Robbie Williams - Rudebox (2006)

Label: Chrysalis

1. Rudebox (4:45)
  2. Viva Life on Mars (4:51)
  3. Lovelight (4:02)
  4. Bongo Bong and Je Ne T'Aime Plus (4:48)

met Lily Allen

5. She's Madonna (4:16)

met Pet Shop Boys

6. Keep On (4:19)

met Lily Allen

7. Good Doctor (3:16)
  8. The Actor (4:06)
  9. Never Touch That Switch (2:47)
  10. Louise (4:46)
  11. We're the Pet Shop Boys (4:57)

met Pet Shop Boys

12. Burslem Normals (3:50)
  13. Kiss Me (3:16)
  14. The 80's (4:18)
  15. The 90's (5:34)
  16. Summertime / Dickhead (10:49)
Ik waardeer het als artiesten met wat anders op de proppen durven te komen.
Maar soms mislukt het volledig. Dat gevoel krijg ik bij de single Rudebox van Robbie Williams. "Justin Timberlake komt weg met dit soort dingen, dus dan ik ook". Zoiets zal het wel geweest zijn, en dan denk ik: maak toch gewoon mooie popliedjes man.

avatar van jordybeukeboom
Ik waardeer dat ook heel erg, maar ik vind zijn 'experimenten' wel geslaagd. Eerst Radio, nu de single Rudebox. Maar wordt dit complete album 'anders'?

jordybeukeboom schreef:
Maar wordt dit complete album 'anders'?

Ik vermoed, als ik zo naar die hoes kijk, dat het best wel eens een dance-gericht album kan worden.

avatar van T.O.
Zou King of the Bongo een cover van Manu Chao zijn?

"We're the Pet Shop Boys", ook leuke titel

avatar van Kos
Kos
Ik vind er weinig aan (de single) maar beter dan zijn andere plaatjes .

T.O. schreef:
"We're the Pet Shop Boys"

Zelfde titel staat ook op My Robot Friend's Hot Action!.

De single vind ik erg leuk, dit zou nog eens een leuk album kunnen worden.

Ik ben ook wel benieuwd. Rudebox vind ik wel een erg leuke single in ieder geval, al is de nieuwigheid er al wel weer een tijdje vanaf.

Spuuglelijke hoes, overigens.

Rudebox is verschrikkelijk, schijnt ook als slechtste album ooit door hem gemaakt bestempeld te worden.

avatar van Azzurro
Rudebox is helemaal anders dan hetgeen je van Robbie Williams verwacht. Ik moest er zelf ook heel hard aan wennen, maar na een paar keer beluisterd te hebben vond ik het zeker niet mis. Al vind ik zijn andere nummers wel veel beter... Ben benieuwd naar de cd!

Zou de CD niet 1974 gaan heten? Naar zijn geboortejaar?

avatar van Azzurro
Als dit de cover wordt, zal het album Rudebox heten, maar ik had ook al geruchten gehoord dat het album Rudebox/1974 zou heten...

De laatste correctie van de hoes was niet kloppend: was de afbeelding van de cd-single. Willen users hier op letten voordat men iets (foutief) corrigeert.
Opnieuw gewijzigd dus.

avatar van avdj
Nu al weer een nieuw album? Da's ver boven z'n gewone doen.

avdj schreef:
Nu al weer een nieuw album? Da's ver boven z'n gewone doen.

Dat is niet waar. In de periode van 2000 t/m 2002 heeft hij ook elk jaar een nieuw album uitgebracht.

avatar van avdj
Inderdaad. Maar daarna startte de uitmelkerij.

Twee jaar.

Edit: HiLL's bericht is weg.

avatar van Eddie
respect vanuit kamp Eddie voor de heer williams. Hij zat toch een beetje op een dood spoor met zijn laatste plaat. ik bedoel dat het allemaal wel erg safe is. Wat ik in een artiest als Robbie Williams waardeer is dat hij muziek maakt die hij tof vind, eerder deed hij al een soort gelijk uitstapje maar dan naar de Jazz en Blues kant. Of de muziek op deze plaat goed is of niet dat zal ik nooit kunnen beoordelen omdat het (gezien de laatste single) niet echt mijn ding is, maar hij verdient wel mijn respect door dit soort dingen gewoon te doen. Ik ken genoeg pop/rock bands die al jaren lang op safe spelen en die dit soort dingen nooit zouden durven.

Is dit (rudebox dan)juist niet safe? (is mijn vraag dan). Dit is zowat Justin Timberlake achterna willen doen.
Nelly Furtado scoort nu ook commercieel vb, maar ik vind dat ze haar eigenheid verloren heeft..

avatar van HiLL
Nou ik zie Robbie Williams niet denken: 'Ja cool ik ga die gladde aal van een Timberlake nadoen'. Timberlake zal eerder Robbie nog eens nadoen en hopen in zijn bedje ooit zo groot te worden als Robbie Williams.

avatar van Bill
Zijn nieuwe single "Lovelight" is al op zijn site te luisteren en ik moet zeggen: TOP!! Klinkt ERG lekker! Als de rest van het album ook zo lekker is, dan zit dat wel goed.

avatar van Reijersen
Album verlaat vanwege een meningsverschil met zijn oude manager, over het nummer The 90's.

Relax
Reijersen schreef:

Album verlaat ?? leg uit ?

avatar van Reijersen
Relax schreef:

Album verlaat ?? leg uit ?

Vanwege een vete tussen Robbie en die manager over het betreffende nummer komt het album later uit. De manager in zake wil namelijk dat het nummer van de cd afgehaald wordt omdat het negatief over hem gaat.

avatar van Bill
Reijersen schreef:

Nee dat is niet meer het geval. In het nieuwsbericht over de premiere van Lovelight staat namelijk dat het album 23 oktober uitkomt en de single 13 oktober. Dit bericht is van gisteren. Robbie is ook niet van plan om het nummer van het album te halen, dus voorlopig is het nog gewoon 23 oktober dat het album uitkomt.

avatar van Azzurro
Het nummer "the 90's" dat de oorzaak is van de vete tussen Robbie en de manager is heringezongen met een iets mooiere tekst, maar normaal gezien komt de cd nog steeds op 23 oktober uit...

Intensive Care vindt ik toch een goed/super-album, maar Rudebox vind ik écht heel slecht. ik verwacht bagger, maar we wachten af...

Hmm, Robbie Williams, vind hem echt niks aan, liedjes vind ik helemaal niet leuk. Maar wel weer leuke cover .

avatar van levenvergeten
Rudebox, het lijkt alsof Robbie Williams Beck wil imiteren,