2Pac - All Eyez on Me (1996)

Label: Death Row

1. Ambitionz Az a Ridah (4:39)
  2. All Bout U (4:37)

met Hussein Fatal, Nate Dogg, Dru Down, Yaki Kadafi en Snoop Doggy Dogg

3. Skandalouz (4:09)

met Nate Dogg

4. Got My Mind Made Up (5:13)

met Dat Nigga Daz, Kurupt, Redman en Method Man

5. How Do You Want It (4:47)

met K-Ci & Jojo

6. 2 of Amerikaz Most Wanted (4:07)

met Snoop Doggy Dogg

7. No More Pain (6:14)
  8. Heartz of Men (4:43)
  9. Life Goes On (5:02)
  10. Only God Can Judge Me (4:57)

met Rappin' 4-Tay

11. Tradin War Stories (5:29)

met Dramacydal, C-Bo en Storm

12. California Love [Remix] (6:25)

met Dr. Dre en Roger Troutman

13. I Ain't Mad at Cha (4:53)

met Danny Boy

14. What'z Ya Phone No (5:10)

met Danny Boy

15. Can't C Me (5:30)

met George Clinton

16. Shorty Wanna Be a Thug (3:51)
  17. Holla at Me (4:56)
  18. Wonda Why They Call U Bitch (4:19)
  19. When We Ride (5:09)

met Outlaw Immortalz

20. Thug Passion (5:08)

met Jewell, Dramacydal en Storm

21. Picture Me Rollin' (5:15)

met Danny Boy, Big Syke en C.P.O.

22. Check Out Time (4:39)

met Kurupt en Big Syke

23. Ratha Be Ya Nigga (4:14)

met Richie Rich

24. All Eyez on Me (5:08)

met Big Syke

25. Run tha Streetz (5:17)

met Michel'le, Mutah en Storm

26. Ain't Hard 2 Find (4:29)

met E-40, B-Legit, C-Bo en Richie Rich

27. Heaven Ain't Hard 2 Find (3:58)
avatar van Kill_illuminati
Rappin 4 Tay flowed heerlijk op z'n bay area's op het nummer Only God Can Jugde Me.

Kill_illuminati schreef:

Eigenlijk zou ik het beter hebben gevonden als alleen 2Pac te horen was op dat nummer. Nu heb ik niet het gevoel dat het echt zijn nummer is, terwijl de titel echt prachtig is en helemaal bij 2Pac past. Niet dat Rappin 4 Tay zo slecht is, maar ja, het is een beetje moeilijk uit te leggen...

Game schreef:

Zo vond ik eerst ook maar na duizende luisterbeurten en na het gehoord van enkele 4 Tay nummers viel het kwartje. Die man rapt goede lyrics en komt met zo'n typische Coolio ala Bay Area flow.

avatar van No Surrender
Echt zonde, ik heb met elk dubbel album een dubbel gevoel. Tuurlijk is het leuk om 2 cd's van een goede artiest te hebben. Maar het is zonde, want als ze een cd zouden doen. Heb je gewoon regelrecht een top album. Ook hier zitten er een paar matige tussen.

All Eyez on Him

Frostyx
Picture me Rollin' bounced ongezond hard de pan uit

avatar van principal2000
1,0
Dit was echt negatieve, commerciële bagger, die helaas bij de massa aansloeg. De man was al over zijn top heen.

Frostyx
ga je mond spoelen, met zeep!

Frostyx
Nee echt, je mening kan ik best begrijpen maar een 1* duid gewoon op keihard aandachtstekort of een afschuwelijke wansmaak, wat ik ook niet uitsluit gezien je Me Against The World 3* geeft... net als Xzibit... echt veel zeep, afwasmiddel of desnoods gootsteen verstopper...
Zelfs als je hem over zijn hoogtepunt heen vind minstens een 2* is op zijn plaats.

avatar van Game
Nummers zoals Life Goes On, Only God Can Judge Me, I Ain't Mad At Cha, Shorty Wanna Be A Thug, Wonda Why They Call U Bitch en Holla At Me laten zien dat 2Pac nog niet over zijn top heen was en nog steeds sterke verhalen kon vertellen. Dat het op dit album grover en meer aan de straat gericht was is te wijten aan zijn baas Suge Knight.

Dit is het meest commerciële werk van 2Pac, maar dit wil niet zeggen dat het bagger en negatief is.

Social_Mask
Beetje overdreven reactie Frostyx. Nou, ik ben het ook alles behalve eens met de heer principal2000, maar ik denk dat iedereen zelf wel kan bepalen wat hij wel en niet goed vindt. Wat ik wel even wil zeggen is dat dit album tekstueel zeker niet bagger is - op een aantal nummers na. De nummers waarin Tupac laat zien het niet verleerd te zijn zijn hierboven genoemd door Game. Daarnaast laat hij dat nog eens zien op zijn Makaveli album, met bijv. Blasphemy. En die beats zijn trouwens ook heerlijk - No More Pain als ultiem voorbeeld. Daz op z'n best - al ken ik Dogg Food niet. CD2 is toch wat magertjes, door sommige beats maar vooral door die gastartiesten. Op Tupac zelf is niet veel aan te merken. Maar tja das slechts mijn mening.

avatar van principal2000
1,0
Ik hou gewoon niet van artiesten die heel erg switchen qua image. 2Pac was voor mij een talentvolle rapper die het vooral van rebellie moest hebben (titels van zijn eerste 2 albums zeggen genoeg). Maar daarna werd hij door de media gebombardeerd als een van de beste rappers ooit. Dat vond ik overgewaardeerd en bovendien vind ik dat je dat duidelijk terug zag in zijn muziek (let alleen al op de titels van zijn albums). Ook vind ik dat hij met dit album zeker bij heeft gedragen aan de east-west vete. Ik zeg daarmee niet dat hij de enige schuldige is. Ik ben het helemaal niet eens met de bewering van Game dat dit album meer aan de straat gericht was. Het is vooral aan het grote publiek gericht (misschien voornamelijk door de productie). In deze periode was het ook 'cool' om urban te zijn en gangsta-onzin te verkopen (dat laatste is het overigens al heel lang). Het album vertegenwoordigt voor mij dus een aantal foute zaken aan hiphop/urban en overschatting van een talentvolle rapper.

avatar van P Jay
Game schreef:

Net zoals principal2000 al aangaf slaat dit nergens op. Dit album is helemaal niet "straat", eerder op vele tracks een gladder afkooksel van wat "straat" zou moeten zijn om een groter publiek aan te spreken. Ik vind nog steeds dat dit ondanks de aangestipte minpunten nog steeds erg leuke nummers oplevert, maar "All Eyez On Me" is geen straatalbum en als er in '96 één hiphop-figuur was die niet garant stond voor een rauwe straatsound dan is het wel Suge Knight.

avatar van Game
Ik heb het een beetje ongelukkig beschreven. Ik had het meer over de inhoud. Het album klink inderdaad helemaal niet rauw of straat. Maar vergeleken met zijn vorige albums is dit wel meer gericht aan de 'thugs' etc en niet zozeer gericht aan de politiek. Het is gewoon meer gangsta rap dan zijn vorige albums.

principal2000 schreef:
De man was al over zijn top heen.

Dat vind ik niet. Tupacs beste album kwam namelijk (voor mij altans) hierna. Dit album heeft Tupac voor Suge gemaakt en ging daarna gewoon weer aan de slag met rauwe HipHop. Dat hij dit voor Suge maakte kwam uit een quote van Shock G die Tupac op zijn beurt citeerde.

De 2e CD vind ik echt een klasse minder dan de eerste, die ronduit indrukwekkend is. Ik ken zijn overige albums niet goed, dus ik kan de kritiek hierboven dat het vooral commercieel is niet goed beoordelen, maar als kritische muziekliefhebber acht ik mezelf wel in staat te beoordelen wat de kwaliteit is van deze plaat op zichzelf (hoewel grotendeels subjectief) en die is hoogstaand.

Voor mij komt geen ander rapalbum in de buurt van deze voor de puristen misschien gladde productie...Ook Illmatic van Nas niet...(prima plaat natuurlijk). Alleen What'z Ya Phone No valt uit de toon.

avatar van No Surrender
I Ain't Mad at Cha = Pac's beste nummer.

avatar van Shelter
No Surrender schreef:
I Ain't Mad at Cha = Pac's beste nummer.

Ik vind changes tekstueel beter

avatar van WeztSide
Ben een echte Pac fan, maar vind dit album echt overrated

avatar van Shelter
WeztSide schreef:
Ben een echte Pac fan, maar vind dit album echt overrated

Ik vind 4,5 sterren best hoog voor een overrated album hehehe

P-DawG
woord.

cker geen commerciele bagger, idd zoals game zegt een andere flow door Suge misschien...de gangsta beats van dre...maar des al niet te min staan er heerlijke nummers op:D

avatar van Kill_illuminati
Er staan maar 2 beats van Dre op.

Als je 2pac uberhaupt al commercieel noemt hoe moet je de rappers van tegenwoordig dan noemen?

Ik snap al die zever niet van commercieel. Ok het is inderdaad hip hop voor de massa maar is die dan per definitie slecht. Het album is echt wel ok hoor. Beats zijn goed, Tupac die zoals altijd rete goed klinkt. Tis gewoon een vet album. Maar makaveli 7 day theory blijft mijn favoriet

P-DawG
Geof schreef:
Commercieel hoeft ook niet perse slecht te zijn, ik zie hier ook niemand dat beweren. Dit hele album was/is commercieel, ook al is het natuurlijk wel een stuk 'heftiger' qua inhoud dan wat je tegenwoordig op TMF enz. voor bij ziet komen. Maar destijds was het wel een commercieel hoogtepunt qua Hip-Hop.

Het is dus inderdaad voor de massa zoals je ook beaamt maar dat maakt het niet perse slecht. Helaas staan hier wel grotendeels slechte, en tegelijkertijd commerciële, nummers op.

avatar van MC-Baka
1 woord Top!

avatar van WeztSide
Shelter schreef:

Ik vind 4,5 sterren best hoog voor een overrated album hehehe

Een hele oude stem was dat:-P
Al verwijderd

avatar van Timmie
zeker een goed album van 2pac! het zijn bijna allemaal vette nummers met "2 of amerikaz most wanted" "ambitionz az a ridah" en "life goes on" als hoogtepunten.

avatar van KILLERBEE99
Heel mooi album, vroeger vond ik dit 2Pac's beste album, nu vind ik Me Against the World en de 7 day theorie albums toch nog een stuk beter. Niet dat dit slecht is, lol deze is bijna classic too. Het leuke aan dit album is dat het een dubbel disc is en je dat eigenlijk niet eens merkt, want alle nummers zijn heel goed, ook leuk aan dit album, vele gast artiesten.