Maroon 5 - Songs About Jane (2002)

Label: Octone

1. Harder to Breathe (2:53)
  2. This Love (3:26)
  3. Shiver (2:59)
  4. She Will Be Loved (4:17)
  5. Tangled (3:18)
  6. The Sun (4:11)
  7. Must Get Out (3:59)
  8. Sunday Morning (4:06)
  9. Secret (4:55)
  10. Through with You (3:01)
  11. Not Coming Home (4:21)
  12. Sweetest Goodbye (4:30)
  13. This Love [Kanye West Remix] * (3:43)
  14. This Love [Live Acoustic] * (4:11)
  15. Harder to Breathe [Live Acoustic] * (3:10)
  16. This Love [Live in Hamburg] * (3:48)
  17. Sunday Morning" [Live in Hamburg] * (5:39)
  18. Secret [Live in Hamburg] * (7:45)
  19. She Will Be Loved [Live in Hamburg] * (7:15)
  20. Harder to Breathe [Demo] * (2:17)
  21. This Love [Demo] * (3:21)
  22. Shiver [Demo] * (3:08)
  23. She Will Be Loved [Demo] * (3:08)
  24. Tangled [Demo] * (2:44)
  25. The Sun [Demo] * (3:22)
  26. Must Get Out [Demo] * (3:17)
  27. Sunday Morning [Demo] * (4:12)
  28. Secret [Demo] * (4:09)
  29. Through with You [Demo] * (3:20)
  30. Not Coming Home [Demo] * (3:51)
  31. Sweetest Goodbye [Demo] * (3:30)
  32. Take What You Want [Demo] * (2:25)
  33. Rag Doll [Original Demo] * (5:28)
  34. Woman * (4:06)
  35. Chilly Winter [Demo] * (2:55)
  36. The Sun [Alternate Mix] * (4:17)
dynamo d schreef:
Ben het met Rayman eens.
Er zit niks in. Betere titel zou zijn geweest: Songs About Nothing.

Goede band, leuke muziek om naar te luisteren..
Ook nadat ze vaak langs zijn gekomen op de radio vervelen ze me nog niet.. En voor mij de moeite waard om de cd te kopen.

avatar van Justinx
Heerlijke cd! Tijd voor nun nieuwe. Blijft voor mij een van de beste bands dit.

Electro_
Justinx schreef:
..Blijft voor mij een van de beste bands dit.

Ik zie dit als een 'leuk' Top-40 bandje en meer niet eerlijk gezegd.

avatar van Justinx
hmm nah nie helemaal mee eens. Ik vind dat ze wel degelijk onderscheid maken tussen de standaard bandjes. Maar wat zie jij niet onder een 'leuk' top 40 bandje als ik vragen mag?

Rockman schreef:
Aardige band, houden het een beetje in oudere stijl en dat maakt deze band wel leuk. 'This Love' was het eerste nummer die ze uitbrachten van dit album, maar later werden het steeds softere nummer.

Ja als je inhoudelijk niets hebt toe te voegen, probeer het dan ook niet. Ik vind het onderscheid soft of hard eigenlijk niet zo interessant wanneer we praten over muziek. Denken binnen dit kader maakt dat je op een redelijk oppervlakkige manier naar muziek kijkt.

Over Maroon 5; This love was een leuke verfrissende single inclusief catchy voorjaarsvibe. Helaas haalt de rest van het album het niet bij deze single. Het album is weinig verassend en probeert doormiddel van dreunertjes en half gestolen melodieen de luisteraar te overtuigen. Helaas voor de platenmaatschappij; ik heb het album in de schappen laten liggen.

Geezer84 schreef:

Oh daar zullen ze echt niet van wakker liggen hoor, aangezien ze al meer dan 3,000,000 albums hebben verkocht.

Bob Cremers
This Love en She will Be Loved twee mooie nummers.

De nummers die ze op single hebben uitgebracht zijn leuk, de rest vind ik maar matig..

avatar van chansadres
Redelijk plaatje met een paar leuke liedjes

Deze CD krijgt hier niet veel goede kritieken, terwijl ik het toch een hele leuke CD vind. Maar als het commercieel een succes wordt, is het blijkbaar niet meer goed bij velen.

Electro_
Blijkbaar wel, staat toch in de Top-250?

avatar van Justinx
Wat je zegt. Dat slaat ook eigenlijk nergens op. Ik vind Marroon 5 een van de beste nieuwkomers van 2005, en ik zit eindeloos te wachten op een nieuw album. Ik laat mij niet echt beinvloeden door de commercialiteit rond een bepaald album. Dit album had ik trouwens al voor die commercialiteit.

Goed album met een paar leuke nummers

Ik heb t album niet, maar ik ken wel al de singles. Die vind ik erg goed, maar aan de kritiek te zien (op de laatste) na is ie niet goed... Harder To Breathe is heel erg geflopt maar dat is wel heel goed vind ik

één van de beste van dit album

ik vind het toch wel een lekker album teksten zijn wel goed, niet echt superbijzonder, maar wel pakkend. na twee, drie keer luisteren kan ik bijna alle liedjes mee zingen, dus dat zit wel goed. alle nummers vind ik wel goed, maar she will be loved en must get out zijn bij mij de uitschieters. de teksten vind ik hier echt super, en op een of andere manier zit hier meer gevoel in. tenminste, zo komt het voor mij over.

nee hoor, niet echt wat klagen over deze band en cd

avatar van ravenstein
Lekker album dat zich probleemloos laat beluisteren.
Niets wereldschokkends, maar gewoon simpelweg goed.

shappy1010
Prima bandje, prima muziek. Als je de hele cd beluistert klinkt het wat eentonig, maar ik hoop toch dat ze iets meer zijn dat een one hit wonder, dat hebben ze opzich al bewezen met 3 succesvolle hits. Deze band bewijst maar weer dat er behoefte is aan wat meer uplifting poprock i.p.v. duistere en donkere MTV2 bandjes.

Goede muziek om huiswerk bij te maken

stimuleert inderdaad wel erg!

edejong
zitten lekkere nummers tussen .... alleen beetje jammer dat alles zo grijs gedraaid is op de radio.. 3.0* Waar blijven ze met een nieuw album??? (al die live sh*t is onnodig vind ik)

Het nummer Myself is erg goed, maar ik kan m op geen enkele CD vinden..

Maroon 5 is goed! Ik had hem een paar maanden geleden gekregen. Ik kende dan alleen maar She will be loved en This Love. She will be loved ben ik nog niet beu.. This love spijtig genoeg wel. Mijn nieuwe favo's zijn Harder to breathe en Tangled...Lovely!^^

Louis2703 schreef:
Het nummer Myself is erg goed, maar ik kan m op geen enkele CD vinden..

The Fourth World alleen heetten ze toen nog Kara's Flowers

Maroon 5 is inderdaad een betere naam...

Mee eens ze waren allevier verliefd op een meisje die Kara heette (toen waren ze nog met zn vieren) vandaar die naam

Ze dreven wat door in de liefde dus...

jep

leuk om te weten!