Gwen Stefani - The Sweet Escape (2006)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Wind It Up (3:13)
  2. The Sweet Escape (4:06)

met Akon

3. Orange County Girl (3:24)
  4. Early Winter (4:43)
  5. Now That You Got It (2:59)
  6. 4 in the Morning (4:43)
  7. Yummy (4:57)

met Pharrell

8. Fluorescent (4:18)
  9. Breakin' Up (3:47)
  10. Don't Get It Twisted (3:37)
  11. U Started It (3:06)
  12. Wonderful Life (3:57)
  13. Candyland * (3:45)
  14. Wind It Up [Orginal Neptunes Remix] * (3:05)
  15. Wind It Up [Harajuku Lovers Live Version] * (3:24)
avatar van Tsjo-Wi
M.ike schreef:

zeik niet denk je niet dat er meer foto`s bewerkt worden met een beetje glans voor ze in de cd hoes worden gestoken ..?

Ik weet heus wel dat er meer foto's bewerkt worden met glans, heb ik gezegd van niet dan? Vind het alleen niet mooi, zeikerd

Dr.Greenthump schreef:

Ach man doe niet zo overdreven, want ik ken covers waar je gewoon van schrikt. Dit is daar niks vergeleken bij. Wat jij zegt is overigens puur subjectief en tja welk meisjes loopt er nou niet met make-up rond en die bril tja je zult wel niks van mode afweten. Niet dat ik mee rond zou lopen, maar dat terzijde. Het klinkt allemaal een beetje zagen om te zagen. Vind haar trouwens in de pop-wereld toch best een eigen stijl hebben zowel livestyle als haar sound. Vergelijk dit maar eens met een Paris Hilton of een Britney Spears dat zijn pas nep wijven. Wel erg toepasselijk voor een of andere rock-freak

Jezus, deze cover betuigt juist van géén eigen stijl. Gwen Stefani zag/ziet er inderdaad altijd wel leuk en apart uit, maar als je naar deze hoes kijkt met die achterlijke pilotenbril die 2 jaar geleden misschien nog apart was, en die ongelooflijk lelijke ketting & letters. Bling bling? Haha, dat is ook wel geweest lijkt mij. Het is net het Gucci-tekentje. En haar hoofd is nou niet echt flatteus op deze foto. Echt álles is lelijk aan deze cover. Gwen was veel leuker als tomboy.

avatar van Tsjo-Wi
Dazzled Kid schreef:

en daar ben ik het helemaal mee eens

Heb nou het album plusminus 3 keer gehoord, dat is niet erg vaak, maar vaak genoeg om een eerste indruk te krijgen. Het eerste wat ik dacht, toen ik het album voor de eerste keer hoorde was: jeetje mina, wat een ontzettende zoete pop! Op zich is er niks mis met pop, maar dit is wel erg zoet. Van haar vorige album ken ik alleen de singles, die ik toch wel heel erg leuk vond. Maar de hele CD haalt het voorlopig nog niet met de 5 singles van L.A.M.B. Jammer, want ze kan volgens mij veel beter.
3 sterren staat ie voorlopig op, maar dan wel een magere 3 sterren. Hopelijk gaat hij nog wat omhoog, maar dat zou ik niet met zekerheid durven zeggen.
De hoes vind ik trouwens ook afschuwelijk, dit is niet Gwen op haar best (geldt zowel als voor de CD als voor de hoes)

Johan V
Het vorige album was goed te pruimen van deze dame.
Helaas is het Neptunes-gehalte iets te hoog op dit album. De tijd dat elke track die Pharrell aanraakte, in goud verandere is echt voorbij. De tracks met Pharrell zijn nu gewoon middelmaat, al is het wel aparte middelmaat.

Toch ook wat pluspunten. De tracks met de pianist van Keane (ik geloof Early Winter en ook 4 in the Morning) klinken erg geslaagd. Verder een lekker productie van Swiss Beats (Now that you got it), het krachtige Don't Get It Twisted en het Lil' John-achtige en duistere Breakin' Up.

Al met al komt dit album bij mij uit op 3,0*

PS Die hoes echt... daar hebben we het niet meer over...;)

avatar van jordybeukeboom
Ik wilde net typen... die hoes

Pauper
Waarom maakt iedereen zich zo druk om een hoes?

avatar van wolf
De cover doet me denken aan 'Elvira' uit Scarface.
Ik vind hem nog wel meevallen.

avatar van Max Payne
die hoes

te veel make-up
dat haar is lelijk
die bril
die rode lippenstift
die sleutel

ernstig

wind it up is wel een vaag nummer, word er helemaal gek van:)

Pauper
Nee, ik bedoel, wat maakt een cover nou uit? Het is leuk dat het erbij zit maar verder interesseerd het me bar weinig wat erop staat, het gaat mij meer om de inhoud.

avatar van aslan
aslan (crew)
gwen stefani? ken ik niks van... is het goed?
leuk hoesje trouwens

avatar van Herr Meijer
gerre schreef:
Die nieuwe single effe gehoord en is belachelijk slecht, dacht ik. Rip off van M.I.A. Luister daar naar en u weet waar ze de mosterd vandaan haalt.

Inderdaad, was ook mijn eerste gedachte. Wind it Up, echt alles is geript van M.I.A.
En OK, het jodelen van Thijs van Leer (Focus).

avatar van BoordAppel
Typische Pharrell track. Als iemand al iets gejat heeft is het M.I.A. Wel jammer dat Pharrell ineens aan het samplen gaat. Nummer is best aardig, maar Stefani verneukt het weer met haar debiele gejodel.

omg zeg.. dat liedje is gewoon geniaal!.. de rest van nu lijkt allemaal zo op elkaar... ik vnd alle nummers wel wat hebben, alleen kan ik breakin' up nietegt zovaak horen..

avatar van Justinx
Heb het album van Sinterklaas gekregen . Heb het nog niet aandachtig kunnen beluisteren, maar het klinkt zeker niet verkeerd! Kan mij ook niet ergeren aan de cover, 't gaat ten slotte ook om de inhoud natuurlijk. En die is voor nu alleraardigst.

avatar van swoon
Ik vind het een zo over the top single dat ik hem eigenlijk best wel leuk vind. Hetzelfde heb ik ondertussen ook met de nieuwe single van Fergie. Lekker over the top and I like it. Ook de hoes is zo spuuglelijk dat ik hem nog wel leuk vind.

avatar van Justinx
Overigens op mijn cd is nummer 14 niet de Original Neptunes Remix maar een live versie van Wind It Up (en is daarmee uiteraard een sneak-preview van de Harajuku Girls live dvd). Erg vette uitvoering! Misschien schaf ik deze dvd ook nog wel eens aan. Zou eigenlijk best wel eens een concert willen bijwonen

avatar van Poeha
Oh man, ik zie, nu ik mijn 3 favo tracks heb ingevuld, dat de 2 nummers die ik verreweg het slechtst vind op dit album, bij de stemmen dik bovenaan staan (Wind It Up en Yummy). (Pharrell hype?????).

Hierboven wordt Wind It Up toch regelmatig "afgekraakt" en Yummy niet één keer bij de beste nummers genoemd, althans op de pagina waar ik nu op kijk (pagina 3 op het moment)!

Ik begin toch bijna aan mijn eigen smaak te twijfelen (doe ik niet, hoor!). Maar blijf het vreemd vinden!

Dit album is trouwens wel beter dan L,A,M,B!
Het niveau van Cool wordt hier niet bereikt, maar over het geheel staan er betere nummers op dit album!

Iemand had dit plaatje al als msn-plaatje.. ik dacht wat een foute startrek reclame is dat zeg...
Erg jammer, want gwen stefani is best een mooie vrouw...

Maar er is al ruim genoeg zegt over de cover.. inhoud is stuk belangrijker... en ik moet hem nog beluisteren, ben toch wel benieuwd. Ik vond de Single wel goed eigenlijk, beetje standaard, maar op zich wel een lekker nummer.

jelmo schreef:

Beetje standaard, zei je? Daar kan ik het niet helemaal mee eens zijn. Wind It Up vind ik wel degelijk vernieuwend, iets wat je totaal niet van Stefani gewacht met bijvoorbeeld al dat gejodel. Zo vind ik in het algemeen dat dit plaatje zeker een duidelijk verschil toont met het vorige album. Of dit positief is, is voor ieder verschillend, maar The Sweet Escape is naar mijn mening zeker geen slechte opvolger.

Pelvin
Zij is gewoon nep, zo ook haar muziek...allemaal van die neppe shit. Ik ben hem nu wel aan het downloaden, mss dat er goede producties op staan, want dat is waar dit soort artiesten het het van moeten hebben.

Pelvin schreef:

ze heeft een heel andere stijl. Wind it up vindt ik SUPER!!

mojo schreef:

ze heeft een heel andere stijl. Wind it up vindt ik SUPER!!

godderdikke srr vo et spellingsfoutje iedereen maakt fouten é

avatar van jowietje
Stem verlaagd naar 2,5 sterren, neetje saai album, maar een paar liedjes zijn leuk, maar niet eens super.

Stem blijft onveranderlijk. Breakin' Up is het afschuwlijkste nummer van het album. De hele tijd hetzelfde.
Verder heb ik niks toe te voegen aan mijn eerdere bericht/commentaar.

de cd cd hoes vind ik wel leuk , en wint it up is gewoon super nummer wint it up en yummy zijn me favo tracks van het album

avatar van Poeha
M.ike schreef:
wint it up en yummy zijn me favo tracks van het album

Gaan we weer! Ik snap toch echt niet wat mensen daar nou aan vinden? Maar ja...

avatar van luc011190
Poeha schreef:

Gaan we weer! Ik snap toch echt niet wat mensen daar nou aan vinden? Maar ja...

Pfff... Laat iemand gewoon lekker vertellen wat zijn favoriete nummers zijn, zeg

1,0
Vre-se-lijk album !! Ik heb van elk nummer de 30 seconden beluisterd. Alles is zo hetzelfde en er staat niks vernieuwend op .. nee ik vind het niks ! 1*

avatar van psychonaatje
x_ShamieeJ schreef:

Je kan niet stemmen als je niet het hele album hebt gehoord.