Fall Out Boy - Infinity on High (2007)

Label: Island

1. Thriller (3:31)

met Jay-Z

2. The Take Over, the Break's Over (3:35)

met Ryan Ross en Chad Gilbert

3. This Ain't a Scene, It's an Arms Race (3:34)
  4. I'm Like a Lawyer with the Way I'm Always Trying to Get You Off (Me & You) (3:33)
  5. Hum Hallelujah (3:52)
  6. Golden (2:34)
  7. Thnks Fr Th Mmrs (3:25)
  8. Don't You Know Who I Think I Am (2:54)
  9. The (After) Life of the Party (3:23)
  10. The Carpal Tunnel of Love (3:25)
  11. Bang the Doldrums (3:33)
  12. Fame < Infamy (3:08)
  13. You're Crashing, But You're No Wave (3:44)

met Butch Walker en Ryan Ross

14. I've Got All This Ringing in My Ears and None on My Fingers (4:06)
Emo..waarom wordt gewone rock als deze emo genoemd? Ik ben niet meer mee. Emo sloeg oorspronkelijk op iets anders.

Improvision schreef:
Jay-Z, jongen.

Ik vind het eerder zonde dat fall out boy zich zogenaamd wil verstoeren met een rappertje, het heeft linkin park ook verpest

lostprophet
Wanneer houdt de wereld nou eens op met alles, maar dan ook echt álles, emo te noemen?
Als je niet weet wat emo-muziek is, hou dan gewoon je mond erover en verdiep jezelf er eerst eens in.

Grappig dat een bandje als deze wel doorbreekt (staat al een nummertje in de top 50), en bv. 'The Hush Sound' (zat op hetzelfde label als FOB) niet, terwijl ik dat toch wat meer 'muziek' vind.

vergeet eerder commentaar van mijn hand. Na paar dagen luisteren dringt het eindelijk tot me door dat gewoon 1 nummer is wat wel aardig klinkt. Het geheel bekijkend zijn alle nummers wel erg gelikt. De eerdere verwijzing naar Linkin park (Soad) klopt helemaal. Fall out boy is zo'n band om snel weer te vergeten..
Dieptepunt op de cd is het nummer 'Golden'
Oordeel daalt naar 2 sterren

ik dacht eerst dat het de groep was van brendon urie(panic! at the disco)maar dit is wel wat minder dan pancic!.het vorige album was beter (from under the cork tree) ik geef het 2.0

dimwit
Na het horen van het geweldige this ain't a scene ben ik meer gaan luisteren naar deze band, en zeker op dit album staan eental toffe nummers. Leuke CD, 4.5*

Zolang FOB er geen rap inzet maakt het toch niet uit dat ze een rapper als producer hebben? Door de ironie in hun videoclip van 'This Ain't A Scene, ..' willen ze aantonen dat ze geen 'overlopers' zijn. Het eindresultaat is hetgene dat telt, wat in dit geval enorm geslaagd is:
Stevige rock met zinvolle, emotionele teksten en geweldige vocals.
Als trouwe fob-fan heb ik ze een 5 gegeven!

met emotioneel bedoel ik NIET emo, fall out boy zegt zelf ook dat ze geen emo's zijn en dat ze gewoon hun eigen ding doen (zie interview op AOL)

avatar van Opschuiven
Wat heeft Kanye West 'This Ain't A Scene' verkloot zeg! Hij zet er een waardeloze beat onder en blert een couplet vol met dat fall out boy broeken dragen zo strak zijn dat hun ballen eruit hangen. Wat een kutzooi!

avatar van Ralph_Mennes
Ik weet niet waarom alleen de mensen die dit géén leuke muziek vinden, juist híer gaan posten, dit is niet nodig. Mijn advies: post bij jou favoriete albums óf post nuttige berichten met goede argumenten waaróm je dit niet gaaf vind. Ikzelf vind dat FoB hier een tof album neerzet en juist door de samenwerking met o.a. Jay-Z grenzen verlegt, het gaat namelijk niet om de groepering die bij de muziek hoort, maar om de muziek. Fall Out Boy blijft helaas live niet echt scoren, maar voor trouwe fans zal dit niet zoveel uitmaken. Infinity on High heeft mooie teksten net als From Under The Cork Tree, maar heeft gelukkig nu minder lange songtitels, want dat was iets waar ik me wel aan stoorde op de vorige plaat.

Kortom, goeie plaat, vette band en Patrick Stump rockt net als zijn Epiphone SG-400 Custom gitaar.

Ik vind Fall out boys egt een leuke group. Ze hebben teminste wat eigens, en het luistert lekker weg op de fiets. Echt wel fijne muziek dit:D

Akonner
SOAD schreef:

Dat is wel een van de weinige dingen die Jay-Z goed heeft gedaan. Fall out Boy komt ook op het nieuwe album van Timbaland, dus we kunnen meer hiphop samenwerkingen verwachten.

avatar van Pinsnider
Persoonlijk word ik altijd bijzonder opstandig van dit soort bandjes. Van die High-School-Punkers... Met meezing-wegwerprefreintjes... Maarreh: This ain't a scene heeft zich een blijvend plekje onder mijn hersenpan toegeëigend en mag daar van mij wel even blijven zitten... De categorie lekkuuurrr
(en even aan Ralph: het leuke aan dit soort algemene muzieksites vind ik altijd dat je met iedereen genuanceerd of ongenuanceerd van mening mag verschillen... Voor mooiweerverhalen verwijs ik iedereen door naar de fansites van de betreffende bands )

avatar van TerryA
Splinter schreef:
Ik heb een verschrikkelijke hekel aan die amerikaanse emo bandjes... (dacht dat american idiot van green day het toppunt was, maar dat is nog om aan te horen.)
Toppunt natuurlijk wel My Chemical Romance. Die zou ik echt dood willen maken. Die gitarist van deze band overigens ook. KOTS KOTS KOTS..

het is maar waar je van houdt, maar dit is echt niks en zeker geen leuke comeback van de 80's

ik vond juist Green Day helemaal niks (een amerikaanse manier om punk te herschrijven en hun eigen te maken omdat ze het in de jaren 70 eigenljik helemaal mis liep!) - Fall Out Boy en P!ATD vind ik welkom (zeker omdat ze de goede invloeden van de jaren 80 gebruiken) - en met deze album hoor ik ook wat invloeden van The Smiths

maar zoals je al zelf zei "het is maar waar je van houdt", al hoop ik dat jou versie van "leuke comeback van de 80's" niks te maken heft met je Bon Jovis

TerryA schreef:

wij zijn het gruwelijk met elkaar oneens. Ik zou die mannetjes van Panic at the disco en Fall out boy wel kapot kunnen schieten met hun gladde neppe kutmuziek (net als my chemical romance en 30 seconds to mars). En FOB invloeden uit de jaren 80? Invloeden uit de dikke vieze reet van Sugar lee hooper zul je bedoelen

[quote]TerryA schreef:

Green Day is GEEN emo

fastpulseboy
[quote]clutch schreef:

nee, het is K3 met gitaren

Kid A(cid)
gerre schreef:

Rock? Punkpop zul je bedoelen.

voltazy
clutch schreef:

eindelijk iemand die iets zinnigs zegt, al vind ik kapot schieten niet genoeg...

gewoon vastbinden en hun eigen muziek laten aanhoren

Dit is weer een geweldig album! Zoals altijd ( vind ik dan )
Anderen die Fall Out Boy slecht vinden boeien me niet.
Als je dit *shit* vind stem dan op een album waar je wél in geintresseerd bent.

4,5 (A)

[A]shleyRocks__ schreef:
Dit is weer een geweldig album! Zoals altijd ( vind ik dan )
Anderen die Fall Out Boy slecht vinden boeien me niet.
Als je dit *shit* vind stem dan op een album waar je wél in geintresseerd bent.

4,5 (A)

Rustig maar. Ik stem niet op dit album want ik heb het niet helemaal gehoord. Ik geef alleen mijn mening over deze band als je het niet erg vind.

voltazy
clutch schreef:

idd, ik heb hier ook geen stem op uitgebracht, dat doe ik alleen op albums die helemaal beluisterd zijn door mij, wat me redelijk logisch lijkt

Goed album, alleen soms een beetje apart, maar dat is juist wel weer origineel. Ik vind het een leuk album! 3.5!

djeffibrelich
voltazy schreef:

gewoon vastbinden en hun eigen muziek laten aanhoren

emo is de nieuwe kauwgompop.

avatar van Opschuiven
Ralph_Mennes schreef:
...en Patrick Stump rockt net als zijn Epiphone SG-400 Custom gitaar.
Hij speelt op een gibson sg!

marjolein__
SOAD schreef:

Ik vind van niet, het nummer van fall out boy met het 'rappertje' Timbaland is anders ook geweldig.

Dat die gasten altijd leuke video's ditto catchy singles maken, dat vind ik ervan. Van het beste wat poppunk betreft. Muziek waar ik geen cd's zal van downloaden maar die singles maken me opgewekt.

marjolein__ schreef:

Timbaland gaat ook nog wel maar ik bedoelde eigelijk die verschrikkelijke gast van een Jay-z met zijn bling bling en weet ik het niet wat.

avatar van Mark DJ
heb um nog niet helemaal geluisterd, maar ik vind het wel een aardig album tot nu toe...