The Roots - Things Fall Apart (1999)

Label: MCA

1. Act Won (Things Fall Apart) (0:54)
  2. Table of Contents, Pts. 1 & 2 (3:37)
  3. The Next Movement (4:10)

met DJ Jazzy Jeff

4. Step into the Realm (2:49)
  5. The Spark (3:52)
  6. Dynamite! (4:45)
  7. Without a Doubt (4:14)

met Lady B

8. Ain't Sayin' Nothin' New (4:34)

9. Double Trouble (5:50)

met Mos Def

10. Act Too (Love of My Life) (4:54)

met Common

11. 100% Dundee (3:53)
  12. Diedre Vs. Dice (0:47)

13. Adrenaline! (4:27)

met Dice Raw en Beanie Sigel

14. 3rd Acts:? Vs. Scratch 2...Electric... (0:51)
  15. You Got Me (4:19)

met Erykah Badu en Eve

16. Don't See Us (4:30)

met Dice Raw

17. The Return to Innocence Lost (11:55)
  18. Act Fore...The End? (0:05)
avatar van Jordy
Vooral ge-wel-dig geproduceerd (The Next Movement, muzikaal geweldig...), nét een tikkeltje minder dan z'n voorganger omdat ik Black Thought niet overal even goed vind.

mes-one
Ik vond Illadelph Halflife vooral goed omdat er bijna geen dieptepunten inzaten,

hier zitten wat meer hoogtepunten in (Next Movement, You Got Me, Dundee, Adrenaline) maar ook wat mindere nummers...

avatar van Kos
Kos
We got the hot, hot music..the hot music

Ik vind deze toch een stuk minder dan de voorgaande album's, het klinkt hier net iets te gelikt en jiggy. Op hun vorige albums vond ik hun sound iets rauwer en funkier, wat ik toch meer kon waarderen. Wel staan er enkele erg goede nummers op, zoals The Next Movement, Dynamite en 100% Dundee.

Jiggy??? Dat is wel weer het andere uiterste.

Het woord ´jiggy´ is misschien verkeerd gekozen, maar ik bedoel toch vooral ´gelikt´.

avatar van Sjaakspeare
Ik begrijp niet waarom, maar ik kan maar niet in dit album komen... Volgens mij zegt het wel genoeg als ik zeg dat ik Table of Contents een van de betere nummers vind en het o zo gerenommeerde You Got Me juist een verschrikkelijk nummer vind. Of het ligt echt aan mij of mijn vermoeden dat jullie je laten leiden door het mainstreamsucces van deze plaat, wat logischerwijs te 'danken' is aan de veel toegankelijkere sound van dit album (die mij dus minder doet dan de rest van The Roots), in jullie beoordelingen. Naast de inhoudsopgave vind ik alleen Without A Doubt en Ain't Sayin' Nothin' New van vergelijkbaar niveau met een album als The Tipping Point, wat ook niet mijn The Roots-favoriet is. Voor de duidelijkheid: ik vind het geen slecht album, alleen het contrast met de rest is voor mij te groot. 3*

avatar van luc011190
Die overgangen tussen Black Thought en Erykah Badu bij U Got Me

Sowieso, één van de beste hiphopnummer aller tijden vind ik. Nog zo'n mooi moment in dat nummer vind ik dat bij de een na laatste keer dat ze het refrein doet er zo'n heel swingend en snel drumloopje op komt lopen. Fantastisch.

avatar van Niek
Leuke cd. Maar ik kan er niet bij dat deze de hoogste waardering van alle Roots-albums heeft. Ik vind Illadelph Halflife, Tipping Point én Game Theory allen beter. Maar er staan natuurlijk wel een paar uiterst sterke tracks op als The Next Movement, Adrenaline!, Dynamite en uiteraard You Got Me.. Verder blijft toch veel bij 'net niet' steken, en dat is jammer. Dikke 3,5 ster.

avatar van Niek
Toch een half sterretje omhoog. Ain't Sayin Nothin New vind ik echt briljant. Ook Double Trouble bevalt me steeds beter. Daar tegenover staat dat ik Dynamite niet meer zo goed vind. Maar nu ik het album heb aangeschaft bevalt hij me beter dan toen ik hem enkel op me mp3 beluisterde. Weet ook niet waar dat aan ligt. Enfin, 4 sterren dus met Ain't Sayin Nothin New als absolute favoriet!

Niek schreef:
Toch een half sterretje omhoog. Ain't Sayin Nothin New vind ik echt briljant...
Enfin, 4 sterren dus met Ain't Sayin Nothin New als absolute favoriet!

IDD! Gewéldig nummer.

avatar van Shelter
Beetje overrated deze cd... niet omdat die niet goed is (want dat is die zeker wel), maar omdat die helemaal de hemel in geprezen wordt terwijl deze toch duidelijk mindere nummers heeft. Zoals al eerder gezegd, meer hoogte maar ook dieptepunten... desondanks zeker nog ver boven gemiddeld--> 4 sterren

avatar van Chrisseh
Erg lekkere CD. Kon er eerst moeilijk inkomen (geen idee waarom niet), maar ong. een week geleden klikte het en sindsdien redelijk grijs gedraaid.

avatar van JAHJAH
FunkyMonk schreef:
IDD! Gewéldig nummer.

Muzikaal klinkt dat nummer heerlijk. Sinds gisteren deze CD weer eens gaan luisteren en ik moet zeggen dat het toch die heerlijk roots sound heeft. 4****

Alle nummers zijn goed, maar voor mij zit er geen een nummer bij dat er uit springt. Relaxte producties maar een beetje eentonig. Muzikaal een goed album maar niet echt pakkend.

3.5*

Chrisseh schreef:

Heb net hetzelfde. écht wel een vette plaat eigelijk. Wordt Miss nog men favoriete Roots-plaat.

Social_Mask
Geweldig album. Ik vind deze net wat beter dan hun laatste en dat was al een erg erg goed album. Heerlijk geproduceerd en de raps..jah Black Thought hé Nummer 3, 6, 9 en 15 zijn mijn favorieten. Het laatste nummer vind ik ook erg mooi. De vrouw die op een poëtische manier een verhaal verteld. Die hidden track is wel oké, niet echt hoogstaand. Door de prachtige producties, vette raps en mooi geheel... 4,5*.

Social_Mask
Eve-ry bo-dy, touch this illa-fifth dynamite
C’mon, touch this illa-fifth dynamite
C’mon, touch this illa-fifth dynamite

Ge-wel-dig!
Wát een album is dit zeg, heerlijk. Het enige minpunt vind ik die beat van Without a Doubt, maar zo erg is het niet. Echt heerlijk dit!

avatar van JAHJAH
Double Trouble, nummer 9, ga ik steeds sterker vinden en groeit naar mijn mening uit tot 1 van de beste nummers van de CD. Die overgang van de combinatie rap naar de solo van Mos Def: geniaal!

Idd, erg lekker.

avatar van misja82
luister niet meer zoveel naar hiphop tegenwoordig, maar dit album doet het toch nog erg goed. maar ja , wat wil je met een drummer als ?eustlove.

Maarten||
Ik heb hier alleen Next Movement & Ain't Sayin' Nothin' New van dit album, maar wat zijn dat toch twee zalige nummers .

avatar van Reijersen
Dit is één van de beste hiphopalbums ooit gemaakt! Tenminste, naar mijn bescheiden mening. Alles lijkt simpelweg te kloppen aan deze cd. Het is lastig onder woorden te brengen waarom ik er zo lyrisch over ben, het is gewoon top!

5 sterren.

P-DawG
Misschien is dit wel een groeiertje, maar nu ik het een aantal keer heb beluisterd moet ik eerlijk zeggen dat ik deze plaat een van de mindere van The Roots vind. Het album blijft mij niet de hele tijd boeien en ik vind niet alle nummers even goed. Er staan natuurlijk wel een paar sterke nummers op. Maar voorlopig houd ik het op 3,5 *

avatar van Sjaakspeare
Dit idee had ik aanvankelijk ook, maar dit album is bij mij nooit gegroeid...

|Joël|
Heb deze nu ook!
Ga misschien vanavond nog luisteren.

|Joël|
Ben wegens tijdsgebrek tot dusver niet verder gekomen dan track 5.
Was al meteen enthousiast bij het horen van de intro, daar zitten namelijk samples in uit Illadelph Halflife!

avatar van Shelter
Das pas een vet album van ze ...Illadelph Halflife!
Die stijgt hier ruim boven uit.... maar ik vind het niet slecht hoor Things fall apart.

avatar van Rhythm & Poetry
Net wat minder dan Illadelph Halflife, heeft vooral met gevoel te maken. Vond de sfeer op het vorige album onovertroffen. Neemt niet weg dat dit een meer dan uitstekend album is met wederom top producties en raps. Steeds meer word ik een The Roots fan.

Edit. even een speciale vermelding voor Erykah Badu op het nummer You Got Me: briljant, geweldig, kippenvel (sowieso is die track geweldig).

avatar van P Jay
Vind dit album beter dan de voorganger. Deze producties pakken me bijna allemaal en tekstueel rappen The Roots naar mijn aanvoelen altijd op een constant hoog niveau. Topper met veel hoogtepunten.