Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

Relax
Ah! hij staat erop !
Dit album is zeker geen tegenvaller voor in het jaar 2006, de rap kwaliteiten zijn een stuk omhoog, maar kwa beats is het wat.. serieuzer, niet dat het dat niet was maar luister zelf maar en je hoord een beetje verschil.
Die schreeuw stem zit er nogaltijd in

avatar van Jordy
Gandhi was misschien wat minder, maar verder is JMT toch wel een hele consistente groep eigenlijk. Besefte me vanmiddag tijdens het luisteren dat het tijd wordt dat ik overal eens een halfje bij doe, en de hele boel ga kopen.

Wederom erg vette Stoupe producties, met een ietwat eenzijdige maar wel erg vermakelijke Vinnie "I'm like Trump in The Apprentice, only fire at night" Paz. Minstens de helft van dit album is gewoon hele vette hiphop

Melle K
Dit album valt me echt zo ongelovelijk mee, ik had niet al te hoge verwachtingen maar ik vind hem beter dan Legacy Of Blood.

Uncommon Valor is geweldig, Heavy Metal Kings ook, en op de rest van het album irriteert Vinnie Paz me niet, in tegenstelling tot op LoB.

Overweeg het aan te schaffen, support indie hiphop

avatar van MJ_DA_MAN
Vind hem tot nu toe veel minder dan Legacy Of Blood, maarja dat is ook mijn favoriete JMT-album. Moet hem nog een paar keer beluisteren. Zo'n productie als Gutta Music vind ik wel leuk gedaan van Stoupe.

avatar van Conway Twitty
Klinkt redelijk positief allemaal. Sta te popelen om het te horen.

Erg strak album. Helaas staan er geen echte hardcore bangers op zoals op Legacy of Blood.

Blijft toch mn favo-shit; 4.5

Lyrical_Lunatics schreef:
Helaas staan er geen echte hardcore bangers op

Heavy Metal Kings wel toch? ben er nu aan bezig, nummers 1-8 vallen toch wel een beetje tegen, op (het te korte) 'A Blood Red Part' na.
Wat rustiger tot nu toen dan dat je van JMT gewend bent.

ja Heavy Metal Kings is wel een beetje hardcore. Maar absoluut niet te vergelijken met Age Of The Sacred Terror of Scars Of The Crucifix. Misschien had Vinnie een paar verses moeten spitten op die magnifieke intro!

avatar van Conway Twitty
Helemaal geluisterd nu, schrok een beetje bij de eerste tracks en het album leek een beetje standaard maar na de helft wordt het echt prachtig. 80% van de variatie zit in de laatste 7 (niet interlude) tracks, redelijk goede gastoptredens. Zal de eerste tracks ook nog wel gaan waarderen denk ik..

Favoriete tracks: Heavy Metal Kings, Shadow Business en Razorblade Salvation.

3.5* voorlopig.

Dit klinkt heel erg lekker, mooie beats, alles mooi , mooie stem, ik moet hem nog vaker luisteren om een punt te geven, maar dat wordt hoger dan een 3,5, dat weet ik zeker. Zelden zo'n mooie Hip-Hop cover gezien.

4.5/5

erg dope, ik vind hem steeds beter worden
ik zal de oudere albums ook eens checken

avatar van MJ_DA_MAN
Ik begin hem nu steeds beter te vinden . Zal denk ik 4* worden maar eerst nog even afwachten.

@ dutchboi: Ik heb al hun albums op de eerste na, en ik vind ze allemaal geweldig . Mijn favoriete album van ze is de voorganger van deze plaat. Voor velen is Violent By Design de favoriet maar voor mij is Legacy Of Blood dé JMT-plaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Genoeg beluisterd nu, toch maar weer 4* (die deel ik veel uit de laatste tijd valt me op ). Het is nu wel iets serieuzer dan op vorige albums, qua tekst en vooral qua beat. Ik mis alleen een paar lekkere blije Stoupe-beats.

Shadow Business,, zelden zo'n track gehoord.

MJ_DA_MAN schreef:
4 dagen???

C Changes schreef:
4 dagen???

Dat hij hem genoeg had beluisterd in 4 dagen, meestal luister ik het tot ik het bijna uit mijn hoofd ken.

avatar van MJ_DA_MAN
Waar zeg ik dat ik hem genoeg beluistert heb ik 4 dagen?

MJ_DA_MAN schreef:

thanks ik zal kijken of ik hem ergens kan vinden of van een maat kan lenen

Relax
Wel een 4,5 verdiend na Violent by Design en Legacy of Blood is deze de beste.
Hun eerste album is compleet anders en totaal geen aanrader MJ, daar is Vinnie Paz er niet met zijn grommende rap stem maar meer normale praat stem.
En de teksten zijn wat anders en onprofesioneler vergeleken met dit album.
Dit album, de beats op sommige zijn zo mooi, en het blijft leuk ookal is het al 26 jaar oud... refreinen die zijn gesampled uit andere nummers.

Ohh ben erg benieuwd hiernaar. Beter dan visions of Ghandi ?

sn@ke schreef:
Ohh ben erg benieuwd hiernaar. Beter dan visions of Ghandi ?

Jup , net als elk ander JMT album.

Hoewel 'Blood In Blood Out' een parel van een nummer is.

Relax schreef:
refreinen die zijn gesampled uit andere nummers.

Ja het klinkt soms wel tof, maar Mobb Deep wordt 3 keer gesampled!! beetje teveel van het goede.

Conway Twitty schreef:

Jup , net als elk ander JMT album.

Hoewel 'Blood In Blood Out' een parel van een nummer is.

Ik vind Visions of Gandhi toch wel een tikkeltje beter. Vind dit tot nu toe wel het minst goede JMT-album, en nog krijgt ie een 4. Kun je nagaan hoe goed ik ze vind (ik vermeld er wel bij dat ik hun eerste album als enige JMT-album nog niet heb).

Mijn JMT beoordelingen:

Violent By Design 4.5-5*
Legacy Of Blood 4-4.5*
Servants In Heaven Kings In Hell 4* (kan alle kanten op)
Visions Of Gandhi 3.5*

Als je dit leest.. dan snap je dat je aandachtiger moet luisteren... en je je er niet makkelijk vanaf moet maken.

Ongelooflijl hoe dope JMT uit de hoek blijft komen met Paz en Stoupe ( geniaalste producer in jaren). Deze laatste heeft weer enkele geniale trakcs gemaakt en Paz temperament-woede is lichtjes afgekoeld. Al is denk ik de beste verse voor RA the Rugged man op Un common Valor , wat een gruwelijke trakc is dat toch. Alweer een erg strak album , deze groep blijft constant goede platen droppen. Of deze beter of slechter is dan VOG , daar ben ik nog niet uit. In ieder geval beter dan legacy of blood.

sn@ke schreef:
In ieder geval beter dan legacy of blood.

Vind ik helemaal niet, vind dit hun minste tot nu toe maar nog wel zeker 4* waard. Helaas is ie iets te kort naar mijn mening.

Vond legacy of blood wat bleekjes uitvallen bij VOG en violent by design wist me nog niet echt te boeien ( maar nog niet echt aandachtig gecheckt ).