Gwen Stefani - The Sweet Escape (2006)

Pop / Dance
Label: Interscope

1. Wind It Up (3:13)
  2. The Sweet Escape (4:06)

met Akon

3. Orange County Girl (3:24)
  4. Early Winter (4:43)
  5. Now That You Got It (2:59)
  6. 4 in the Morning (4:43)
  7. Yummy (4:57)

met Pharrell

8. Fluorescent (4:18)
  9. Breakin' Up (3:47)
  10. Don't Get It Twisted (3:37)
  11. U Started It (3:06)
  12. Wonderful Life (3:57)
  13. Candyland * (3:45)
  14. Wind It Up [Orginal Neptunes Remix] * (3:05)
  15. Wind It Up [Harajuku Lovers Live Version] * (3:24)
luc011190 schreef:

Pfff... Laat iemand gewoon lekker vertellen wat zijn favoriete nummers zijn, zeg

Tell him Luc

avatar van Niek
x_ShamieeJ schreef:
Vre-se-lijk album !! Ik heb van elk nummer de 30 seconden beluisterd. Alles is zo hetzelfde en er staat niks vernieuwend op .. nee ik vind het niks ! 1*

30 sec maar liefst!? Dus je hebt 7 min van de 53:40 min gehoord... Neem nou is de tijd om een album in ieder geval 1 keer helemaal gehoord te hebben voor je je oordeel geeft...

Niek schreef:

Ik had geen zin om er iets van te zeggen, maar nu jij er mee komt wil ik ook even zeggen dat je inderdaad geen goed beeld kan krijgen van 30 seconde clipjes van de nummers op dit album. Bijna geen een album is te beoordelen na 30 seconde van nummers te horen. Toch maar even overdenken bij het becijferen van dit soort albums misschien.

luc011190 schreef:

Ja, ja maak je niet zo druk! Natuurlijk kan iedereen reageren zoals hij wil, daarom deed ik dat ook!

No harm intended!

Bjono
Het enige leuke aan dit album is dat Tim Rice-Oxley van Keane het nummer 'Early Winter' heeft geschreven en je hem ook op z'n piano hoort :d

Ik vind het wel een leuke cd, het is weer echt Gwen Stefani. ik vind het ook wel leuk dat er nu weer zon thema is, namelijk "The Key that makes us wind up". Leukste nummers zijn Don't Get It Twisted, Wind It Up, The Sweet Escape en 4 In The Morning.

* 4

avatar van Nightrider
Ik dacht dat ze juist de hiphopkant was opgegaan, maar als ik deze omschrijving mag geloven is dit album meer dance?

avatar van Justinx
Beetje van beide wel, maar het ligt naar mijn mening toch het dichtste bij de R&B/hiphop kant. Een beetje vergelijkbaar met de nieuwe Furtado bijvoorbeeld.

Het is wel alleen jammer van deze cd, dat ze dachten nouja we gooien de overblijfselen van L.A.M.B erop en hopla, een nieuwe cd!. Alleen Wind It Up & Yummy zijn volgens mij opnieuw opgenomen omdat ze het daar hebben over het thema "The Key that makes us wind up". Als ze dat thema verder hadden uitgewerkt zal dat vrij leuk zijn geweest. Net als bij L.A.M.B. Toen hadden ze het in elk nummer wel over die Harajuku Girls, jammer dat dat hier niet het geval is.

Dazzled Kid schreef:

Jezus, deze cover betuigt juist van géén eigen stijl. Gwen Stefani zag/ziet er inderdaad altijd wel leuk en apart uit, maar als je naar deze hoes kijkt met die achterlijke pilotenbril die 2 jaar geleden misschien nog apart was, en die ongelooflijk lelijke ketting & letters. Bling bling? Haha, dat is ook wel geweest lijkt mij. Het is net het Gucci-tekentje. En haar hoofd is nou niet echt flatteus op deze foto. Echt álles is lelijk aan deze cover. Gwen was veel leuker als tomboy.

Ik weet niet, maar dat kettinkje is zon beetje het hele thema van het album. The Key that makes us wind up. Ik vind dat ze gewoon weer lekker orgineel bezig is. Als je goed kijkt zijn het ook 2 G'en. Van Gwen misschien? en niet van Gucci?. Anyway, ze heeft gewoon een eigen stijl want niemand kleedt zich zoals haar.

Ik ben niet onder de indruk van haar nieuwe album. Het vorige vond ik nog te gek en vernieuwend, maar om de een of andere manier kan Gwen me nu niet overtuigen.

In 'No Doubt' vond ik d'r geweldig, het werd al iets minder toen die 'Harajuku girls' kwamen. Nu werken d'r catchy tunes niet bij mij.

Bjono
Rickiee schreef:

Kan aan mij liggen maar ik heb niks over dat chinese grut gehoord in 'cool' of 'bubble pop electric'

Bjono schreef:

Ja goed, maar je begrijpt wat ik bedoel denk ik?, dat ze daar het thema wat verder hadden uitgwerkt en hier niet?

Niek schreef:

Hier 3 Tips die het makkelijker maken om naar een album te luisteren!

1. Luister het in de vakantie achter de computer, dan ben je relaxter als doordeweeks. In de vakantie hoef je meestal niks te doen en kan je van een album genieten.

2.Luister het op je mp3-speler als je in de sportschool bent of als je aan het hardlopen bent, ook dan is het makkelijker om er naar te luisteren.

3.Luister het als je wilt gaan slapen.Je kan dan ook meteen zien of het een goede of slechte cd. Als je in slaap valt trekt het je niet echt mee, en als je wakker blijft vind je het leuk want je blijft ernaar luisteren.

Ziezo, misschien hebben jullie er wat aan.

Haha, top! Geweldige tips

Hier 3 Tips die het makkelijker maken om naar een album te luisteren!

Ziezo, misschien hebben jullie er wat aan.

Nee

1. Achter de computer ben ik met dingen bezig, muziek trekt niet egt tot me door en soms luister ik perongeluk klote-muziek terwijl ik het niet eens doorheb

2. ok

3. Als ik in slaap val heeft dat niks met de muziek te maken, ik val ook in slaap op hele goede nummers

Truste!

Vind het een top album

hiphop4ever schreef:

Nee

Sorry hoor maar je neemt het een beetje te serieus. Het zijn tips, daar hoef je het niet mee eens te zijn . Daarnaast vind ik het wel aardige ideeen om een cd een tweede kans te geven door ze niet meteen naar de prullebak te verwijzen.

Echter, was dit alles niet nodig bij deze Sweet Escape, om maar weer even terug te komen op het onderwerp. Nogmaals een prima plaatje, die misschien op sommige vlakken toch een beetje onderdoet aan haar voorganger. Maar verder luister ik hier graag naar, zo af en toe.

Ik heb der nieuwe videoclip sweet escape toegevoegd!,, zal wel snel erop staan:P.. is echt een geweldige clip,, weer orgineel en gewoon mooi!

avatar van Marjolein19
Geweldige lekkere vage beats.. sommige wel gejat maar klinkt wel lekker..

Charles Manson
ik zal de muziek weinig luisteren maar het cd boekje zou ik wel willen, want oh oh oh oh!! wat is Gwen Stefani toch ON-GE-LOOF-LIJK lekker!

avatar van beruk
iemand met zo'n nick zou je bijvoorbaat niet serieus moeten nemen, maar ik ben het wel met je eens, CM

Mark86 schreef:
Wat is Wind It up toch een vreselijk nummer ...

Volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig volledig,
maar dan ook volledig mee EENS.

Een verschrikkelijk nummer is dat!

Mark86 schreef:
Wat is Wind It up toch een vreselijk nummer ...

Ik ben het met je eens...
Het enige leuke eraan is dat ze een beetje hebben gemixed met the sound of music (in de clip en de muziek)

en de rest van het album.. tsjah.. ik vond haar eerdere album's , en bij No doubt leuker!

avatar van Discoverme
Sentimento.nl) - Het tweede soloalbum van Gwen Stefani, klinkt meer urban dan haar debuut. Zonder dat het meteen rauw klinkt, want de nummers zijn erg toegankelijk voor de gewone Top 40 luisteraar.

Een goed voorbeeld van die toegankelijkheid zijn natuurlijk de twee singles. Op ‘Wind it up’ jodelt Gwen nog even een stukje van The Lonely Goatherd uit The Sound Of Music, terwijl op ‘The Sweet Escape’ juist Akon voor het catchy woo-hoo en yee-hoo zorgt. Dit zijn dan ook meteen wel de twee vrolijke hoogtepunten van het album.

Wordt het album minder vrolijk? Nee, niet echt. De beats zijn soms alleen net even wat duisterder en aparter. Uitschieter op dat gebied is ‘Yummy’. Dit rare Neptunes nummer is zó apart dat het weer eens erg goed klinkt allemaal. Het ligt een beetje in de meesterlijke gewaagde lijn van Snoop Dogg’s “Drop it’s like hot’. Andere sterke producties zijn ‘Now that you got it’, ‘Breakin’ up’ en ‘U started it’.

Gevoelige momenten zijn er ook. Orange County Girl is zo’n rustige track en als je weet dat Early Winter geschreven is door Keane’s Tim Rice-Oxley, dan weet je dat dit nummer wel sentimenteel moet klinken en eigenlijk klinkt het nummer ook best Keane.

‘Fluorescent’ en ‘Wonderful Life’ is weer een rechtstreekse ode naar de electro jaren ’80. Net als op haar vorige album, geven ook deze old-skool nummers weer de perfecte vibe die past bij dat ‘80’s gevoel.

De die-hard No Doubt liefhebbers die liever weer de rock kant van Gwen Stefani willen horen, kunnen de cd-bak beter voorbij lopen. Kan je Swizz Beats, the Neptunes, 80’s electro en de soms zeurderige klinkende stem van Gwen waarderen, dan is dit album een aanschaf waard.

avatar van swoon
Ik vind the sweet escape denk ik het leukste nummer van de laatste 5 jaar. Echt zo aanstekelijk. Superleuk gewoon. Nog beter als Wind it Up en dat vond ik al heel goed.

avatar van Wib0__
Toch best wel een apart album, maar doordat het apart is, is het ook best wel een leuk album!

Favo's; Yummy & Sweet Escape. (Tot nu toe)

Echt een goed album! Alleen jammer dat het nooit beter zal worden wat ze in No Doubt zou hebben gedaan! Veder doet ze weer gewoon haar eigen ding!