Stars of the Lid - And Their Refinement of the Decline (2007)

Electronic / Avant-Garde
Label: Kranky

1. Dungtitled (In a Major) (5:54)
  2. Articulate Silences Part 1 (5:24)
  3. Articulate Silences Part 2 (5:37)
  4. The Evil That Never Arrived (5:05)
  5. Apreludes (In C Sharp Major) (3:45)
  6. Don't Bother They're Here (10:10)
  7. Dopamine Clouds over Craven Cottage (5:55)
  8. Even If You're Never Awake (Deuxieme) (9:21)
  9. Even (Out) (4:52)
  10. A Meaningful Moment Through a Meaning(Less) Process (4:33)
  11. Another Ballad for Heavy Lids (4:33)
  12. The Daughters of Quiet Minds (13:22)
  13. Hiberner Toujours (1:49)
  14. That Finger on Your Temple Is the Barrel of My Raygun (5:04)
  15. Humectez La Mouture (5:31)
  16. Tippy's Demise (8:19)
  17. The Mouthchew (3:41)
  18. December Hunting for Vegetarian Fuckface (17:45)
avatar van jellecomicgek72
23.00 uur
Laat
Bijna nacht
Begin moe te worden
Kruip toch maar eens mijn bed in
Pak m'n I-Pod van mijn nachtkastje
Kijken welke albums ik nog moet beluisteren
Rustig blader ik door de library van m'n I-Pod
Om vervolgens dit album tegen te komen
In mijn achterhoofd wetend dit dit album 2 uur duurt
Toch besluit ik het op te zetten
Niet wetend wat me staat te verwachten
Het eerste nummer begint.
Probeer mijn ogen te sluiten
Laat de muziek op me afkomen
Stilte
Rust
De muziek doet me denken aan 2001: A Space Odyssey
Voorzichtig stap ik in mijn spacevliegtuig
Om een hele lange reis te maken
Een reis naar de maan
En weer terug
Nog steeds die stilte
Ondertussen zijn we alweer bijna twee uur onderweg
Ben ondertussen wakker geworden
Lig naar mijn plafond te staren
Nog na te genieten van de laatste paar nummers
Aparte ervaring

avatar van Eveningguard
Er is een verschil tussen mensen die muziek zien als puur consumptie product en mensen die het zien als een kunstvorm. De eerste categorie gaat voornamelijk voor de catchy songs die makkelijk te onthouden en mee te zingen. Het is voor mij speculeren wanneer die mensen iets als mooi beschouwen. Waarschijnlijk als ze zich zelf ermee kunnen identificeren.

Zelf heb ik nooit echt een probleem gehad met mensen die sommige dingen te saai, te raar of wat dan ook vinden. Eigenaardigheid en originaliteit staan zelfs hoog in het vaandel mocht ik iets goed willen vinden. Maar dan is er altijd nog een x factor. Je vindt iets mooi, maar je weet niet waarom. In het geval van Stars of the Lid kan ik alleen maar zeggen dat ik het soms abnormaal mooi vindt. Maar dan ook echt van buitenaardse schoonheid. Het duo maakt pure gevoelsmuziek dat niets wil voorstellen maar simpelweg is. Regelmatig werkt het zo rustgevend en helend dat ik het misschien zelfs boven liefde verkies (bijna dan ).

Voor de rest kan ik er onmogelijk meer over zeggen. Nergens wordt het saai. Het is meer een soort van rustgevende, tragische spiraal zonder eindpunt. Begraveniswaardig album.

avatar van kobe bryant fan
Voor 2 uur lijkt dit tijd even stil te staan.
De drones die langzaam binnensluipen en je langzaam meenemen waar er niet zoiets is als 'tijd.'
Je voelt een leegte maar tegelijkertijd zit je vol melancholie en vreugde. Je gevoelens plaatsen is moeilijk bij deze heren hun muziek. Alsof je jezelf moet ontdekken in een 2 uur durende reis rond de planeten.

Al voelt het soms erg allerdaags aan, soms voel ik me weer die peuter die voor het eerst de zee ziet. De drones kennen net zoals de zee eb en vloed. Denken aan een glimlach van iemand betekent zoveel meer onder dit warme deken, de lage drones geven me het gevoel alsof ik de volgende winter helemaal geen warm deken nodig heb of warme jas. Deze 2 heren maakten immers al die plaat die: vreugde, warmte, koude, melancholie, zomer en winter mixte tot één geheel. Dat And Their Refinement of the Decline werd genoemd.
Deze gaat samen met Stars Of The Lid op 5* sterren!