She's Madonna en Lovelight waren uitstekende singles, The Actor is ook een fijne track. Een paar nummers zijn wat minder, maar als totaal is het een goed luisterbaar album.

avatar van KKOPPI
alleen rudebox en she's madonna vind ik wel lekker, verder is alles bagger

mathieudc
Dan is 3,5 wel nog een zéér mooie score.

avatar van Glorious
Is eens een keer iets anders van robbie williams dan alleen dat pop-rock (m.u.v. "Swing When You're Winning", is jazzy-achtig en absoluut niet mijn stijl). Dit is een lekker album. Ik ga door de wat R&B en de hiphopachtige dingen die in dit album zitten die muziekstijlen meer waarderen. De mooiste nummers zijn She's Madonna, The Actor, We're The Pet Shop Boys en Burslem Normals.

Guardian of Isis
Brrr, ik heb zo'n bloedhekel aan dat titelnummer. Beschamend slecht.

avatar van LucM
Op dit album gaat Robbie Williams op de elektronische en raptoer en keert hij terug naar de popsound uit de eighties. Dit levert een erg wisselvallig album op met hoogte- en dieptepunten.

Het zijn de gastartiesten die het album nog enigszins redden. De 2 samenwerkingen met Pet Shop Boys vind ik zeer geslaagd met o.a. de prima hitsingle "She's Madonna" en "Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus" (met Lily Allen) vind ik ook erg leuk. Het titelnummer vind ik compleet fout en grappig tegelijk.

Echter, sommige nummers zijn te vlak en vervelen snel en rappen blijkt niet zijn sterkste kant te zijn (Keep On, Good Doctor). Wat de covers "Louise" (Human League) en "Kiss Me" (Stephen Tin Tin Duffy) hier komen doen is mij ook een raadsel want ze voegen niets toe aan het origineel.

Toen ik de wanhoop nabij was kreeg ik zowaar 3 uitstekende nummers tot slot te horen: "The 80's" en "The 90's", twee autobiografisch getinte songs waar de rap van Robbie Williams ineens wel in de juiste plooi valt en het sfeervolle, schitterend gearrangeerde "Summertime". De ghosttrack "Dickhead" is dan weer een mislukte elektro-poging.

"Rudebox" is duidelijk een te snel in elkaar geflanst album dat goed had kunnen uitpakken indien Robbie Williams meer tijd erin had gestoken en de zwakke nummers had vervangen door betere. "Rudebox" is wellicht Williams' meest verrassende en tekstueel persoonlijkste album, doch tevens zijn minst evenwichtige.

avatar van Maximusic
Na een luiterbeurt valt het me zeker niet tegen. Een stuk boeiender als het wat "saaie" Intensive Care. In november kunnen we zijn nieuwe album verwachten. Ik ben benieuwd!

avatar van SiriusBart
Nieuwe single; Bodies! Erg gaaf!