The Chemical Brothers - Exit Planet Dust (1995)

Dance / Electronic
Label: Freestyle Dust

1. Leave Home (5:32)
  2. In Dust We Trust (5:17)
  3. Song to the Siren (3:16)
  4. Three Little Birdies Down Beats (5:38)
  5. Fuck Up Beats (1:25)
  6. Chemical Beats (4:50)
  7. Chico's Groove (4:48)
  8. One Too Many Mornings (4:13)
  9. Life Is Sweet (6:33)
  10. Playground for a Wedgeless Firm (2:31)
  11. Alive Alone (5:16)
Velen zien hun 2e album als de beste. Voor mij is dat toch echt deze.
De verrassing was gewoon groter destijds. Bovendien kregen ze het maar mooi voor elkaar dat navolgers in het hokje Chemical Beats geduwd werden.
Een perfecte cross-over naar het rockpubliek. Ja, Onderhond, ik ken je mening hierover, laat dus maar deze keer .

avatar van Onderhond
Ik ken de CD niet eens. Maar zijn de Chem Bros eigenlijk niet Brits ?

avatar van starbright boy
Ja, verbeterd

Onderhond schreef:

Ik ken de CD niet eens. Maar zijn de Chem Bros eigenlijk niet Brits ?

Tip: niet naar luisteren dan. Komen weer eindeloze discussies van

avatar van gemaster
Ken je überhaupt wat van The Chemical Brothers, Onderhond?

Wat betreft dit album: Een tikkeltje minder dan Surrender en een stuk minder dan Dig Your Own Hole. Het mag dan allemaal wat verrassender en vernieuwender zijn, de uitwerking is gewoon niet zo goed als op die andere albums.

avatar van Onderhond
Hey Boy - Hey Girl, Star Guitar maar vooral Block Rockin' Beats waren knallers van hits hier. Heb verder ook wel al snippets gehoord van andere CDs (Dig Your Own Hole dan voornamelijk), dus ik ken ze wel een beetje ja. Hoezo ?

avatar van Goodfella
Er wordt gewoon van je verwacht dat je hier gaat rellen man, duh

avatar van Onderhond
Moet ik eerst het album voor geluisterd hebben, niet ? .. en hier zit ik nu niet direct op te wachten denk ik.

Ik ken alleen Alive Alone, gezongen door de heilige Beth Orton.

Onderhond schreef:

Ik vroeg me af wat je daarvan vond.

avatar van Onderhond
Block Rockin' Beats en Hey Boy - Hey Girl zijn twee leuke nummertjes. Niet geniaal, maar wel aangenaam om luisteren. Star Guitar vind ik absoluut niks.

avatar van Gyzzz
Ik vind hier eigenlijk niet zo heel veel aan. One Too Many Mornings is een heerlijke track, maar verder eigenlijk niets noemenswaardigs.

Marcel²
5 sterren ik vind deze toch de beste

Electro_
Life is Sweet is erg goed. Ook de Daft Punk remix trouwens.

Chemical Brothers definieerde hiermee de alt. dance van de late jaren negentig. Helaas hebben ze deze plaat niet meer overtroffen.

avatar van LittleBox
midnightcowboy schreef:
Helaas hebben ze deze plaat niet meer overtroffen.

Nou, Dig your own hole is anders ook niet misselijk hoor... Die vind ik nog veel beter dan deze.

avatar van Onderhond
Weer in electronic veranderd, dus maar een keertje geluisterd.

Ik heb er geloof ik amper wat van opgevangen geloof ik, behalve dan "One Too Many Mornings". Wat een ongelooflijk mooi wereldnummer. Prachtig pareltje tussen een hoop banelere (vermoed ik) nummertjes. Wat mij betreft in ieder geval al een geslaagde onderneming.

avatar van Onderhond
Tja, vanmorgen 3 keer "geluisterd" maarliefst, en het enige wakkerschrik moment is One Too Many Mornings. Echt een juweeltje in nogal saaie, maar makkelijk verteerbare en weining irritante electronic.

2* + 0.5*. Weinig aan de hand muziek. Maar hebben de broertjes nog nummers in deze stijl, of was dit een moment van goddelijke interventie ?

avatar van gemaster
Ik zit een beetje te zoeken in hun discography. Ik hoor niet echt direct iets wat er op lijkt. Misschien het nummer 'Got Glint' van het album 'Surrender'. Wat ik zelf altijd een heel erg lekker nummer vind is 'My Elastic Eye' van het album 'Come With Us'. Misschien vind je het wel leuk, misschien ook niet.

avatar van orbit
Op een of twee nummers na ben ik hier ook nooit weg van geweest, trage big beats met een funk sausje. Niet mijn ding.

Rete goed album, met maar 1 of 2 mindere nummers. Voorlopig 4* en gaat zeker meer beluisterd worden de komende weken...

avatar van c-moon
Tja. Dit debuut beloofde véél, al geef ik toe dat ook bij deze plaat ik al na enkele nummers de aandacht verloor... op zich allemaal wel leuke dingetjes voor op de dansvloer, en het enige bestaansrecht van deze CD in mijn collectie is dan ook dat ik hem soms op feestjes waar ik dan draai kan gebruiken..

Het enige nummer dat ik echt héél goed vind moet het dan nog hebben van de meesterlijke KRAFTWERK song "Ohm Sweet Ohm", bij Chemical Brothers wordt dat dan "Leave Home".. ze hebben niet echt hard hun best gedaan om een originele titel te verzinnen.. Hmpf.....

avatar van wooz
Zoete nostalgie.

avatar van LeRoi
Toch wel een Klassiek album binnen het genre....vind ze, zeker als je kijkt naar de kwaliteit van de breedte van de platencollectie, echter niet van het formaat UNDERWORLD.....

Baltasound
Dit is hem toch nog niet helemaal...

avatar van LeRoi
...helaas Balta...voor mij was dit toch al wel hun hoogtepunt...daarna raakte het toch allemaal wel wat uitgekauwd met een enkel nummer daargelaten.....

avatar van Lexicon Devil
Voor een plaat uit 1995 toch zeker een heel goed geluid + groove

avatar van berwt
Dit vind ik toch wel een heerlijke plaat. Alle nummers gaan naadloos in elkaar over en worden gedragen door meeslepende bassen en drums die nog klinken als een drumstel ipv een beatcomputer.

Het meest geniale aan het album vind ik het scratchen en de elektronische akkefietjes. Dit zijn DJ-fenomenen die anders te pas en te onpas worden gebruikt om een dansend publiek aan te porren; hier worden ze echt gebruikt als brug en als chorus, puur muzikaal dus. Alles komt uit zoals het moet.

Werkelijk puik. Ik beschouw het ook als een conceptplaat. Niet singeltjes met opvulling ertussen, neen, één muzikale bom: 4,5*

avatar van FunkStarr
Vind deze wat minder dan Dig Your Own Hole, maar er staan zeker wel goede nummers op.
Leave Home en In Dust We Trust luisteren lekker weg (vooral in de auto), voor de rest is het een beetje slapjes...
Toch een aardig album.

avatar van Gizzmann
Vond deze CD niet zo heel veel voorstellen. Hier en daar best lekker, maar overall is het erg middelmatig. Denk dat deze CD vooral leuk is als je er goede herrineringen aan hebt. 3*