2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
avatar van Weirdo Wizzy
Ik moet een beetje terugkomen op mijn reactie. cd1 weer eens 2 keer geluisterd. En die schat ik iets lager in dan 4,5. Ongeveer de helft van cd1 is echt MEER dan goed zeg maar. Staat 1 minder nummer op 'How Do You Want It' en een barslecht nummer 'Whatz Ya Phone #'. Het ultieme nummer van cd1 vind ik Only God Can Judge Me. Hele mooie tekst en 2Pac brengt het geweldig. Verder staan er nog wel een aantal gevoelige nummers of juist van die lekkere westcoastbangers op.

cd2 dan. cd2 begint zeer sterk. De eerste 4 nummers zijn allemaal echt goed. Hierna volgen er vooral veel nummers die balanceren op het randje van goed/matig. Picture Me Rollin' en All Eyez On Me (het nummer) zijn nog wel erg sterk.

Kortom. Prima cd van 2Pac hoewel ik er eigenlijk toch iets meer van had verwacht. Om de cd nog beter te maken had hij iets meer zelf moeten te doen. Die rnb zangertjes/zangeresjes had hij ook grotendeels weg moeten laten. De features halen meestal het niveau om laag namelijk, vooral bij cd2.

Raekwon the chef
Ik heb dit vroeger altijd de beste 2Pac-cd gevonden, maar nu vind ik er toch maar weinig aan, een stel topnummers (Can't C Me, Only God Can Judge Me, Got My Mind Made Up) maar ook ontzettend veel onzin, zoals What;s Ya Phone #, All Bout U, How Do U Want It, California Love Remix, Thug Passion, Heaven Ain't Hard To Find, Run Tha Streetz, Check out Time. 2Pac kan/kon veel beter en bewees dat ook ten volste door in datzelfde jaar The Don Killuminati te maken.

*2,5

avatar van *Nientjah*
Geweldig album, mijn meest favoriete nummers van Tupac staan hierop, mijn favorieten: When we ride (met geweldig stuk van Kadafi), How do u want it, Shorty wanna be a thug, Wonda why they call u bitch, I ain't mad at cha (prachtig) en Run tha streetz. Maar de rest mag ik ook graag luisteren .

Thug nigga till we die
no mercy on these playa hatin bitches
ask me why - when we ride!

Geniaal!

5 sterren.

Memphis schreef:
De meest overschatte rapper ooit. Dit album is alleen maar goed omdat andere rappers 2pac ondersteunen. Het zeht wat over de rapwereld dat oude kliekjes in de kluis van 2pac nog verkopen. Kan iemand daar eens een keer wat aan doen? Of zal die toch nog ergens zijn zielige raps inspreken. Dan hebben die losers die denken dat hij nog leeft nog gelijk ook. Maar al met al is deze cd goed te beluisteren komt dus alleen niet door 2pac

Egt gelul dat ie overschat wordt en dat dit album alleen maar goed is omdat andere hem ondersteunen.
My ambithionz az ah ridah, I'd ratha be ya nigga, I ain't mad at cha zijn een paar van de beste tracks van dit album en daar wordt ie niet ondersteunt door andere rappers.
en dat Pac wordt overrschat, hij heeft Hail Mary in 30 minuten geschreven, dus hou jij je bek nou maar, want je maakt je zelf alleen maar belachelijk.

Raekwon the chef
Ik kan zelf ook wel iets in 30 minuten schrijven, maar is het dan direct briljant? Nou nee...

Verder is het gewoon een feit dat 2Pac (en dit album) dik overschat zijn, pac ging hier voor het grote geld, en dat had geen positieve uitkomst

rico-bballer
Kan geen feit zijn. Maar 2pacfan4life is je hartje nu beschadigd kom op man het is gewoon de mening van een andere user.

Social_Mask
Ik blijf dit toch een heerlijk album vinden. Een aantal matige, zeer matige nummer, maar die nummers die goed klinken zijn geweldig! Dit is toch wel 1 van de albums waarvan ikzelf het meest van kan genieten.

avatar van WeztSide
Jammer dat het zo commercieel is maar 2pac is op dit album ontzettend 'funky'. Mooie westcoast beats maar ik ben toch meer fan van Makaveli

C.J. Slob
Op dit album staat alles wat je als Hip-Hop liefhebber nodig hebt. Al had ik toch liever gezien dat 2Pac hier een CD van 20 nummers had gemaakt en dus 7 liedjes had geschrapt. Ondanks dat gewoon HET Hip-Hop album, klaar 5*.

rico-bballer schreef:

Nee hoor, totaal niet, want deze Memphis heeft zo te lezen totaal geen verstand van hip hop.
alleen kan het er bij mij simpelweg niet in gaan dat je pac geen goeie rapper vind.

Raekwon the chef schreef:

Klopt, maar hail mary is meer dan zomaar iets, kwa tekst en beat en als je zo'n nummer in 30 minuten kan schrijven ben je gewoon van grote klasse.

Kan geen feit zijn.
Dat je dit album overschat vind, mag jij natuurlijk vinden, maar nummers die in mijn vorige post staan, wat is daar overschat aan, het zijn gewoon top nummers.
er zijn idd een aantal slechte nummers, maar gat naar mijn mening niet ten koste van het album en al ging het dat wel, dan kan je volgens mij bij lange na niet op een 2,5* komen.

Social_Mask
Tja, dat vind ik ook wel. Maar idd, een paar slechte nrs jah. Eigenlijk vind ik dit een 4* waard, maar vanwege het feit dat dit mijn 1e album was en ik nog steeds erg kan genieten een 4,5*. Ik kan ook niet geloven dat iemand hier niet van kan genieten...
Maar jah, ik vind GZA dan ook slecht

avatar van waxs
Social_Mask schreef:
Ik kan ook niet geloven dat iemand hier niet van kan genieten...

Here i am!

Social_Mask
Maar dat ben jij hé, jij bent waxs, dat zegt genoeg

avatar van Weirdo Wizzy
Vind ik ook wel een beetje overdreven dat het zo raar is dat je hier niet van kan genieten. De klassiekerstatus van deze cd is vooral te danken aan cd1, want cd2 met al die b-rappers is helemaal niet bijzonder eigenlijk.

Social_Mask
Jah, okej daar heb je wel gelijk in. CD 2 is idd een stukken minder dan CD 1. Dit zou een ware 'meesterwerk' kunnen worden, maar ik doelde meer op de mensen die dit echt echt als slecht zien (zoals waxs ) Maar ik ben het wel eens met dat CD 2 gedoe. Erg jammer vind ik.

avatar van Yak
Yak
Berichten verwijderd.

Raekwon the chef
Zo raar is dat niet, teksten zijn matig en de hele sfeer omtrent het album pakt me niet, sommige nummers zijn ook veels te commercieel (All Bout U, California Love, How Do You Want It)

Lil Bizzy Bone
How Do You Want It kan ik niet uitstaan, gewoon vreselijk is dat nummer.

Weirdo Wizzy schreef:

b rappers op cd 2? um namen als kurupt, c-bo, big syke, richie rich, mopreme en de outlawz zijn nou niet echt heel kleine name of waren geen kleine namen in die tijd. er staan veel klassiekers op cd 2, wonda why they called u, picture me rollin, cant c me, holla at me, thug passion en ga zo nog maar ff door. dit album is zeker 1 van de beste uit de geschiennis van hip hop. maar makaveli album is wel beter.

Raekwon the chef schreef:

je kan niet alleen maar serieuse nummers maken over de ghetto, crack baby's etc. commerciele nummers moeten er toch echt wel tussen zitten voor de promotie.

rico-bballer

Dat hoeft niet als het voor de artiest puur om de muziek gaat.

ja kweet niet, bij 2pac ging ook alles puur om zijn muziek. anders maak je niks voor niks zoveel materiaal. ik denk dat bijna elk album wel wat commerciele nummers heeft. voor bijv de singles. deathrow was natuurlijk ook een aardig commercieel label. die ook geld willen verdienen met hoge verkoop cijfers. wat ze heel goed is gelukt.

dj lv schreef:

Kurupt misschien niet maar alle andere rappersop cd2 vind ik toch echt wel typische b-rappers

2pac zelf hield inderdaad echt van muziek, maar suge knight had grote invloed

Social_Mask
Idd, Shock G vertelde ooit dat hij aan Tupac iets vroeg over zijn Death Row ervaringen en dat Tupacje daar niet over wilde praten.
Het lijkt me ook niet een leuke plek, dat Death Row dingetje. Zeker niet na het zien van Welcome to Death Row. Die Suge is ziek..echt ziek..

avatar van thomzi50
Ik doe hier toch maar weer een halfje vanaf, simpelweg omdat ik het net het abnormale What'z Ya Phone Number hoorde, daarom moest denken aan het slijmerige I Ain't Mad At Cha en vandaar uit merkte dat er op All Eyez On Me eigenlijk genoeg aan te merken is.

eazyfan
Ik ben waarschijnlijk de enige die werkelijk geniet van elke track hier, waarom geef ik dan geen 5*? Omdat ik het algemeen niveau niet altijd even sterk vind, maar geen enkele track vind ik hier het skippen waard. What'z Ya Phone Number bv. waar veel mensen zich aan irriteren, die track vind ik best nice
If you really wanna f*ck with me I'm ready
baby, let me give you a call, how long will it take to brake you off

Niet bepaald geniaal, wel vermakelijk en leuk vind ik. Got My Mind Made Up blijft mijn grote favoriet, How Do You Want It die veel mensen ook niks vinden geniet ik erg van, die rap ik ook altijd mee Heb ik speciale band mee zeg maar.

4* blijft mooi staan, miss ooit verhoging als ik dit album koop, (wat al lang moest gebeurt zijn). Maar ik denk dat die verhoging er toch niet van zal komen. 4* is juist mooi voor deze classic.

thomzi50 schreef:

i aint mad at cha een slijmerig nummer? luister het nummer nog maar is en haal ff de lyrics erbij. kijk een mening kan altijd, maar dit is toch echt een geniaal nummer ik snap niet dat iemand dit slecht kan vinden. als klap op de vuurpijl moet je is de video version luisteren, daar vind ik zijn lyrics nog beter.

eazyfan schreef:
If you really wanna f*ck with me I'm ready
baby, let me give you a call, how long will it take to brake you off

ik ook hoor;). got my mind made up op is zeker heel goed. alleen jammer dat er zo weinig pac in zit.

avatar van thomzi50
dj lv schreef:

Ik weet heus wel waar de tekst overgaat, ik vind het nummer overdreven emotioneel en een slap geheel.