2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
Raekwon the chef schreef:
Ik heb dit vroeger altijd de beste 2Pac-cd gevonden, maar nu vind ik er toch maar weinig aan, een stel topnummers (Can't C Me, Only God Can Judge Me, Got My Mind Made Up) maar ook ontzettend veel onzin, zoals What;s Ya Phone #, All Bout U, How Do U Want It, California Love Remix, Thug Passion, Heaven Ain't Hard To Find, Run Tha Streetz, Check out Time. 2Pac kan/kon veel beter en bewees dat ook ten volste door in datzelfde jaar The Don Killuminati te maken.

*2,5

Eindelijk eens iemand die dit vind. Ik snap nog steeds niet dat mensen dit een 4,5 of 5 geven, zo geniaal is dit album ECHT niet.

De enige goede features naar mijn mening zijn Kurupt, Method Man, Redman, Snoop Dogg en Rappin' 4-Tay. De hele 2de cd bevat features die totaal niks toevoegen en in sommige gevallen het niveau zelfs naar beneden halen. En helaas staat deze cd vol met features....

De producties zijn wel te pruimen, met mensen als DJ Quik, Daz Dillinger, Rick Rock, Bobcat en Johnny J kan dat ook niet anders, maar dat is dan ook het enige sterke aan deze cd.

Ik vind 2Pac maar tegenvallen qua teksten op deze cd, heel veel van hetzelfde en zoals al eerder hier gezegd, teveel onzin. Zo'n nummer als "What'z Ya Phone #?" is toch totaal overbodig?

Verder vind ik de R&B zangeressen niet zozeer het niveau aantasten, het is wel lekker om wat afwisseling te horen op zo'n lange plaat.

Maargoed, dit album heeft dus zijn sterke kanten, maar kent ook zeker mindere kanten, ik geef het een 3,0.

avatar van Reijersen
Nadat is 2Pacalypse Now had beluisterd werd mij herhaaldelijk verteld dat dit de topper van hem is. Dus ik schroomde niet en heb 'm eens opgezet.

Het grootste probleem met deze cd is toch wel de lengte. Hierdoor verzanden de nummers teveel en heb ik steeds meer het gevoel dat het steeds maar weer hetzelfde is.

De rapstijl van 2Pac staat me weer wel aan. Maar qua totaalplaatje vind ik het net boven het gemiddelde uitkomen.

3,5 ster.

als ik 10* kon geven had ik dat gedaan. 2pac echt beste rapper ooit. hij rapte echt over zijn leven enz. weet ook goed hoe hij het moet brengen.

Raekwon the chef schreef:
Ik kan zelf ook wel iets in 30 minuten schrijven, maar is het dan direct briljant? Nou nee...

Verder is het gewoon een feit dat 2Pac (en dit album) dik overschat zijn, pac ging hier voor het grote geld, en dat had geen positieve uitkomst

En dan is hiphop te commercieel in 2007...

Mensen zijn blind en doof.

odb
snap eigenlijk niet dat dit album hoger staat dan me against te world. me against the world was in alle opzichten beter. eerste cd is wel redelijk goed. tweede is stukken minder. 3,5 voor de tracks ambitionz az a rider, life goes on, got my mind made up, tradin war stories en ook how do u wanted vind ik op de een of andere manier wel een lekker nummer.

Raekwon the chef schreef:

geen positieve uitkomst? hoe je dit album ook vind. het is en blijft een classic. dus had het zeker wel een positiefe uitkomst. met deze cd wilde ze deathrow nog groter maken en dat is volgens mij aardig gelukt. en 2pac dik overschat, nou ja ieder zijn eigen mening. maar beargumenteer het nou is. tis zo makkelijk om te zeggen dat hij overschat is.

avatar van CunninLynquist
Ben nu ongeveer 8 jaar 2pac fan. Vond dit destijds zijn beste album en nog steeds is het echt een classic. Moet zeggen dat ik op dit moment niet zo heel veel aan vind en ook lang niet alle tracks vet zijn. Better Dayz is op dit moment m'n favoriete Pac album.

dj lv schreef:

Ja zo groot dat ze nu alleen nog maar 4de rangs artiestjes hebben.

En het is ook makkelijk te zeggen dat hij onderschat is. Na zijn dood heeft hij veruit meer verkocht dan toen hij nog leefde, dat zegt genoeg lijkt me. Het is de meest commerciële rapper aller tijden, de beste sowieso niet, want dat is een persoonlijke mening.

Paar berichten verwijderd. Andermans stemmen op andere artiesten doen er niet echt toe, lijkt me.

MMJ
dit is echt HET beste pac album, de albums na zijn dood zijn lang niet zo goed als deze. hier had hij alles te zeggen en zijn de tracks zoals hij ze wilde > PURE 2PAC dus! dit is ook geen commerciele rap kijk naar 50 cent of the partysquad dat is in mijn ogen commerciele (c)rap. en je hoeft ook echt geen totale 2pac fan te zijn om te weten dat dit gewoon een goed album is

avatar van Kos
Kos
MMJ schreef:
dit is ook geen commerciele rap
Mwa.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind dit album het perfecte voorbeeld van goede commeriële hiphop.

odb
Mezelf schreef:
Ja zo groot dat ze nu alleen nog maar 4de rangs artiestjes hebben.

failliet zul je bedoelen.

Mezelf schreef:
Ja zo groot dat ze nu alleen nog maar 4de rangs artiestjes hebben.

heb ik ooit gezegd dan dat 2pac onderschat is? totaal niet. enja iedereen zijn eigen mening over wie de beste is. pac is ook niet de beste qua flow etc. maar ik denk dat door zijn energie en persoonlijkheid hij dat wel voor mij is, pac is veel meer dan alleen zijn raps. zijn teksten maken ook veel goed natuurlijk. maar qua flow legt hij het wel af als je het vergelijkt met wat andere jah.

enjah over deathrow. het is voor mij het beste rap label dat ooit bestaan heeft. er zat daar zoveel talent. ook mensen die niet eens de kans hebben kunnen krijgen een album uit te brengen daar, zoals OFTB, Danny Boy etc.

Lil Bizzy Bone
Dit album van 5 naar 3,5 gegaan, er staat toch veelste veel kut nummers op. What's Ya Phone # is heel irritant, Heartz of Men is wel brilijant.

P-DawG
Dit album vind ik ongeveer hetzelfde als Life After Death van Biggie, veels te veel onnodig, slecht gezang door de nr's heen. er staan op dit album gewoon te veel slechte nrs om hier hoger dan een 3.5* voor te geven vind ik. Jammer want in potentie zou dit een heel sterk album kunnen zijn als het geen dubbel cd zou zijn en er in plaats van 27 nrs iets van 12-15 goede nrs op zouden staan. Maar helaas kan je daar niks meer aan veranderen. Deze kan je trouwens voor 7,50 euro halen bij de Fame in Amsterdam, voor 7,50 is hij zijn geld dubbel en dwars waard dat dan weer wel.

MMJ
welke vinden jullie beter? Book 1 of Book 2?

Mezelf
Book 1, alhoewel Book 2 wel paar aardige nummers heeft en Book 1 een paar slechte.

Niet moeilijk lijkt me, aangezien de sterkste producties (Dr. Dre, Daz Dillinger, Johnny J) toch op Book 1 staan en Book 2 qua tekst wat eentonig en overbodig is.

CaliLove
Can't C Me,Wonda why they call u b*tch, Picture me Rollin' en All Eyez On Me zijn qua tekst én productie toch wel sterke nummers hoor en zeker niet eentonig en overbodig.

MMJ
ik vind het eerste book wat rustig beginnen maar dan weer heel sterk eindigen. book 2 vind ik over het algemeen wel goed t ligt er een beetje aan in welke sfeer ik ben, ik kan dus eigenlijk niet zo goed kiezen

handsome_devil
Ik vind het jammer dat hier niet gewoon 1 album van gemaakt is. Dan had ik het allemaal een stuk boeiender gevonden.

MMJ
Het is ook 1 album, jij bedoelt waarschijnlijk 1 cd.. Het was wel het eerste album in de geschiedenis met 2 cd's heah misschien dat dat een reden was dat Pac er dus 2 van maakte ?

handsome_devil
Ja, sorry zei het ff verkeerd Maar ik vind het moeilijk er 2 uur lang mijn aandacht bij te houden.

MMJ
kan ik (opzich) wel snappen haha maar dan denkik gewoon "doorspoelen" naar de goeie nummers, wat meestal weer gelijk degene daarna is.

avatar van ewalk
rebel schreef:

Beste rapper ooit omdat hij echt over zijn leven rapt of omdat hij over zijn echte leven rapt? Hoe brengt hij het bovendien anders dan anderen? Verklaar je nader en verzandt aub niet in cliche's.

avatar van MurryMusic
wtf dit album op #68 van de top 250.. had ik echt niet verwacht :

CaliLove
Hoger dan Ready To Die dus

avatar van MurryMusic
jaaahaa idd maar of het nou beter is, valt zeker te betwijfelen..

P-DawG

eazyfan
MurryMusic schreef:
jaaahaa idd maar of het nou beter is, valt zeker te betwijfelen..
Waarover moet je dan twijfelen? Je mening is voor jezelf.

Alsof jij kan oordelen over dit album... Nee dit album is niet beter dan Ready To Die vind ik, dat is Me Against The World zeker en vast wel. En dit ging meer over de toonbank dan Ready To Die als je wat aan die info hebt.