Maroon 5 - Songs About Jane (2002)

Label: Octone

1. Harder to Breathe (2:53)
  2. This Love (3:26)
  3. Shiver (2:59)
  4. She Will Be Loved (4:17)
  5. Tangled (3:18)
  6. The Sun (4:11)
  7. Must Get Out (3:59)
  8. Sunday Morning (4:06)
  9. Secret (4:55)
  10. Through with You (3:01)
  11. Not Coming Home (4:21)
  12. Sweetest Goodbye (4:30)
  13. This Love [Kanye West Remix] * (3:43)
  14. This Love [Live Acoustic] * (4:11)
  15. Harder to Breathe [Live Acoustic] * (3:10)
  16. This Love [Live in Hamburg] * (3:48)
  17. Sunday Morning" [Live in Hamburg] * (5:39)
  18. Secret [Live in Hamburg] * (7:45)
  19. She Will Be Loved [Live in Hamburg] * (7:15)
  20. Harder to Breathe [Demo] * (2:17)
  21. This Love [Demo] * (3:21)
  22. Shiver [Demo] * (3:08)
  23. She Will Be Loved [Demo] * (3:08)
  24. Tangled [Demo] * (2:44)
  25. The Sun [Demo] * (3:22)
  26. Must Get Out [Demo] * (3:17)
  27. Sunday Morning [Demo] * (4:12)
  28. Secret [Demo] * (4:09)
  29. Through with You [Demo] * (3:20)
  30. Not Coming Home [Demo] * (3:51)
  31. Sweetest Goodbye [Demo] * (3:30)
  32. Take What You Want [Demo] * (2:25)
  33. Rag Doll [Original Demo] * (5:28)
  34. Woman * (4:06)
  35. Chilly Winter [Demo] * (2:55)
  36. The Sun [Alternate Mix] * (4:17)
Wat mij betreft een enorm overschat album. Het klinkt allemaal wel leuk, maar te simpel, het is me iets teveel skyradio-muziek, hapklare brokken.
Toen ik de cd voor het eerst luisterde vond ik m leuk en verfrissend. nu haal ik hem na 3 nummers al uit de cd-speler..
Harder to Breathe is een leuke opener en absoluut het beste nummer van de cd. De rest van de nummers komen niet in de buurt.
Ik vind het trouwens bijzonder verbazingwekkend dat een album als dit met zo'n laag gemiddelde van 3,07 in de top 250 staat, dat moet een vergissing zijn.. lijkt mij

tondeman
Het gaat er geloof ik om hoeveel mensen hem in hun persoonlijke top tien hebben.

Echt een leuk album!

avatar van Daaf
Vind dit een mooi album, vooral Tangled, Shiver en Not Coming Home vind ik mooi.
4,5.

Ik vind dit echt een heel goed album, vooral de tracks 'This Love', 'She Will Be Loved', 'Must Get Out', 'Sunday Morning', 'Secret', 'Through With You', 'Sweetest Goodbye' en 'Rag Doll'. (staat die eigenlijk ook op het gewone album? Ik heb de special edition - ik ben degene die de tracklist heeft veranderd als Musicmeter het heeft toegestaan - en daar staat-ie iig wel op.) De rest van de tracks zijn ook goed hoor!

avatar van frankvankesteren
Aardig album... de nummers die ik ken vallen me vaak goed uit.. ik moet het alleen niet te vaak luisteren..de nummers klinken goed, stem ook erg mooi

jaja. het nieuwe album ligt 22 mei in de winkels! It Won't Be Soon Before Long is de titel.
de tracklist is als volgt:
11. Better That We Break
12. Back At Your Door

de sound is rauwer en de inspiratie is gehaald uit de jaren '80
bron: www.maroon5.com
ergens anders las ik dat de nieuwe single Kiwi zal worden (of dat waar is weet ik niet..)

avatar van Wib0__
11. Better That We Break
12. Back At Your Door

de sound is rauwer en de inspiratie is gehaald uit de jaren '80
bron: www.maroon5.com

Als je er ook een hoes bij kunt vinden, zou je hem toe kunnen voegen?!

nop. nog niet kunnen vinden, ik ga zometeen nog een poging doen.

nergens is een hoes te vinden. wat ik wel heb kunnen vinden is dat de nieuwe single is Makes Me Wonder, niet Kiwi.

avatar van Wib0__
Natuurlijk erg jammer dat je geen hoes hebt kunnnen vinden, maar dan zou je nog ff moeten wachten; of doorbilijven zoeken
Er zal binnenkort wel een hoes uitkomen dán!

tadaa. de nieuwe video van Maroon 5: Makes Me Wonder !
vind de clip persoonlijk een beetje fout, maar het nummer toch wel erg lekker

Lekker nummer die nieuwe, net ook even video bekeken.
Misshien klein beetje fout, maar wel funky en hij blijkt knap!

Heb gisterenavond trouwens geprobeerd het nieuwe album toe te voegen, maar de albumhoes kwam niet door de keuring heen. Aangezien ik hem maar op 1 site heb kunnen vinden, blijf ik voorlopig nog even zoeken. IWBSBL wordt zo snel mogelijk toegevoegd

little_lOve schreef:

goed zo

Social_Mask
Laag gemiddelde zeg. Vind dit toch een erg lekker album. Hij heeft een mooie stem en de liedjes blijven in je hoofd zitten. Commercieel, maar leuk.

4* dan maar.

avatar van Rinus
Dit is gewoon een lekker album, niks moelilijkdoenerij. Is gewoon af en toe lekker om op te zetten, naast alle andere zogenaamde "serieuze" muziek. "Harder to breath" is gewoon een toffe opener, en de singles van het album zijn dat ook. Soms leuke tegendraadse ritmes in de nummers, en het album is niet al te glad geproduceerd.

Piétâ schreef:

Sky radio heeft helaas ook de kracht om fijnklinkende muziek zich via massale airplay totaal eigen te maken, waardoor het idd. 'sky radio' muziek wordt.

dit album had ook iets dergelijks. Ik heb de cd inmiddels weggegeven en Harder to breath en Sunday morning als mp3 nog af en toe opstaan...

3 sterren

Wat een vrolijke CD zeg.....

Prima album. Heb me er op z'n tijd goed mee vermaakt.

Harder to Breath vind ik nog wel een aardig nummer (4/5) maar de rest vind ik maar weinig bijzonder (2/5), misschien op must get out na wat er nog mee doorkan, al met al 2,5/5

avatar van Lennonlover
heb hem net besteld. Ben zéér benieuwd. Als ik zie wat er op staat als hits... kan toch niet slecht zijn???

Leuke nummers met She will be loved en Sunday morning.
This love is toch maar een matig nummertje, vooral populair bij van die mensen die alles mooi vinden zolang het maar in de top40 staat.
Toch is dit album flink wat beter dan het 2de album dat ze nou hebben.

EVANSHEWSON
Van deze band ken ik eigenlijk enkel de platgespeelde deuntjes die het radiolandschap tot den treure vullen... het doet me niet meteen naar een full cd van dit bandje verlangen...
Maroon 5, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, wààr gaat het naartoe met de popmuziek ???

E-J
de hits, vooral she wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllll be loved, zijn helemaal grijsgedraaid en daar vind ik ook niks aan, harder to breathe, tangled en vooral not coming home (lekkere gitaar-riff) vind ik gaaf.
al met al een middelmatig album met een middelmatig cijfer.

avatar van Reijersen
Erg aardig album. Catchy popsongs met een rauw rockrandje. Alleraardigst allemaal, al vind ik de opvolger beter.

Heel catchy idd, en z'n opvolger is al net zo goed

avatar van KKOPPI
This Love is de mooiste.

Misterfool
redelijke plaat waar ongeveer de helft me niet echt intresseert en waarvan eigenlijk alleen "she will be loved"echt prachtig is.

avatar van John Frusciante
standaard love songs