Jedi Mind Tricks - Servants in Heaven Kings in Hell (2006)

Label: Babygrande

1. Intro (1:05)
  2. Put 'em in the Grave (3:17)
  3. Suicide (3:52)
  4. Uncommon Valor: A Vietnam Story (4:02)

met R.A. the Rugged Man

5. A Blood Red Path (0:55)
  6. When All Light Dies (4:33)
  7. Serenity in Murder (4:05)
  8. Pariah Demise (Interlude) (0:43)
  9. Heavy Metal Kings (4:33)

met Ill Bill

10. Shadow Business (4:09)
  11. Triumph & Agony (Interlude) (0:57)
  12. Razorblade Salvation (4:21)
  13. Outlive the War (3:43)

met Block McCloud en Sean Price

14. Gutta Music (3:44)

met Chief Kamachi en Reef the Lost Cauze

15. Temples of Ice (Interlude) (0:45)
  16. Black Winter Day (4:11)
  17. Heavy Metal Kings [Terror Remix] * (4:34)

met Ill Bill

18. Pretty Little Whores * (3:39)

met Outerspace

19. Blitz Inc. * (3:14)

met Esoteric en King Syze

avatar van MJ_DA_MAN
VOG is qua productie goed maar qua rap niet echt best, deze is qua productie iets minder maar nu is het qua rap en vooral qua teksten weer vooruit gegaan met Vinnie.

In VOg was hij hersenloos agressief , kon ik wel smaken en zeker niet om serieus te nemen , hier is hij duidelijk wat meer afgekoeld iig.

Harco
Voor mij is dit hét JMT album. 4,5.

Man, wat is Vinnie qua lyrics vooruitgegaan. Sean Price op Outlive the War is natuurlijk ook fucking dope.

avatar van pascal83
Mijn eerste echte kennismaking met JMT. Over het algemeen kent de CD goede beats en leuke gastoptredens maar die rapper van JMT zelf (Vinnie) moet toch echt ingeruild worden.

3.5*

Uncommon Valor , Paz is tekstueel erg sterk op deze plaat , wat volwassener. Toch weer een 5 sterren - plaat.

Relax
Is Jus Allah er nou uit ? en Stoupe dat is de producer right ?

avatar van MJ_DA_MAN
Just Allah deed alleen mee op Violent by Design. En Stoupe is de producer ja, staat ook gewoon op hun artiestenpagina .

Harco
Allah komt waarschijnlijk terug. Op de releaseparty van dit album verschenen er ook een aantal mixtapes, onder andere eentje van Vinnie Paz, waar hij een aantal tracks deed met Jus, waarop ze zoiets riepen als "Allah is back!"

avatar van Conway Twitty
Harco schreef:

Hoop het zeker, zeer fijne rapper

avatar van Jordy
Haha, las op pitchfork dat Razorblade Salvation een Sufjan Stevens-sample bevat heeft hij vast niet zelf toestemming voor gegeven

Relax
R.A the Rugged Man, is dat nou een blanke zwerver ? want op google... dang.
Maar hij is zeker goed, maar ik wist niet dat hij blank was

avatar van herbertwest
Opmerkelijk weer hoe Vinnie Paz weer door alle gastrappers eruit wordt gerapt. Vond op Violent By Design Jus Allah, Esoteric, Virtuoso, Tragedy Khaddafi enz al beter, op VoG waren Canibus, Kool G Rap en Outerspace weer beter, daarna waren Killah Priest, GZA en Sean Price beter en nu dus weer de gastraps die het hem doen met een geweldige RA the Rugged Man als beste verse van het album. Arme Vinnie...
Gelukkig klinkt het allemaal weer wat beter dan vooral Visions of Ghandi. Toch vind ik het qua producties en raps nog niet zo goed als Violent by Design. Maar daar had Vinnie ook maar 1 verse van de 3 of 4 verses die elk nummer had, voor mij een duidelijk pluspunt. En de sfeer die dat album uitademt spreekt mij ook een stuk meer aan.

Ik hoop het

Harco
Paz z'n lyrics zijn juist met 935803495890345% toegenomen op dit album. Dat hij er door alle gastrappers wordt uitgerapt, vind ik nou weer een beetje overtdreven.

Harco schreef:

Vind ik ook onzin, Vinnie Paz is juist goed op dit album op zijn eigen niveau, de gastartiesten vullen juist perfect aan, alleen R.A The Rugged Man heeft hem er wel uitgerapt om eerlijk te zijn

Melle K
Relax schreef:
R.A the Rugged Man, is dat nou een blanke zwerver ? want op google... dang.
Maar hij is zeker goed, maar ik wist niet dat hij blank was

Rugged Man is een held.

herbertwest schreef:

check de lyrics over z'n moeder en z'n verse van vietnam naast die van RA ..... die man is hier juist op het geniale af. Dat Ra z'n verse het dopest levert doet daar niets aan af , Paz blijft de beste agressieve mc in het wereldje.

avatar van herbertwest
Inderdaad misschien onhandig van mij om het bij dit album te zetten, want Vinnie is inderdaad een stuk beter dan op de vorige 2. Vooral op Visions of Ghandi is hij erg zwak. Hier vind ik hem dus ook wel goed rappen hoor, maar toch vind ik de gastraps vrijwel altijd beter.

Relax
Ja hoor er is weer een triest ventje hier die denkt dat ie cool is als die even een 0,5 geeft aan een top album van rap.

GGMM
Super vet geproduceerd.
Eerste keer dat ik een JMT album luister, ga maar is meer downloaden.

Heb heel veel hedendaagse hiphop links laten liggen en kwam pas uit op JMT...en ik moet zeggen smaakt naar meer!:)

Relax schreef:

Tuurlijk, maar die verse was gewoon te goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Dé verse van het album. Misschien wel van het jaar. Zeker een van de beste iig.

Harco
Ik vond Sean Price toch ook erg dope klinken op zo'n Stoupe beat, maar ik ben gewoon een Sean Price fanboy, dus ik hou me stil.

eazyfan
Ok, dit is een 3,5* geworden. Erg sterk album eigenlijk wel, ik moet het nog wat herluisteren, maar momenteel die score, Vinnie's teksten zijn wel mooi vooruit gegaan, de beats zijn zoals altijd wel sterk. De gastartiesten zijn ook erg dope.Maar de tracks doen mij als geheel minder, Legacy Of Blood vind ik nog altijd beter.

Inderdaad, RA's verse is voor mij de vetste van het jaar en die beat van Uncommon Valor is ook te dope. Nummer steekt er met kop en schouders bovenuit terwijl de rest van het album ook sterk is. 4*

Sorry hoor gasten,

maar ik ben al lang fan van jedi mind en Vinnie Paz is misschien een dikzak, maar hij flowt ON-GE-LOOF-LIJK. Probeer maar s achter elkaar 3 klemtonen te flowen, dat is gewoon een kunst weet je. Check Suicide ff voor de lol. R.A. is ook dope en ik vind Jus Allah ook de bom. Laat hem aub terugkomen. Vinnie en Jus samen is JMT voor mij!

Oja en naast de flow heeft Vinnie (en jus) altijd een boodschap en laten je nadenken net als Immortal Technique. Ik vind JMT meesterlijk.

Relax
Mischien vind je Sage Francis dan ook wel goed hij doet je ook laten nadenken

Als je het mij vraagt, is dit een hele goede plaat, waar een paar tracks geskipt hadden moeten worden, maar die over het algemeen gewoon erg dope is.

Poisonpen123
Ik vind dit toch wel te ver gaan hoor..
Ik snij je strot open ik hame rin je bek slaan enz enz veelste gewelddadig allemaal en veelste psychisch maar een lekkere flow heeft die vinnnie pazz wel maar volgens mij heeft een psychsche aandoening