David Arnold - Casino Royale (2006)

Score
Label: Sony Classical

1. African Rundown (6:52)
  2. Nothing Sinister (5:31)
  3. Unauthorised Access (1:08)
  4. Blunt Instrument (2:22)
  5. CCTV (1:30)
  6. Solange (0:59)
  7. Trip Aces (2:06)
  8. Miami International (12:43)
  9. I'm the Money (0:27)
  10. Aston Montenegro (1:03)
  11. Dinner Jackets (1:52)
  12. The Tell (3:23)
  13. Stairwell Fight (4:12)
  14. Vesper (1:44)
  15. Bond Loses It All (3:56)
  16. Dirty Martini (3:49)
  17. Bond Wins It All (4:32)
  18. The End of an Aston Martin (1:30)
  19. The Bad Die Young (1:18)
  20. City of Lovers (3:30)
  21. The Switch (5:07)
  22. Fall of a House in Venice (1:53)
  23. Death of Vesper (2:50)
  24. The Bitch Is Dead (1:05)
  25. The Name's Bond... James Bond (2:49)
  26. License: 2 Kills * (2:38)
  27. Reveal LeChiffre * (1:25)
  28. Mongoose vs. Snake * (1:16)
  29. Bombers Away * (0:27)
  30. Push Them Overboard * (0:27)
  31. Bedside Computer * (0:41)
  32. Beep Beep Beep Bang * (0:37)
  33. Inhaler * (0:27)
  34. Brother from Langley * (1:41)
  35. Prelude to a Beating * (1:17)
  36. Coming Round * (1:11)
  37. I'm Yours * (1:04)
  38. Running to the Elevator * (0:28)
avatar van davidov
Enkelen voegen echt wat toe, meeste echter niet...maar toch tof om het te kunnen hebben. Het idee dat je daadwerkelijk al het gecomponeerde geluid van de film hebt is ook gewoon leuk

avatar van Thunderball
ik zie een eens dat mijn cdhoes afwijkt van de gene die hier afgebeeld staat! Hoe zit dat? Bij mij zie je niet daadwerkelijk Vesper, maar het is die posterversie met alleen haar schaduw, met er in het casinogebouw afgebeeld.

neo
Gebeurt wel vaker dat een uitgaven een (iets) andere hoes heeft per 2 of meer werelddelen.

Thunderball schreef:

Ik heb uberhaupt nog niet de hierboven getoonde cd hoes gezien...Alleen als promo plaatjes op het net, maar begin me af te vragen of die er in het echt uberhaupt wel is...

Het zit zo: er zijn inderdaad 2 covers: een Amerikaanse, en een Europese. Wij Nederlanders zien dan ook enkel die andere in de winkel liggen, terwijl in de VS deze (veel mooiere) cover te verkrijgen is (gebeurt wel vaker, zie ook: HP4, o.a.)

score-freak schreef:

Ik vind de EU versie mooier. Gezien ik het logo wel leuk langs de zijkant loopt en vesper niet zo dom op de achtergrond met een boze kop naar Bond kijkt. Een nadeel van de EU versie vind ik wel dat lelijke grijs, dan is dat blauw getinte wat beter...Och...boeiend

avatar van Thunderball
Vriend van me, die voor een paar maanden in Amerika zit, beweert dat daar de cdhoes identiek is aan die van hier. Nou heeft hij er totaal geen verstand van, of misschien gewoon geen zin om de cd mee naar Nederland te slepen?

neo
Een Europese hoes kan net zo makkelijk in Brazilië liggen als in Amerika. Deze heb ik zo gewoon hier in Nederland in een winkel eens dubbel gekocht.

avatar van Thunderball
ok, ik ging er inderdaad meteen klakkeloos van uit dat een Europese versie alleen hier te krijgen is en de Amerikaanse in Amerika, maar moet die afwijkende hoes WEL hebben!

Arnold won een Golden Satellite Award voor de song. (En Cornell ook een beetje)

avatar van Thunderball
ze hebben het nr toch samen geschreven? En what the hell is een Golden Satellite Award????

Ja, dat is zo een of andere award die zo wat aandacht krijgt omdat ie de eerste is die zo wordt uitgereikt. Voor de rest, niks belangrijks, buiten het feit dat Santaolalla won voor Babel. Dat belooft voor de Oscars...

En idd, Anrold en Cornell schreven het samen. Maar ik geef de eer toch liever aan Arnold, die er volgens mij ook meer aan heeft gedaan.

avatar van Thunderball
Inmiddels ook de 13 extra tracks gehoord (dankzij mijn rivaal) en ze zijn zeker een mooie aanvulling, de teaser muziek herken je meteen; de laatste paar tracks vind ik dan het mooist.

Track nr 32 kan ik niet plaatsen (Beep, beep beep bang???). Anyone?

De vliegveldscene, ik wil hem niet verraden, en spoilers kun je hier niet zetten, maar zeg maar vlak na de actie-scene, het "wat heb ik nu aan mijn broek hangen?" stukje

avatar van Thunderball
Aaaaah tuurlijk! Spreekt eigenlijk voor zich nu ik er over nadenk! en spoilers kun je hier toch wel zetten?

neo
Gelijk even de tracklist tussen spoilertags zetten....

avatar van davidov
Tracklist tussen spoilertags? wat onzinning... Moet je maar niet naar de CD kijken zou ik denken....

avatar van Thunderball
Had de singel vorig weekend in een platenzaak te Breda kunnen bestellen en kreeg gisteren een telefoontje dat ie binnen was. Ik speciaal er voor helemaal naar Breda.

Wat denk je?
Waren ze hem kwijt! Ze zouden nog verder zoeken en hem anders opnieuw voor mij bestellen.

Vond het heel knap van mezelf dat ik die vent niet ben aangevlogen! Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Indrukwekkend staaltje zelfbeheersing! Heb je hem voorrijkosten gerekend?

avatar van Thunderball
Gisteren nog terug gebeld, het bleek dat de single nooit binnen was geweest, maar dat ze een cd van Cornell voor iemand anders hadden ontvangen.

Toch niet helemaal voor niks naar Breda gegaan, want in (helaas voor mij) duur zaakje WEL een Aston Martin DBS (schaal 1:18) en een andere (schaal 1:36) en nog een poster gekocht!

Hebbes!!
Gisteren in Antwerpen, bij de bioscoop in de FRS, hadden ze 'm in de schappen liggen!

Er staan twee versies op:
main version (= rock versie)
pop mix (= de bijna niet vd rockversie te onderscheiden versie),
beiden wel bekend van internet,

dus GEEN versie zoals in de film te horen, helaas!

Deze dus niet?

avatar van Thunderball
Nee, hoewel de tekst op de voorkant vh hoesje inderdaad je nog aanvankelijk het tegendeel doet laten hopen, bevat de cd toch echt alleen die twee bekende gitaarversies die je ook overal op internet tegenkomt.

Ik vrees dat het dus wordt blijven wachten op een officiele verzamellaar die wellicht weer bij een volgende film uit zal komen, of straks gewoon tevreden zijn met de versie die je op de dvd bij de film krijgt.

neo
Schandalig foutieve hoes dan.

avatar van TerryA
in mijn opinie David Arnold`s beste Bond soundtrack (tot nu toe) en gelukkig was die co-write met Chris Cornell (Soundgarden) niet op deze album gezet! - jammer voor Arnold dat het op lijkt dat hij van de nieuwe productie team niet met zangers van de klasse als Bassey, Tom Jones, etc mag werken want beetje opvallend nu dat al die nieuwe Bond films een amerikaanse beinvloed zanger hebben om markt in noord america tegemoet te komen?! - Bond is en blijft Brits ... laat Cornell of Crow de volgende keer de titel song doen voor de een of andere amerikaanse held ; - )

neo
Er hebben al zo vaak Amerikanen meegewerkt aan zowel een Bond-song als score. Niks nieuws. Maar ben het met je eens voor de rest.

Ik begin de OST steeds toffer te vinden, minimaal 100x zo goed als DAD

avatar van Thunderball
Ja, mee eens! Hij groeit gewoon als 't ware (dat ik nu ook bij iedere track bijna altijd weet wanneer ik de muziek hoor: "Oh! Nu gebeurt er dat en dat!" helpt natuurlijk wel mee!)! Hij is ECHT goed!

Wow, kan niet wachten tot de volgende, ik hoop dat Arnold deze trend door zet en een steeds betere en volwassenere Bondsoundtrack gaat neerpennen.

avatar van Thunderball
Lees net dat Cornell audioslave heeft verlaten (wegens muziekale meningsverschillen), lijkt er meer op dat hij een beetje naast zijn schoenen begint te lopen en alles zet op zijn solo carriere en nieuwe plaat.

avatar van davidov
bah volgens mij is de titelsong op de dvd verneukt.... als in: klinkt niet hetzelfde als in de bioscooop, noch de mp3's.... ben ik gek of klopt het dat het ietsje sneller is dan het hoort? Is namelijk m'n laatste hoop op de bioscoop versie