2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
Mezelf
Idd Method Man was toendertijd niet te kloppen als het ging om features.

Hoe hij die tekst zegt, dat is echt perfect gewoon, en daarnaast zit die tekst gewoon goed in elkaar:

Fuck you losers, while you fake jacks I makes maneuvers
like Hitler, sticking up (Jews) with German (lugers)
The Mr. Meth-Tical from Staten Isle
Will be back after this mess-age don't touch the dial
Rarely do you see an MC out for justice
Got my gun powder and my musket — blow!!
Melons get swellings, I paint mental pictures like Magellen
Half of my Clan's three deep felons
Niggas best protect they joints for Nine-Nickel
Man I stay on point like icicles
Now who wanna test Tical then touch Tical
All up in your motherfucking mouth
Head banger boogie
Catch me on tour with Al Doogie
Method Man roll too tight, you can pull me
Better take one and pass or that's that ass
Your vital statistics are low and falling fast
Johnny Blaze out to get loot like Johnny Cash
Play a game of Russian Roulette and have a blast

Dit is(door pac al aangegeven) alleen gemaakt omdat:

1. tupac's image was ruined(jail,5 shots, verraad) hij moest zich op de kaart werpen
2. meer als BadBoy verdienen, dus commercieel want de massa let toch niet op diepte van teksten
3. Geld voor Suge want hij ownde geld aan suge
4. Deathrow maakt dit zulk muziek waar pac totaal werd door beinvloed.
5. effe all z'n nieuwe Homeboys representen want pac wou laten zien dat hij "joined the Deathrow Family" door zoveel mogelijk artiesten op te laten zetten.

En Toen:

Koppelde pac zich meer af van Deathrow door One Nation te starten. (ik neem aan dat jullie weten wat dat is) een West-East collibe met Big daddy kane, Bootcamp click enzo. Dit Album is nooit gekomen ( het zou een dubbel album worden, veel nummers zijn wel opgenomen. ) En de totaal verschillende album The 7th day kwam uit. Wat totaal niet commercieel klinkt

Kunst

Pac schreef dit album (AEOM) in 2 weken
voor 7th theory zijn er 20 nummers gemaakt geschreven in 3 dagen
plus 4 dagen voor de productie Hail mary was geschreven in 30 minuten.

Nu terug Bij Af (Wat vind ik van AEOM)

Mooi albumpje met sterke tracks zoals
How do you want it
Life goes on ( pour out a lil liquor part II )
Heaven ain't hard 2 find - zwaar overschat
Ambitionz az a ridah - ultieme intro track
All about u - mijn favoriete "puff lie track" (niet nadenken, gewoon luisteren)
When we ride - een super goede introductie van de outlaw immortalz
Holla at me - dik harde beat en een uithaal naar dode ex-hommie Big Stretch
Tradin war stories - die drum doet gewoon iets met me en het refrein ook
Only God can jugde me - super goede beat lyrics en onderwerpen
Picture me rollin - lekker rustig, pac rapt over wat hem op het hard rust
en tot slot:
Ain't hard 2 find - 1 van de grootse "bewijs" voor de 2pac alive theory (believe me he's death)
Allemaal geen slechte tracks maar veel fans haten commercieel dus daarom is dit niet zo'n klassieker als het vorige en het volgende albums

Maar toch als je een taste van 2pac,G-phunk,Deathrow en lekkere "puff lie en laid back HipHop/Rap is dit album toch wel echt aanteraden. ik vind dat je dit album gewoon in z'n waarde moet houden wat ie ook erg goed doet, en dat is: Quick Ca$H, liefde voor andere rappers en een heropbouwing van een imago en een carriere.

RippedBone Dog
Het zijn ook nog al wat nummers wat deze legende heeft neergezet.
Bijna elk 2pac album bevatte ongeveer wel 27 nummers en ook nog in een korte tijd, gewoon een legende in hip hop.

avatar van T37king
Ambitionz Az a Ridah, wat een pracht liedje toch

avatar van Game
Heerlijke beats met diepgaande teksten. Na Me Against The World mijn favoriete album van 2Pac.

avatar van Raul
Ik begin deze website steeds meer te waarderen ondanks de vaak tenenkrommende spellingsfouten en verkeerde uitdrukkingen/expressies

(Mooi voorbeeldje een paar posts terug, haha:
pac rapt over wat hem op het hard rust
(No hating meant )

Er wordt in ieder geval op een intelligente manier over muziek gepraat zonder gescheld en gehaat.
All Eyez On Me is een lekker wegluisteralbum geworden, dope beats, mooie nummers en, zoals al meerdere keren gezegd hier, ook een hoop filler...
Blijft voor mij echter 4 sterren waard omdat de meerderheid van de tracks gewoon of heel goed is, of behoorlijk acceptabel.
Enige echt slechte tracks in mijn optiek zijn What'z Ya Phone # en Run Tha Streetz.

Ambitionz Az A Ridah, Got My Mind Made Up, 2 Of Amerika'z Most Wanted, I Ain't Mad At Cha, Picture Me Rollin', No More Pain en Can't C Me (die laatste twee zijn mijn absolute favorieten) zijn allemaal prachtige nummers.

Commercieel gaat Pac redelijk af, maar zijn eerdere en ook latere werk (Makaveli) bekoort mij meer.

4 sterren dus.

avatar van WeZet
Een Hip-Hop album waar de Hip-Hop scene moemnteel een voorbeeld aan kan nemen, De tracks luisteren heerlijk weg, wat ik bij huidige albums steeds minder heb. Ook is 2Pac's "flow" heerlijk om te horen. R.I.P. 2Pac (Or is he alive?)

4.5

avatar van Raul
Nee, hij is natuurlijk niet alive...

avatar van bato
Ik moet toegeven dit is niet Pac's meest diepzinnige album maar jah het klink al met al lekker. Ze moeten stoppen met albums uitbrengen en uitbuiten van deze man hoeveel albums staan al op zn naam 100+ egt teee veel maar wel een dikke 4.0*

Kill_illuminati schreef:
Dit is(door pac al aangegeven) alleen gemaakt omdat:

3. Geld voor Suge want hij ownde geld aan suge

Waarom ownde 'Pac Suge geld?

Volgens mij was het zo dat Suge juist in de schulden stond bij Tupac. Hij wou ook weg bij Death Row en zijn eigen label beginnen. Hij stierf met amper 2 ton op de bank...Mensen zeggen dat Suge achter de moord zat, omdat Tupac weg wou.

avatar van j.b.b.l
Suge betaalde $1.4 miljoen om Pac vrij te krijgen.

avatar van MMJ
MMJ
Game, hoe/ door wie denk je dan dat 2Pac is vermoord?

avatar van j.b.b.l
Door wie is volgens jou John F Kennedy vermoord?(Kansloze discussie vind je niet? )

avatar van Kill_illuminati
Ik heb dit album zo lang niet meer geluisterd en dan luister je 'em vervolgens weer...en dan weet je weer wat er zo tof is aan dit album Het is commercieel hiphop waarvan ik zou willen dat het nu nog steeds het heersende hiphop is in de charts, niet "lollipoppers" en "Superman that Hoe".

Favoriet nu: No more pain, Only god can jugde me,Tradin war stories,picture me rollin

waar ik nou bij B.I.G z'n 2e disc (Life after death) het best vind, vind ik hier juist van disc 1. Het is gewoon moeilijk om een goede dubbeldisc rap album te maken zonder fillers, kijk maar naar Notorious B.I.G life after death,altans mijn mening.

niggaz put prices on my head
Now I got two Rottwillers by me bed, I feed em lead
Now I'm released, how will I live? Will God forgive me

Effe wat extra informatie over dit stukje uit "picture me rollin". 2pac schijnt echt 2 rottweilers gehad te hebben genaamt "Bonnie & Clyde".Na z'n dood zijn ze naar een familie lid gegaan.Vind het een van de veste lines van het album.

Persoonlijk vind ik dit een van de beste albums van 2pac, met geen enkel 'slecht' nummer.

Raul schreef:

Hier ben ik het dus echt niet mee eens, What'z ya phone # kan na een paar keer luisteren enigsinds gaan vervelen, maar Run Tha Streetz is toch 1 van me favorieten op het album. (in mijn top 25 meest geluisterde nummers (uit ruim 9000 nummers) op mijn ipod.)

Een album wat de volle 5 sterren verdiend!

avatar van No Surrender
Vind de cd, teveel matige nummers hebben, om een 4 of hoger te geven. Cd1 is bijna geniaal, maar cd2 laat op vele plaatsen toch echt wel steken vallen.

avatar van No Surrender
Jbikker schreef:

Een album wat de volle 5 sterren verdiend!

What'z Ya Phone # vind ik een van Pac's slechste nummer.

avatar van Game
Verdomme zeg, wel moeilijk om 6 favoriete nummers te kiezen uit zoveel goeds.

Trouwens op de Nu-Mixx albums staat een mooie remix van What'z Ya Phone #, veel beter als 't origineel

avatar van Lakai
De picture me Rollin' van dit album...is die hetzelfde als die van de greatest hits?

RedLightCityBoy
Stuk voor stuk legendarische nummers...5* zowiezo, met deze tracks heb ik gewoon altijd gechilled (en nog steeds)

RedLightCityBoy
Got My Mind Made Up

sterke Daz beat

avatar van MJ_DA_MAN
Producer Johnny J, die erg veel heeft geproduceerd op deze plaat, heeft onlangs zelfmoord gepleegd.

Relax
Welke beats heeft hij zoal geproduceerd?

avatar van MJ_DA_MAN
Klik. Info op Wiki klopt (mocht je twijfelen), heb het voor de zekerheid nog even nagekeken in het boekje van de CD.

Relax
Jammer van de zelfmoord, hij heeft wel toevallig de meeste nummers die goed zijn geproduceerd. Niet dat ik weet of hij tegenwoordig nog actief was, R.I.P.

Op wIki staat trouwens dat hij al sinds 10 Maart overleden is.

avatar van MJ_DA_MAN
Zie het aan de rechterkant van de Wiki-pagina van ''J'' staan, maar op de eerste regel van diezelfde pagina staat het wel goed.

avatar van Game
Johnny J was toch wel de grote man achter de albums All Eyez On Me, Until The End Of Time en Better Dayz... RIP.

avatar van Kill_illuminati
Johnny J is toch niet dood?!

Helaas wel.

avatar van Kill_illuminati
Hijs 3 dagen geleden gestorven . Ik ken hem als een goede vriend van 2pac en als een hele sterke producers die bijna voor alle deathrow-2pac nummer verantwoordelijk was.