2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
avatar van Niek
grimy_jason schreef:
is dit bij anderen ook?
Stevie is bij Don't You Worry Bout a Thing dus Innervisions is bijna afgelopen. Daarna zal ik even luisteren .

avatar van Niek
Ja. tis bij mij ook cencored. Verder kom ik definitief tot de conclusie dat dit een rotplaat is, 2Pac een zwakke rapper met weinig inhoud en de producties weinig inventief. Voor de nostalgie nog wat puntjes...

grimy_jason
Dit is echt zo'n cd die voor iedereen gemaakt is : tracks met RnB achtergronden voor wie daar graag naar luistert , harde tracks zoals Got My Mind Made Up en No More Pain voor de Hip-Hop Headz , wat party tracks, wat gangsta tracks voor wie graag naar gangsta stuff luistert en dan nog wat iets "diepere " tracks zoals Life Goes On en I ain't Mad at cha ....

Kortom , voor ieder wat wils op een 2 disc plaat met gevolg dat deze dan enorm goed verkocht (en nog steeds ) werd....
Maar nadeel is dan wel dat er veel tracks zijn die ik wat minder vind en vervolgens dan skip....

Kill_illuminati schreef:
Wat een vibe heeft de 2e disc

Als je effe wilt chillen is dit echt het perfecte album. Vol met bangers die voor de heads onderons echte hiphop eerlijk zijn. Commercieel top muziek. Dit is het album dat voor mij een definiteive keuze voor hiphop te gaan heeft laten nemen. Elke maand heb ik weer totaal een nieuwe favoriet. Nu zijn dat:

Thug Passion, Check out Time, Run Tha Streetz

Tupac klinkt hier erg hongerig en flowed hier sneller dan dat hij ooit te voren deed. Ook z'n stem klinkt hier lichter.

Idd gozer. Wat een zalige tracks zijn dat!!
2Pac runs 100 miles in front of every other rapper

avatar van Eddie
kerstchinees schreef:

Je top 10 staat vol van metal, en je gaat naar tupac luisteren... Vreemde combinatie.

Eddie heeft er ff de regels van MuM op nagegeslagen en ik moet idd mijn excuses maken. Het is idd niet toegestaan om naar meerdere muziek stijlen te luisteren en daar je mening over geven op deze website.

Mij voorkeur gaat idd uit naar heavt metal. Maar ik vind dat je als echte muziekliefhebber niet naar één stijl kunt luisteren. Hoe kun je een album op waarde schatten wanneer je het alleen kunt vergelijken met platen uit enig andere genre behalve dan dat waar de plaat in thuis hoord. Gezien jou top tien vind ik het vreemd dat juist zo'n opmerking van jou komt. Je top tien is veelzeidig en behelst meerdere stijlen muziek.

Eddie is de grootste Iron Maiden fan van deze website, maar luistert daarnaast heel graag naar Bruce springsteen, Extince, Frank Sinatra en ben ik een groot fan van bands als Carpatian Forrest , oh ja was ik slayer the prodigy en Wu Tang Clan nog vergeten.

TheEntity
Mensen die denken dat dit de eerste Hip-Hop dubbelplaat is, zijn verkeerd want Esham had in '92 al een dubbelplaat.

Vind het jammer dat dit een dubbel cd is... Doet af aan de kwaliteit vind ik, dat vind ik ook bij Life After Death van Notorious en Forever van Wu-Tang...

Bastiaan Prasath
Moet er nu echt zonodig op iedere track iemand meedoen om een goede plaat te maken?

avatar van Shelter
Je kan veel ove rTupac zeggen, maar dat de man weinig te melden heeft lijkt me niet een die klopt. Heeft toch hele "gevoelige" nummers gemaakt en dat voor een rapper uit het "gansta genre".
Ikzelf vind Tupac lekker om naar te luisteren maar niet een heel album.
Waar dat aan ligt zou ik niet weten, want ik vind de tracks individueel over het algemeen erg vet. Zelfs de nummers die vergoten zijn met R&B refreintjes (normaal gepsroken dig ik die shit helemaal niet) en zoetsappige onderwerpen klinken nog steeds real en hebben iets wat me toch vasthoudt. Het is niet "your average" gansta rapper, maar iemand die met gevoel kan vertellen wat hij voelt en wat hij meemaakt. Life goes on en I aint mad at ya zijn goede voorbeelden van de wat rustigere nummers met goede lyrics.
Over het algemeen vind ik de rating van een album vol Tupac nooit hoger dan 3,5*...en deze zelfs 3*. Als rapper rate ik hem 4-4,5*.

avatar van MJ_DA_MAN
Bastiaan Prasath schreef:
Zo'n beetje iedere gastrapper (op Method Man na) is een stuk minder dan Pac en tillen de plaat niet naar een hoger niveau.

avatar van Game
Dat is ook een minpuntje van dit album. 2Pac wilde iedereen van Death Row ermee betrekken, vandaar de vele gastoptredens. Het is ook niet zo gek dat de beste tracks solo zijn (Heartz Of Men, Life Goes On, Holla At Me).

avatar van Jorge-E
Ik vind het positief dat een dubbel album als deze een aardig aantal gastartiesten heeft. Moet je niet 2 uur lang Pac aanhoren en zit er wat variatie in.

Social_Mask
Ach, als die gastartiesten nou een toevoegde waarde zouden hebben... Voornamelijk toch echt wel B-artiesten.

Bastiaan Prasath
Tsja, daar zit wat in natuurlijk. Als soloartiest moet je het anders in je eentje redden, terwijl bands het niet nodig hebben. Het was gewoon het eerste dat me opviel toen ik deze cd draaide. En helemaal als je hierboven de tracklist ziet, die bijdragen springen er meteen uit.

avatar van No Surrender
@ Social Mask

Vind jij Method Man, Kurupt, Daz, Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg, George Clinton, Redman, K-Ci & Jojo B-artiesten?

CD 1 verdiend een 4.5... jammer dat er 2 kut nummers opstaan 'No More Pain' en 'Whatz Ya Phone #'.

CD verdiend een 4. Paar fillers, maar over het algemeen ook een goed niveau.

Je bent C-Bo, Dru Down en Rappin' 4 Tay vergeten

Jorge-E schreef:
Je bent C-Bo, Dru Down en Rappin' 4 Tay vergeten
zijn dat dan A-artiesten volgens jou ?

P-DawG schreef:
zijn dat dan A-artiesten volgens jou ?

Als ik er van kan genieten, ja.

Harco
Zijn wel grote namen, in ieder geval.

Harco schreef:
Zijn wel grote namen, in ieder geval.
Toch niet van hetzelfde kaliber als Method Man, Dr. Dre, Snoop Dogg, Nate Dogg en Redman?

Jorge-E schreef:

Als ik er van kan genieten, ja.
Als jij ervan kan genieten worden het ineens A-artiesten (wat dus niks over hun skills zegt alleen over hun status en roem/verkochte platen)...

P-DawG schreef:

Zeker niet, maar een "b-artiest" zoals Social Mask ze noemt, wil ik ze zeker niet noemen. En dat baseer ik niet op wat ik van ze vind.

P-DawG schreef:

A artiest, B artiest... Ik vind ze gewoon goed, dus ik vind dat ze gerust op dit album mogen. Punt

Ken jij hen wel?

Harco
Wacht, het gaat dus wel over rapkwaliteiten? Dan wil ik graag dit stukje tekst terugnemen:

Harco schreef:
Zeker niet

C-Bo, 4 Tay en Dru Down hoeven zeker niet onder te doen voor iemand als Snoop, Nate Dogg of Dre. Method Man en Redman vind ik zelf wel beter, maar dat zijn dan ook heel andere rappers.

Schrijf dan ook E-40 en B-Legit niet af. Zeker niet in '96. Want die twee hebben afzonderlijk van elkaar en met elkaar (The Click) toch een stel leuke albums weten af te leveren.

avatar van Jorge-E
Van B-Legit ken ik niets, maar E-40 is inderdaad zeker geen B artiest.

avatar van MJ_DA_MAN
E-40 is een fucking veteraan.

P-DawG
Punt? Heb je mij horen zeggen dat ze niet op dit album mogen

Wacht, het gaat dus wel over rapkwaliteiten?

Nope, ik heb het niet over het feit of jij ze goed of slecht vind. Ik zeg alleen dat C-Bo, 4 Tay en Dru Down enz. geen A-artiesten zijn. En dus niet dat ze wack zijn omdat ze geen A-artiesten zijn, alleen dat je ze moeilijk A-artiesten kan noemen.

Snoop, Redman, Method Man en Nated Dogg zijn wereldberoemd, ik denk niet dat hetzelfde geld voor C-Bo, 4 Tay B-Legit, Dru Down enz.

avatar van Jorge-E
Blijkbaar hebben wij een andere visie op wat een A artiest/B artiest is.
Een B artiest is voor mij iemand die rapt , maar er niets van bakt, omdat een vriend of familielid ook rapt. Een A artiest is dan een gewone goeie rapper. En dan zijn er de legends.... C-Bo, Rappin' 4 Tay enzo zijn geen legends terwijl Meth en Red dit wel zijn.

En noem jij wat ik legends noem A artiesten en de rest B artiesten? Of heb ik het mis?

P-DawG
Ach laat ook maar, we hebben inderdaad zoals je zegt een andere kijk op dingen. Ik gebruik term A/B alleen om aan te geven of iemand bekend of niet is. Jij gebruikt het dus (ook) om de skills van iemand aan te geven.

Ok man.

Peace