2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
avatar van MurryMusic
ja maar als ik hier iets neerzet in dit kleine commentboxje over een bepaald album dan houd het Zo wie ZO in dat het een mening van mij is...dat hoeft toch niet nog een keer gezegd te worden neem ik aan? En dit is een site waar je je mening kan geven voor bepaalde albums, heb denk ik niemand nodig die dat voor mij aangeeft toch bedankt . EN dat dit album meer heeft verkocht is ook geen graadmeter van de kwaliteit dat hoef ik jou toch niet uit te leggen..
Heb dus niet egt wat aan die info nee

MMJ
wat is dan volgens jou wel een manier waaraan je kan zien dat een album een hoge kwaliteit heeft?

rico-bballer
Flows, beats, teksttechniek, diepte in nummers, de manier waarop het in elkaar zit en opbouw.

MMJ
ik bedoelde wat is een goed voorbeeld waaraan je kan weten dat dit album kwaliteit heeft en iedereen het goed vindt.

rico-bballer schreef:

Idd, maar kan MurryMusic dan oordelen over dit album?
Nee...

MurryMusic schreef:
jaaahaa idd maar of het nou beter is, valt zeker te betwijfelen..

Waarover begin je dan? Kan je niet eens uitmaken. Niemand zei ooit dat het beter was, daarop sloeg ook mijn comment, top250positie zeg niks en ga nu maar ergens anders gaan schrijven .

MMJ
haha belgië roeleert hier geloofik

eazyfan
Vind ik niet Kijk ik heb respect voor MurryMusic en zijn vriendje, maar gelijk wie hier komt "dom aanlullen" (tussen aanhalingstekens, in mijn ogen dus), ja sorry, die moet dat eventjes ergens anders doen waar het past. Dit album staat hoger, So What? Zo zijn er nog wel 72, zegt dat iets? Nee dus. Wat deze plaat betreft, ja Ready To Die vind ik ook wat beter, maar dit blijft ook een klassieker in HipHop, moet ik nog eens dringend aankopen. En nu terug on-topic/album om het maar te zeggen.

avatar van MurryMusic
Hahaha wat een bull. Waarom zou ik mijn mening niet mogen of kunnen geven over dit album. Eazy ga niet zo schrijven, maar je moet niet denken dat ik hier een of andere know-nothing ben en jij hier die master-musicmeteraar ff dimmen jochie. Wat ik dus zei is dat het me verbaasde dat het zo'n hoge notatie had. WTF mag dat tegenwoordig niet meer. Jullie moeten ff chille hoor. Want als je gaat doen alsof ik hier die "groupie"ben die maar wat staat te lullen moet je ff bij je partner in crime kijke watie allemaal in zn top 10 heb..Dit album staat hoger So what! IDD! ik zei ook alleen maar dat het hoger stond.. nog een keer: Als ik dus zeg dat het me verbaast dat het zo hoog staat betekent het dus dat ik het Niet zo goed vind! IK zie je die IK staan.
En dat van die ready to die daar begon ik niet eens over dus KAAK.
Muja dit word waarschijnlijk tog verwijderddd..moest et tog kwijt.

eazyfan
Wow, dan moet ik eventjes "chillen" terwijl jij zo afkomt? Met jou scheelt er wat .
Waarom dan? Wat is er dan zo erg aan dat dit hoger staat?

Omdat je het album simpelweg niet kent? Ga je anders straks over andere artiesten zo beginnen? Wat schrijven bij hun Cd's terwijl je er weinig van kent? of Eigenlijk gewoon de Cd niet geluisterd hebt...
Wat je daar zegt is té kinderachtig om op te reageren. Zo wil ik niet overkomen, tenzij jij het opneemt alsof ik jou op je plaats zet.
En dat van die ready to die daar begon ik niet eens over dus KAAK.
Ik weet dat CaliLove dat was hoor. Ik bedoelde er ook niks mee.

Dus waarom is het weer niet goed dat dit zo hoog staat?

avatar van MurryMusic
Uhm ga nu niet goedpraten , want ik werd boos doordat gedoe van "dom lullen" ga niet gek doen. Plus lees es goed.
Ik zeg dus dat het me verbaasde dat het zo hoog stond. Niet dat het me verbaasde dat het hoger stond dan R2D. Plus ik zei niet dat ik het erg vond..Ik vind het gwn niet zon goed album. Vind het zelf niet zo geloofwaardig overkomen, het album heeft een paar goede nummers I aint mad at cha, ambitions as a ridah vond , all eyez on me vond ik wel goede nummers maar het bevalt me niet. En dat is niet omdat ik biggie goed vind
En voor dat je weer gaat commenten even goed lezen a.u.b.

MurryMusic schreef:
Muja dit word waarschijnlijk tog verwijderddd..moest et tog kwijt.

Onbegrijpelijk waarom alles wordt verwijderd hier...

Het is toch wel toegestaan om te discussiëren over dit album enzo?

Maar om op je onderwerp te reageren, ik ben het ook niet eens met de hoge waardering. Ik snap niet wat er zo perfect of geniaal is aan dit album. :S

Raekwon the chef
Mezelf schreef:

Let op! Discussies over de top 250-notering van dit album horen in het forum, niet bij het album.

CaliLove

WORD!!!
Ik raad de moderators of diegene die altijd de posts verwijderd n's aan om naar wat engelstalige Hip-Hop (let op Hip-Hop!!!) forums te gaan, ik denk dat je dan een 24/7 job hebt om alles te verwijderen als je jullie verwijderregels voorop stelt...

eazyfan
Daarop sloeg mijn hele comment, volgens mij misschien een misverstand? En wat moet ik dan goedpraten? Alsof ik wat verkeerd zei. Oké, dat van dat "dom lullen" neem ik terug, dat stond trouwens tussen aanhalingstekens, dusja. Nu blij?

Btw,
ik wist niet dat je dit geluisterd had, daarop is het misverstand gebaseerd.

avatar van freddze
Onbegrijpelijk waarom alles wordt verwijderd hier...

Alles?? Misschien worden sommige zaken verwijderd omdat een persoonlijke discussie tussen twee users niet echt interessant is en de discussie over het album zélf vervuilt. Kan je me vanaf hier uitleggen wat nog nuttig is voor andere users die hier komen kijken om wat meningen over dit album te lezen? Een kleine onenigheid tussen eazyfan en MurryMusic die dan nog op een misverstand berust, wie heeft daar wat aan?

Mezelf schreef:
Het is toch wel toegestaan om te discussiëren over dit album enzo?

Berichten die over het album zelf gaan, zoals bv. dit bericht van jouw hand hebben we nog nooit verwijderd en zullen we ook nooit verwijderen

Mezelf
Discussies horen op zo'n forum als dit freddze. Struisvogelpolitiek heeft nog nooit gewerkt, alles maar verwijderen "om er dan maar van af te zijn" vind ik nutteloos, deze discussies horen bij dit album, en ik persoonlijk vind ze zeer interessant om te lezen.

Van elke discussie wordt je weer iets wijzer en lees je misschien weer een argument voor of tegen jouw mening waardoor je deze herziet of denkt "hmm zo heb ik het nog niet bekeken".

Ik snap dat dat de regels hier zijn maar een beetje meer "ruimte" zou geen kwaad kunnen...

Overigens alle respect voor deze site, één van de besten in zijn soort, en van Nederlandse sites sowieso de beste.

k ben het metje eens

rico-bballer
eazyfan schreef:
Idd, maar kan MurryMusic dan oordelen over dit album?

Nee dacht dat hij zich gewoon af vroeg hoe je kwaliteit kon herkennen.

avatar van MurryMusic
ja ben het er mee eens dat discussies te snel worden verwijderd. Maar het is niet zo dat er nu oorlog is. Discussie is een discussie daar blijft het bij. One Love toch!

Mezelf
Uiteraard ik heb tegen niemand van deze site iets, ik wens iedereen het beste toe en dat iedereen maar zijn eigen dingen luistert en er van geniet. Maar dat betekent niet dat je geen discussies er over mag hebben, dat hoort er bij vind ik.

Lil Bizzy Bone
ik vind Life After death toch velen malen beter dan dit album. Zijn stem is op dit album erg sterk, disc 1 is ook gewoon klassieker. Maar disc 2 vind ik bijna niks aan.

Lil Bizzy Bone
eazyfan schreef:
Waarover moet je dan twijfelen? Je mening is voor jezelf.

Alsof jij kan oordelen over dit album... Nee dit album is niet beter dan Ready To Die vind ik, dat is Me Against The World zeker en vast wel. En dit ging meer over de toonbank dan Ready To Die als je wat aan die info hebt.

Uuh dit album is 4,5 miljoen verkocht. Ready to Die 4 miljoen, maar omdat dit dubbel cd is, heeft die 9 miljoen geshipt ofzo maar iedergeval het album zelf is 4,5 over de toonbank ggn, maar 9x platina geworden doro die 2 album systeem

avatar van thomzi50
Wat een raar systeem. Ik denk juist dat mensen het eerder kopen omdat het een dubbelcd is, dus dan zou je niet twee keer zo veel in rekening moeten brengen wat betreft die awards.

Mezelf
Ja zo is Speakerboxxx/The Love Below van Outkast ook platinum gegaan, ik vind het ook een vreemd systeem, je betaalt uiteindelijk toch ook niet voor 2 cd's....de prijs van een dubbel-cd is redelijk gelijk met de prijs van een normale cd

avatar van J.M.
Deze kost ook gewoon 8€ bij Bol.com dus het is idd erg raar

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is idd een beetje raar, ik heb de volle 20 euro moeten betalen door deze plaat overigens (niet bij BOL natuurlijk). Maar het is voor mij, als BOL-klant, natuurlijk alleen maar een voordeel gezien ik er Life After Death (ook dubbel-CD dus) ook voor slechts 7,99 heb ''gehaald''.

avatar van Joris15
Beste album van 2 Pac!! Nummers als Ambitionz az a rider zijn van hoge kwaliteit, eigenlijk zijn hele album. Jammer dat er zoveel tracks opstaan, dit heeft hij met meer albums. Maar dit is iedergeval niet van die shit die mensen hebben bewerkt na zijn dood.

avatar van Zjapp
Voor mij blijft AEOM 4,5* waard. Ik las de perfecte verwoording van waar dit album voor staat op één van de vorige pagina's, namelijk een commercieël meesterwerk. Tekstuele toppers zoals So Many Tears of If I Die 2nite vindt (dt fout?) je hier nauwelijks terug. Uiteindelijk luistert het gewoon erg lekker weg.

Dre & Daz zijn hier in topvorm, vooral Daz dan, die hier de absolute piek uit zijn carrière kent. Je mag je gewoon niet te veel fixeren op Pac's teksten. Verder komt de beste verse hier toch wel van Method Man. Hij degradeert iedereen op "Got My Mind Made Up" tot een figurantenrol.

avatar van Rhythm & Poetry
Got My Mind Made Up is een onderschat nummer idd (ondanks 31 stemmen). Dat nummer vind ik persoonlijk de beste van de cd. Het album bevat teveel zwakke nummers om voor MIJ een klassieker te zijn. Ik zet zelf liever MATW op. Hadden alle gastartiesten maar het niveau van Method Man.

t-h-y-$
pacs beste album ooit