David Arnold - Casino Royale (2006)

Score
Label: Sony Classical

1. African Rundown (6:52)
  2. Nothing Sinister (5:31)
  3. Unauthorised Access (1:08)
  4. Blunt Instrument (2:22)
  5. CCTV (1:30)
  6. Solange (0:59)
  7. Trip Aces (2:06)
  8. Miami International (12:43)
  9. I'm the Money (0:27)
  10. Aston Montenegro (1:03)
  11. Dinner Jackets (1:52)
  12. The Tell (3:23)
  13. Stairwell Fight (4:12)
  14. Vesper (1:44)
  15. Bond Loses It All (3:56)
  16. Dirty Martini (3:49)
  17. Bond Wins It All (4:32)
  18. The End of an Aston Martin (1:30)
  19. The Bad Die Young (1:18)
  20. City of Lovers (3:30)
  21. The Switch (5:07)
  22. Fall of a House in Venice (1:53)
  23. Death of Vesper (2:50)
  24. The Bitch Is Dead (1:05)
  25. The Name's Bond... James Bond (2:49)
  26. License: 2 Kills * (2:38)
  27. Reveal LeChiffre * (1:25)
  28. Mongoose vs. Snake * (1:16)
  29. Bombers Away * (0:27)
  30. Push Them Overboard * (0:27)
  31. Bedside Computer * (0:41)
  32. Beep Beep Beep Bang * (0:37)
  33. Inhaler * (0:27)
  34. Brother from Langley * (1:41)
  35. Prelude to a Beating * (1:17)
  36. Coming Round * (1:11)
  37. I'm Yours * (1:04)
  38. Running to the Elevator * (0:28)
neo
Alleen het tempo dus? Misschien dat het niet verschilt van toen je het op het witte doek zag, maar alleen voor je gevoel nu.

Wat mij trouwens op valt bij de score.... Normaal luister ik Bondscores compleet. Bij Casino Royale ben ik echter steeds vaker geneigd om de twee grote actietracks op te zetten en meer niet.

avatar van davidov
neo schreef:
Dan nog is het vreemd dat ik iets 9x op het witte scherm kan zien en kan genieten, en 2x op dvd zie en datzelfde waar ik eerst van genoot nu mn handen van gaan jeuken omdat er iets niet klopt..kon het vrijwel niet aanhoren

Geen last van, maar ik luister meestal alles random....

avatar van Thunderball
IS mij nog niet opgevallen, want...... ik ben nog steeds te lui geweest hem uit het plastic te halen!

Het is wel bekend dat op een of andere manier films op TV/video/dvd sneller afspelen dan in de bioscoop, daarom kloppen tijdsaanduidingen ook nooit met de werkelijke tijd je iets zelf thuis bekijkt (heb ik ooit eens gelezen, maar of dit werkelijk zo is....), wat wel zo is: de tijden van de Bondfilms die op de hoesjes staan kloppen voor geen meter).

Verder heb ik goede zaken gedaan op de Grote verzamelbeurs, oa van deze de Amerikaanse versie aangeschaft met de hoes die hier boven is afgebeeld.

Thunderball schreef:

Klopt inderdaad, dit heeft te maken met het PAL/NTSC verschil. Eerstgenoemde Europese standaard bevat net iets minder beeldjes dan de Amerikaanse tegenhanger, waardoor Europese DVD's bij een film van 2 uur in totaal iets van 3 minuten korter is. Men noemt dit verschil ook wel de 'PAL speed-up'. In de bioscoop is dit verschil uiteraard niet, filmprints zijn in alle landen gelijk.

Het verschil is zo miniem dat je het doorgaans niet merkt, behalve bij de muziek; wie goed oplet, kan het daar nog weleens aan merken.

avatar van Thunderball
Aha!! Bedankt voor de aanvulling! Ik wist niet precies meer hoe het zat -was jaren geleden, misschien wel 15/20 jaar geleden dat ik dat een keer in een video/filmblad had gelezen- maar nu herinner ik het me weer. Klopt inderdaad en Davidov heeft dus waarschijnlijk gelijk:

jaren geleden bij TND merkte ik thuis ook een verschil met de titelsong t.o.v hoe ik hem in de bioscoop had ervaren en dan denk je:

Verbeeld ik me nu dit, of is er echt verschil?

Het kan bijna niet, maar toch weet je het dan eigenlijk zeker en wanneer de film niet meer draait kun je het niet meer controleren.

avatar van JohnWilliams
De filmtijden bij mij kloppen toch wel aardig als je de endcredits niet meetelt.
Maar ondanks dat, goede Score, alleen de Score met 38 Nummers heb ik nog nooit gezien ik denk dat je die alleen in de V.S kan kopen zo niet op Beurzen.

neo
Aparte tracks enkel op Itunes verkrijgbaar, vandaar in totaal 38 tracks....

avatar van Bart Tönjann
Leuk dat ze tot het einde wachten, en je dan op spectaculaire wijze dat oude Bond deuntje weer hoort opkomen (nmr. 25). "African rundown" is ook top kwaliteit. De rest is ietwat langdradig. Mijn collega, Bob Logger, verwoordde dit ook al zo mooi:"Ik vind deze score ietwat droog."

neo schreef:
Aparte tracks enkel op Itunes verkrijgbaar, vandaar in totaal 38 tracks....

Oké vandaar.

Maar tegenwoordig komen er op een cd steeds meer nummers omdat de tracks korter worden. Night at the Museum bijvoorbeeld heeft ook al 35 tracks.
Dit vindt ik soms wel leuk maar meestal niet.
De lol is er dan naar mijn mening snel van af.

JohnWilliams schreef:

De aftiteling wordt bij filmtijden altijd mee geteld, dus dan klopt het helaas niet.

Wanneer je kijkt naar de tijden van OHMSS, of DAF enz enz duren ze bij ons altijd korter dan op de video en dvd hoesjes opgegeven. Althans dat was altijd zo, het kan zijn dat het inmiddels is aangepast aan Europese tijdsduur.

De tracks op deze cd zijn niet allemaal korte nr's, er staat voor zo'n 75 minuten aan muziek op.

75 is wel lekker veel!
Maar ik vindt ze niet allemaal steengoed.
Nummer 1 & 25 zijn natuurlijk de leukste maar of ik nummer 15 nou leuk vind.
Waarschijnlijk voeg ik deze score niet toe aan mijn Collectie.

Vreselijk Bond soundtrack van een slechte film!

avatar van JohnWilliams
Pardon, bij de film kan ik me wel wat voorstellen, maar bij de Soundtrack zeg ik.....?????

Bij mij andersom......

Ik kan me overignes voorstellen dat als je de film niks vind, de muziek je ook niks doet.

avatar van JohnWilliams
Vind je dan ook de Score niks?
Vind het best een goed theme hebben, (track 1) en het bond theme zit er toch ook gewoon in.

avatar van Bart Tönjann
Nee, ik zeg alleen dat ik het me wel kan voorstellen dat sommige de soundtrack wat minder vinden/ Persoonlijk vond ik het geweldig, net als de film

ok,
Maar de Score is wel wat minder mooi dan de Score:"Die Another Day". Mooiere Score vanwege het betere geluid vind ik. Maar over deze hoef ik ook niet te klagen hoor, track 1 heeft dat prachtige theme erin zitten.

Ja, vondik ook een leuke theme. nmr. 25 is een personlijke favoriet van me

Bart Tönjann schreef:

Een paar stukjes terug zeg je dat je hem langdradig vindt?! En nr 25 is gewoon het al oude JB theme, zonder verder enige variatie, alleen opnieuw opgenomen.

avatar van Bart Tönjann
Klopt, sommige nummers wat langdradig, maar bijv. nm 1 is weer steengoed. Nummer 25 vond ik vooral erg goed in de film, Dat je het de hele film niet hoort, en op het einde na die woorden spat het er eindelijk uit wat ik goed gedaan vond. Dus wat langdradige nummers, maar ook een boel hele goede.

avatar van JohnWilliams
Sommige zijn soms wat saai, daar moet ik je wel een beetje gelijk in geven. De Score is in ieder geval vele malen minder dan Die Another Day, en the World is not Enough. Die waren vele malen beter. Nog steeds blijf ik geloven dat Barry de beste Bond-Componist was allertijden. Het liefst zou ik dus hebben dat hij de nieuwe bond componeert. Arnold is ook goed want die heeft ook wat ervaring. Ze zullen hem ook kiezen denk ik. Want om nou helemaal opnieuw te beginnen bij een nieuwe componist....dat doen ze niet anders vind ik dat raar. Maar je weet het nooit, misschien denken zij wel van:"Een nieuwe Bond-film dus een hele nieuwe stap", en nemen ze juist WEL een andere componist...!

avatar van davidov
JohnWilliams schreef:

Barry komt niet meer terug, hij heeft er genoeg van gehad zei hij...

En ik vind deze OST vele malen interessanter en levendiger dan die van DAD. Er zitten een paar stukken tussen die zo catchy zijn dat die paar scenes gewoon van het doek spatten.... tevens is er weer eens een deuntje dat min of meer de hele film hier en daar terug komt.

African rundown, miami international zijn echt geweldig als begeleiding bij de wat meer gewelddadige scenes. Vrijwel even goed als sommige nummers uit TWINE...

avatar van JohnWilliams
Ja daar moet ik je gelijk in geven. De Score is hier en daar wat beter geworden, maar zo goed als 'Die Another Day' zal die nooit en tennimmer worden. 'The World is not Enough" dat is wel een iets mindere Score van Arnold, dan is deze in opzichte daarvan stukken beter. Jammer dat Barry niet terugkeert maar Arnold is ook oké!

avatar van Thunderball
Zo goed als Die another day???
Ik kan niet geloven dat je die verkiest boven deze. Die luistert zoveel minder dan deze. Deze heeft zoveel meer klasse!

avatar van JohnWilliams
Die Another Day vind ik wel degelijk beter dan deze, bij sommige nummers val ik zowat in slaap. Maar de Barry Scores blijven natuurlijk de beste!

avatar van Bruce Almighty
Het is best een goede Soundtrack als je het mij vraagt alleen niet overdreven Top net als de Film eigenlijk maar dan moet ik nu wel toegeven dat ik nooit James Bond Fan ben geweest.

* * * *

avatar van JohnWilliams
Bond is niet altijd even goed (Craig) maar de Score wel van Arnold! Zeker wel 3 sterren waard.

thejazzscène
Ik ben een bondfreak maar dit is gewoon verschrikkelijk slecht. De films zijn zo leuk en er viel altijd wel een tof iets aan het hoofdpersonnage te vertellen totdat deze macho in het spel komt. Plots moet alles bijzonder brut worden en iedereen moet dood...
Waar is de tijd dat Roger Moore 'Bon appetit' zei toen hij zijn vijand voor de piranha's gooide of dat Jaws de haai doode in plaats van omgekeerd.
Hier is zelfs niets meer muzikaal te beleven. Waar is de tijd dat het grote budget dat naar de soundtrack ging goed benut werd.
Alle goeds is verdwenen...
Geef mij maar Sean Connery met op de achtergrond John Barry.

avatar van JohnWilliams
Vond het toch niet zo'n slecht Score hoor, je hoort erg mooie deuntjes en een mooi liefdes thema en op het eind het vertrouwde Bond Theme...dus ik vond hem juist meevallen.

thejazzscène
Dat liefdesthema lijkt op dat van een typisch amerikaanse film wat niet zo hoort te zijn. Om voor de zoveelste keer het Bond Theme te horen, ga ik niet meer puntjes dokken hoor.