Fra Lippo Lippi - In Silence (1981)

Noorwegen
Rock / Pop
Label: Uniton

1. Out of the Ruins (3:24)
  2. A Moment Like This (3:40)
  3. In Silence (4:43)
  4. Recession (6:26)
  5. The Inside Veil (4:31)
  6. I Know (4:22)
  7. Quiet (3:40)
  8. Lost (7:38)
avatar van freddze
Wat was 1981 toch een schitterend muziekjaar!!!

Deze Noorse band debuteerde met niet meer of minder dan een prachtplaat!! Vreemd dat de post-punk/gothic garde op MuMe schijnbaar nog nooit van deze schitterende mix van Joy Division en The Cure gehoord hebben?!

Alle ingrediënten zijn aanwezig... de onheilspellende baslijnen, de strakke percussie, de sombere synths en de sinistere Ian Curtis-achtige vocalen. De opvolger van dit album, Small Mercies uit 1983 was ook nog in dezelfde gloomy stijl. Vanaf hun derde album Songs maakte de gloom en doom van de post-punk meer plaats voor poppy'er klinkende new wave genre Icehouse, Big Country, The Lotus Eaters e.a.,...

In de lage landen genoten ze amper bekendheid, maar in hun thuisland stonden ze gedurende de hele jaren '80 regelmatig in de hitparade en met het nummer 'Shouldn't have to be like that' (van het bovengenoemde album Songs), braken ze ook door in het buitenland.