Nas - Hip Hop Is Dead (2006)

Label: Def Jam

1. Money over Bullshit (4:16)
  2. You Can't Kill Me (3:15)
  3. Carry on Tradition (3:49)
  4. Where Are They Now (2:44)
  5. Hip Hop Is Dead (3:45)

met will.i.am

6. Who Killed It? (3:10)
  7. Black Republican (3:45)

met Jay-Z

8. Not Going Back (4:09)

met Kelis

9. Still Dreaming (3:37)

met Kanye West en Chrisette Michele

10. Hold Down the Block (3:58)
  11. Blunt Ashes (4:03)
  12. Let There Be Light (4:28)

met Tre Williams

13. Play on Playa (3:33)

met Snoop Dogg

14. Can't Forget About You (4:34)

met Chrisette Michele

15. Hustlers (4:06)

met The Game en Marsha Ambrosius

16. Hope (3:05)
  17. Shine On * (2:35)
  18. The N... * (2:48)
  19. Where Y'all At * (4:09)
Superbeertje
RealTom schreef:
Wat dacht je eerst wat er bedoeld werd met de cover dan Superbeertje?

Haha ik dacht er niks achter, dacht eerst dat het gewoon zo'n standaard cover was

avatar van PaulieWalnuts
Hip Hop Is Dead, dit album laat dat inderdaad goed zien.

avatar van Norbert
Ik heb weinig verstand van Hiphop in t algemeen en van Nas' oude stijl. Wat ik wel weet is dat ik dit een lekker album vind.

Het luistert lekker weg naar mijn idee. Ik zal t iets vaker moeten luisteren zodat ik ook de teksten kan begrijpen. Maar muzikaal zit t naar mijn idee goed in elkaar. Voorlopig 3,5*.

avatar van Korhymes
Check aan wat voor albums die stemmen zijn gegeven En hij heeft ook hoge cijfers gegeven aan hip-hop albums. Niet meteen gaan haten op anderen mensjes ^^

Mr_White
Hip Hop Is Dead? Nas levert een redelijk album af dat qua concept niet helemaal overtuigt maar desondanks flink wat leuke nummers oplevert. Na Black Republican zakt het album voor mij wat af maar wordt tegen het einde aan gelukkig weer goed opgepikt.

RedLightCityBoy
Black Republican is zo slecht.
Snap niet dat die track zo gelieft is hier op MuMe.

avatar van MJ_DA_MAN
Slecht? Dat gaat me te ver, ik geef je een .

Nee, ik vond het een van de betere tracks van 2006, geweldig nummer.

RedLightCityBoy
Ik vindt die track juist echt niet heel erg goed.
Beetje standaard, en Jay-Z gaf het een echt slechte sound imo.
Ik geef jou dus ook een

avatar van MJ_DA_MAN
Het komt toch grotendeels door die beat, die is echt magnifiek .

Wel aardig ja.

avatar van 'State Of Mind'
Telkens als ik deze weer luister denk ik:
Wat is dit toch een fijn, goed, origineel, uniek en relaxed album!

Echt zo'n album met een eigen sound.

avatar van Hendrix4live
Niet het beste album van Nas. De nummers Hip Hop Is Dead en Black Republican zijn wel lekker nummers.

avatar van prodi9y9
where are they now...wat een sound!

avatar van Kill_illuminati
RedLightCityBoy schreef:
Ik vindt die track juist echt niet heel erg goed.
Beetje standaard, en Jay-Z gaf het een echt slechte sound imo.
Ik geef jou dus ook een

Jay-Z komt juist goed op dat nummer sterker nog ik vond hem beter dan Nas komen.

avatar van Wolli
heerlijk album! Veel nummers waar je heerlijk op kan chillen, leren en nadenken over dingen die je meemaakt... 'Hold down the block' is overduidelijk mijn favoriet: I gotta use my imagination to change the situation.. Prachtig!

Beetje gemixte gevoelens bij dit album!!
Nas wisselt kwaliteitswerk af met de absolute uitschieter Black Republican (die beat ) met veel matige nummers

SPAROOD
Album weer uit de kast getrokken. Paar jaar geleden gekocht voor een prikkie maar eigenlijk maar 1 keer geluisterd. Nu klinkt het voor mijn gevoel in ieder geval een stuk beter dan vroeger. Voorlopig 3,5 s*

avatar van Flipm0de
Nas en Jay laten zien wat twee legends kunnen doen op een track!
Geweldige track! Hoe de mannen ook worden ingeleid op Black Republican

Concept en lyrics van Who Killed It verdient ook een duim omhoog

avatar van Raul
Moet m'n stem toch verlagen met een halfje denk ik...
Beetje bevooroordeeld geweest denk ik, als grote Nas liefhebber
Luister het album echter zelden, wel 3,5 sterren waard vanwege een toch aaardig aantal pareltjes die erop staan (Let There Be Light, Can't Forget About You, Hiphop Is Dead)

avatar van ijsduivel
Ik begrijp niet wat jullie allemaal zien in black republican.
Het heeft wel een chille beat, maar de rap is echt beneden de maat.
Vind het overigens wel een goed nummer, maar gewoon niet het beste nummer, vind hiphop is dead veel beter.

De Schaafkaas
Goedkope verhaaltjes-bij-kampvuur-vertellen-over-vroeger muziek... Een nummer als Where Are They Now is toch redelijk corny te noemen in ieder geval...

Het harde aan nas vind ik dat hij zijn concepten echt goed uitwerkt. Zo ook dit concept. De beats vinden sommigen hier commercieel getint. Ik vind dat wel meevallen. Daarnaast heeft hij hier gewoon goede tracks op en mindere. Black Republican is trouwens wel echt een goede banger,

avatar van KILLERBEE99
En weer een goed album van Nas!

avatar van Nr.4
Sterke plaat, conceptueel goed uitgewerkt. Dat Who Killed It? nummer vind ik ook tof gedaan hehe. Wel weer zonde van een aantal jammere beats en het feit dat het qua producties lang niet zo'n geheel is als qua tekst/onderwerpen.

avatar van Silky & Smooth
Het album vond ik na de eerste paar nummers tegenvallen, maar na Hip Hop is Dead werd het sterker. Nu vind ik eigenlijk het hele album wel goed. Ik ben niet altijd fan van Nas, maar Hip Hop is Dead kan ik zeker waarderen. Jammer dat sommige teksten wat ongeloofwaardig overkomen, als je weet dat Nas o.a. op albums van DJ Khaled te vinden is, maar goed. Het doet verder niets af aan de muziek. Beste nummers zijn Hip Hop is Dead, Black Republican, Not Going Back, Still Dreaming en Can't Forget About You.

PriestMaiden
Sterke plaat.

Maidenfreak
Nas kan het nog steeds. Spijtig van die ene track met Kelis. Na de single met The Game zwakt het wel af. Het nummer met Snoop Dogg is erg sterk. Black Republican is het hoogtepunt van deze cd.

blaauw
Als hip-hop dood is helpt 't niet door met 'will.i.am' nummers te maken, zou ik zeggen

avatar van René.
blaauw schreef:
Hij wilde z'n stelling gewoon direct bewijzen.