Nas - Hip Hop Is Dead (2006)

Label: Def Jam

1. Money over Bullshit (4:16)
  2. You Can't Kill Me (3:15)
  3. Carry on Tradition (3:49)
  4. Where Are They Now (2:44)
  5. Hip Hop Is Dead (3:45)

met will.i.am

6. Who Killed It? (3:10)
  7. Black Republican (3:45)

met Jay-Z

8. Not Going Back (4:09)

met Kelis

9. Still Dreaming (3:37)

met Kanye West en Chrisette Michele

10. Hold Down the Block (3:58)
  11. Blunt Ashes (4:03)
  12. Let There Be Light (4:28)

met Tre Williams

13. Play on Playa (3:33)

met Snoop Dogg

14. Can't Forget About You (4:34)

met Chrisette Michele

15. Hustlers (4:06)

met The Game en Marsha Ambrosius

16. Hope (3:05)
  17. Shine On * (2:35)
  18. The N... * (2:48)
  19. Where Y'all At * (4:09)
Relax
Tja echt lelijke featurings en titels.. dat word afwachten.
En jammer dat dit album nu niet op MJ DA MAN zijn naam staat maar op die van Pauper.
Maarja, denk dat dit nog net boven Nastradamus doet.

avatar van Kos
Kos
Is The Game een QB tru G? .

Relax schreef:
Tja echt lelijke featurings en titels.. dat word afwachten.
Maarja, denk dat dit nog net boven Nastradamus doet.

Ik snap niet wat er zo verkeerd is aan de gastartiesten. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd.

Relax
Nee Game is denk ik express daarvoor uitgenodigd zodat hij weer kan vertellen hoe goed andere rappers uit QB wel niet zijn.

Game, Snoop Dogg & Will.I.Am horen niet bij Nas en check ook hoeveeeeeeeeeeel Featurings er wel niet zijn

eazyfan
Ja dit word denk ik niet zoveel. Alles ziet er zowat slecht uit.

Pauper
Ja staat op mijn naam Omdat ik hoesje had aangepast...

Ik had trouwens hoge verwachtingen van dit album, tot het achteraf bleek dat Premier en de Large Prof. helemaal geen beats gingen leveren voor dit album. Ik hoopde dat NaS weer met Old School shit op de proppen kwam maar het enigste wat ik hoor is een heleboel neppe troep waar door Hip-Hop juist aan een infuus ligt.

Vooral de titeltrack is ernstig, gewoon een regelrecht copie van Thiefs Theme? Ik snap het niet helemaal, NaS was wat verschuldigd aan de fans na zijn mooie praatjes, het lijkt erop dat hij daar weinig tot niks van gaat waar maken.

Dr.Greenthump
Volgens mij klopt er helemaal geen stront van deze tracklist. En mocht dat wel zo zijn dan is Nas fout bezig! Hij gaf nota bene aan dat dit weer een 'echt' album voor de straat wordt, maar de line-up lijkt nergens op. Toch sprankeld er een vleugje hoop en lijkt het me een stuk interessanter ten opzichte van rivaal Jay-Z.

Heb het nummer Hip Hop is Dead al een tijdje op de computer staan en dat is nog niet eens zo'n slechte track. Voor de mensen die em niet kennen zal ik zo wel eff doorlinken naar statemagazine waar het gewoon te luisteren is of maak gebruik van je P2P software. Hierbij moet ik wel vermelden dat de beat gerecycled is van het nummer Thief's Theme wat ik echt meesterlijk vond. En ja ook ik moet toegeven dat de beat van het laatst genoemde (met name in het begin) een stuk fijner klinkt. Veel mensen zullen hetzelfde denken, maar nu ik de track vaker heb geluisterd vind ik het eigenlijk wel z'n charme hebben met die breaks.

statemagazine recensie 1

statemagazine recensie 2

Hier dan 2 artikels met betrekking tot het nummer Hip Hop is Dead(eerste link) en Black Republicans(tweede link). Nu moet ik vertellen dat de eerste track inderdaad een stuk minder is dan de Thief's Theme (die vergelijking zal uiteraard bij de meeste mensen bij hen opkomen) maar het is zeker de moeite waard is en zelfs best dope klinkt. Geef het de tijd. En het tweede artikel doet alleen maar naar meer smaken en kijk nu alleen maar nog meer uit naar dit album.

edit: zeer ironisch inderdaad dat zowel het nummer Hip Hop is Dead geproduceert en afgemixt wordt door juist Will.I.Am en het album Hiphop is Dead bomvol staat met alleen maar 'bekendere' artiesten.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb dit album al een paar maanden geleden toegevoegd, vaak ge-update, de definitieve tracklist toegevoegd, en dan komt mijn goede vriend Pauper (ik neem hem niks kwalijk) met de hoes en komt ie op zijn naam. Het zijn de MuMe-regels maar echt eerlijk vind ik het niet .

MJ_DA_MAN schreef:

Je moet je maar ergens druk om kunnen maken.

Mag ik?

Dr.Greenthump
Begrijp MJ wel in zekere zin, maar dit had hier niet hoeven te staan. Lokt ook weer reacties uit zoals die van luc. Had het dan even gepm'd naar een admin of crewlid. Wie weet wordt dit album wel a bunch of crap en mag je blij zijn dat het niet op jou naam staat

Back on-topic ...

MJ komt alle eer toe

avatar van T.O.
Dr.Greenthump schreef:
Volgens mij klopt er helemaal geen stront van deze tracklist.

Ik heb het gecheckt op de Def Jam site. Alle nummers (met deze gastartiesten) staan erop en de hoes klopt ook. Het enige wat misschien niet correct is, is de trackvolgorde, maar dat vond ik onvoldoende om hem niet toe te laten deze keer.

Relax
Trouwens, is er een reden waarom hij naar Def Jam ging ? meer geld ofzo ?
Want hij heeft altijd al bij Columbia gezeten 1 x met Stillmatic bij Ill Will maar dat kwam mischien omdat Nastradamus sucked en Stillmatic weer goed is en Colombia hem toen weer terug wou.

Dr.Greenthump
''Sinds hun beef voorbij is en Nas de voornaamste artiest in de stal van Jay-Z's Def Jam is geworden, schitteren de twee voor het eerst samen op een nieuwe track. Aan de bombastische beats, orkestrale blaas- en strijkarrangementen te horen, begrijpt producer L.E.S. dat dit een memorabel moment is.''

Bron: statemagazine

Nu de beef voorbij is zijn Nasir Jones en Shawn Carter weer dikke maatjes geworden. Jay-Z zal Nas waarschijnlijk hebben binnen gesleept om eventueel commerciele redene...

Pauper schreef:
MJ komt alle eer toe

Sportief.

Ik vind trouwens de hoes wel stoer. Toen ik berichtte dat ik de gastartiesten niet zo slecht vond, was dat meer als tegenwicht tegen alle negatieve berichten. Het is natuurlijk wel zo dat Nas hoort te rappen op Premierbeats, zijn stijl lijkt me niet echt passen bij van de glamoreuze producties.

Dit wordt een zeer goed album , zeker weten. Black republicans was ontzettend dope.

avatar van Jordy
De dingen die ik heb gehoord vind ik ook wel veelbelovend, snap de negativiteit niet zo

avatar van T.O.
luc011190 schreef:

Toch heeft hij dat altijd al gedaan...

Jordy schreef:

De producers (Scott Storch) zijn nogal ingericht op Commercieel succes als ze een beat voor die persoon maken en wilt dus ook dat die tekst enzo over hem gaat of hem represent of dat Scott een onderwerp bedenkt ervoor etc etc.
Hij deed Feat. bij Kelis en die tekst was bagger.
De 2 uitgelekte nummers vallen tegen, Jay-Z doet wel oud en vertrouwd mee maar Nas valt wat tegen.
Maar dat vind ik dan heh.

avatar van Kos

komt wel goed met dit album denk ik
Ik niet .

Melle K
MJ_DA_MAN schreef:

Jezus waar maak je je druk om..

avatar van J.M.
Waar is where y'all at dan gebleven?

Melle K schreef:
Jezus waar maak je je druk om..

Om het feit dat je ergens tijd in invensteerd en vervolgens geen crediet voor krijgt.

avatar van MJ_DA_MAN
Precies maarja laat ik er nu over ophouden want het is toch allemaal tervergeefs.

Ik ben erg teleurgesteld uiteindelijk nu ik zie dat er geen Primo en Large Prof-producties opkomen, wat wel was gezegd, maar o.a. 2 Stortch-producties. En dan deze albumtitel.... beetje vreemd. Personen als Scott Stortch maken hiphop juist dood.

avatar van Niek
Ik vind het nog veel erger dat Will.I.Am hier produceert. SS heeft vroeger tenminste nog echte hiphop gemaakt bij The Roots. Will.I.Am staat zo'n beetje symbool voor commercialiteit.

Vette front overigens...

Melle K
Pauper schreef:

Hij staat toch op de site?
Daar gaat het toch om, wie boeit het nou weer wie welke albums heeft toegevoegd..

Niek schreef:

Klopt, maar het probleem is dat SS dat idd vroeger (ofja aantal jaar geleden) heeft gedaan en nu absoluut niet meer dus daar heb je niks aan. En misschien een beetje raar, maar toch verwacht ik dat Will.I.Am best aardig kan gaan produceren op dit album. Het nummer Hiphop is Dead die door hem is geproduceerd klinkt iig absoluut niet commerciel, en gek genoeg kwam op the Doctor's Advocate de verrassendse productie van hem af. Maargoed we moeten nog zien, erg érg jammer dat er geen Primo-producties opkomen iig.