Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)

Label: EMI

1. Invaders (3:25)
  2. Children of the Damned (4:35)
  3. The Prisoner (6:04)
  4. 22, Acacia Avenue (6:37)
  5. The Number of the Beast (4:52)
  6. Run to the Hills (3:54)
  7. Gangland (3:48)
  8. Hallowed Be Thy Name (7:14)
  9. Total Eclipse * (4:26)
  10. Remember Tomorrow [Live] * (5:27)
Joy
opvallende mening, di anno is gewoon niet zon goede zanger als dickinson, maar zijn stemgeluid bevalt mij ook wel, alleen niet bij de latere maiden

avatar van Epitaph
De meningen over deze plaat lopen dus nogal uiteen, neemt voor mij niet weg dat dit Album me over de streep heeft getrokken om meer metal te gaan luisteren (kopen). Is dus eigenlijk een pionier geweest voor mijn muzieksmaak. Hail to The Number of the Beast.

avatar van ricardo
Dit vind ik toch eigenlijk niet de echte klassieker van Iron Maiden wat iedereen beweert dat hij is. 4 goede nummers vind ik hierop staan die lekker pakkend zijn en lekker wegluisteren: de titeltrack, Hallowed By The Name, Run To The Hills en Invaders vind ik itt anderen hier een erg lekker nummer met een lekker ritme erin. De klassieker eer voor een Maiden plaat is voor mij echt weggelegd voor Somewhere In Time, Maiden op hun absolute hoogtepunt met alleen maar topnummers zonder uitzondering vind ik.

Joy
met deze plaat stond maiden ineens wel wereldwijd op de metalkaart met een uniek geluid en dito composities, de vorm was gevonden

dat maakt deze plaat een klassieker

avatar van ricardo
Het was de eerste met Bruce als zanger en daarom is dit een klassieker, maar voor mij is dit zeker niet de beste van Maiden, SIT en Powerslave vind ik als geheel beter, ik vind deze soms nogal inkakken en wat onevenwichtig t.o.v die andere 2 toppers. Ik heb deze vanmiddag in de auto even afgespeeld, maar dit blijft ook zeker nog ok hoor.

avatar van Sebashuis
Al zet ik niet graag links in berichten. deze vond ik wel heel erg leuk. neem allemaal even een kijkje op de site van de SGP.

Voor de rest blijft dit voor mij echt het Maiden album. Niet omdat het de 1e met bruce was maar omdat hier het Maiden geluid echt goed zijn vorm had gevonden. Notb was niet alleen in de studio geniaal ook live haalde Maiden makkelijk de snelheid en haalde Bruce ook makkelijk zijn uithalen (zie Beast over Hammersmith). Kortom het begin van een prachtige periode voor Maiden en vooral voor de Heavy Metal.

avatar van drezic
Sebashuis schreef:

Dat vind ik echt supersneu. Fans van bands als deze kunnen kritiek op blasfemistische teksten niet uitstaat en willen mensen die deze kritiek uiten met allerhande vreemdsoortig geweld kielhalen, maar zelf mogen ze wel allerlei gekkigheid uitstoten.

Dubbel, nietwaar?

The Oath
Sebashuis schreef:

avatar van ricardo
Op de albums Number Of The Beast, Powerslave en Somewhere In Time, staat wel minimaal 1 episch nummer op, op deze is dat Hallowed By The Name, en vind ik samen met Rime Of The Acient Mariner van het album Powerslave en met Alexander The Great van Somewhere In Time toch echt wel uitgesponnen en epische nummers. Die 3 nummers groeien alleen nog maar bij mij, en ik vind met name die 3 nummers alleen maar beter worden naarmate je ze meer gaat beluisteren.

Akron777
Mijn vrienden zouden spontaan weglopen als ik dit zeg, maar ik vind dit album toch echt een van de mindere (al dan niet de minste) van het Dickinson tijdperk. Ik vind nummers als Run to the Hills wel erg fijn klinken, maar ik vind ze zo langdradig. Voor mij komen deze nummers niet zo tot leven. Hallowed be thy Name is overigens wel een erg goed nummer, voor mij het beste van de plaat. Maar verder ben ik niet zo'n grote fan van dit album.

avatar van Gleto
Bij mijn eerste luisterbeurten vond ik een paar nummers erg uitblinken en een paar echt minder. Maar na een paar keer begin je die ook te waarderen. Favo's zijn: Children of the Damned, hallowed be thy name en the prisoner.

Rating volgt nog...

avatar van Kronos
Grappig en leuk om te weten dat er jonge mensen zijn die dit album nu zo aan het ontdekken zijn.

avatar van Tijmennn309
Kronos schreef:

pfffff ouwe zak

avatar van aerogp1
Tijmennn309 schreef:
pfffff ouwe zak

Kronos de oude wijsgeer

Maar goed, ik heb dit album ook pas 1,5 jaar geleden leren kennen en waarderen..

avatar van Kronos
Nog iets meer dan 1 jaar en dan ben ik officieel een ouwe zak.

The Oath
Kronos schreef:
Nog iets meer dan 1 jaar en dan ben ik officieel een ouwe zak.

Hoe oud wordt je dan? 50 ?

avatar van Tijmennn309
The Oath schreef:

Hoe oud wordt je dan? 50 ?

Dan wordt dhr. Kronos 40!

Alvast gefeliciteerd (voor morgen dan he)

Wolfgang1975
Fantastische metalplaat zonder zwakke momenten, een hoogtepunt uit het genre. Prijsnummers zijn The Number Of The Beast, Run To The Hills en Hallowed Be Thy Name.

Odelay
Tja, dit is op z´n minst leuk amusement voor een deel. Er zijn zeker stukken die me wat doen zoals het refrein van Run to the hills of bepaalde stukken met een solo of een deel van zo´n stuk.

Maar er is nou eenmaal muziek wat bij mij dieper gaat dan dit. 3 sterren.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
TV-tip op donderdag 14 mei 2009 (23u40-00u30) in de reeks Classic Albums: Iron Maiden, The Number of the Beast
Britse documentairereeks (ITV 2001) over legendarische platen.

Edit: zoals collega Guardian of Isis terecht opmerkt, het is op Canvas. Mijn excuses voor deze vergetelheid.

Guardian of Isis
Is dat diezelfde reeks die o.a. The Doors en Electric Ladyland heeft behandeld? Op Canvas voor ons Belgen dus?

Edit: zie hierboven.

avatar van AOVV
De eerste plaat met Dickinson en je hoort het verschil toch duidelijk. Of het erg is? Nee, helemaal niet. Het klinkt allemaal dramatischer en minder rauw, maar daar til ik niet aan. Feit is dat de nummers nog altijd erg sterk zijn, idem dito voor de teksten. En met 'Hallowed Be Thy Name' hebben ze een spetterende afsluiter gevonden.

4 sterren

Daveydave
Ik hou totaal niet van metal maar Iron Maiden kan ik zekers wel waarderen vooral Hallowed Be Thy Name!!!

there u go

ook mijn alltime maiden favoriet

wat een episch nummer

Buffalotid
Van de classic rock van de jaren 70 ben ik meteen overgeschakeld naar Metallica, Guns n Roses, etc.
Deze groep zal nooit een plaats krijgen in mijn muzieklijst, hoe vreemd het ook mag klinken: ik moet ze niet.

Father McKenzie
Buffalotid schreef:

Ik heb een poging gedaan met Edward The Great, een verzamelaar, maar ik krijg er hoofdpijn van, het is ook echt mijn ding niet, vééls te eentonig, ik hoor niets geniaals.... smaken verschillen nu eenmaal, dat moeten we accepteren...

Ik vrees gewoon dat metal nooit echt mijn ding was, hardrock (liefst met veel bluesriffs erin zoals de grootmeesters Led Zeppelin die brachten, yes yes yes, maar metal, het is me te schreeuwerig, ik ben daar ook gewoon te oud voor geworden...

avatar van andnino
Grappig. Iron Maiden word door een groot deel van de moderne metalscene afgekeurd omdat ze te melodieus en niet schreeuwerig genoeg zijn.

Guardian of Isis
Afgekeurd? Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, hoor. Het merendeel van de huidige metalbands heeft wel iets van inspiratie opgedaan aan Maiden en ik heb nog geen enkele echte metalhead kwaad horen spreken over de groep, om eerlijk te zijn.

avatar van Mr. Rock
Guardian of Isis schreef:
ik heb nog geen enkele echte metalhead kwaad horen spreken over de groep

Dat zul je ook nooit horen, want als je kwaad over Maiden spreekt ben je geen echte metalhead

stuart
Ach, smaken verschillen en wat is 'harde/schreeuwerige' muziek; dat is nogal relatief. Ik ken iemand die AC/DC (qua muziek) al 'pokkeherrie' vind. Het is maar net wat je gewend bent en waar je grenzen qua 'hardheid' liggen.