Fall Out Boy - Infinity on High (2007)

Label: Island

1. Thriller (3:31)

met Jay-Z

2. The Take Over, the Break's Over (3:35)

met Ryan Ross en Chad Gilbert

3. This Ain't a Scene, It's an Arms Race (3:34)
  4. I'm Like a Lawyer with the Way I'm Always Trying to Get You Off (Me & You) (3:33)
  5. Hum Hallelujah (3:52)
  6. Golden (2:34)
  7. Thnks Fr Th Mmrs (3:25)
  8. Don't You Know Who I Think I Am (2:54)
  9. The (After) Life of the Party (3:23)
  10. The Carpal Tunnel of Love (3:25)
  11. Bang the Doldrums (3:33)
  12. Fame < Infamy (3:08)
  13. You're Crashing, But You're No Wave (3:44)

met Butch Walker en Ryan Ross

14. I've Got All This Ringing in My Ears and None on My Fingers (4:06)
avatar van Mark DJ
gerre schreef:
Emo sloeg oorspronkelijk op iets anders.

wat is emo dan precies voordat idd iedereen alles emo ging noemen?

Mark DJ schreef:

wat is emo dan precies voordat idd iedereen alles emo ging noemen?

dit

Ik vind ze goed.
en waarom zijn ze eigenlijk een emo band? Is helemaal niks van hardcore ofzo.
nou ja, ik heb ze een 4,5 gegeven! Hum Halleluja!

bwah vind dat er maar 1 goed liedje opstaat en de rest maar zwakjes is vooral met jay-z,3.5

deze groep gezien in pukkelpop. alle meisjes gek maar ik niet hoor. pff een standaardrockgroepje. echt niet veel aan.

clutch
Dit is nou echt het type bandje van 'kijk jongens, wij hebben ook gitaren en versterkers, wij kunnen ook meedoen'. En voordat ik de gillende meisjes politie op m'n dak krijg verklaar ik dit bericht onzichtbaar voor die doelgroep

tja het zal wel puur om dat gitariestje zijn zeker. :s de zanger zal het wel niet geweest zijn lol, zo ne vetzak.

clutch
En dat knuffelbeertje van de 'band' die zichzelf bassist noemt

avatar van Fmke
Op Pukkelpop waren ze goed vond ik. Helemaal cool. Goeie muziek, Leuk om naar te kyken. 4tje

avatar van Opschuiven
Ze waren geweldig op pukkelpop, ook al haatte alle meisjes me omdat ik helemaal vooraan stond te pogo'en als een gek (misschien heeft het ook geholpen dat ik alles scream stukken heb meegescreamd).

NOu jaa..

jammer..

Ik had meer verwacht van dit album..
Er zitten wel wat leuke nummertjes tussen.. This Ain't A Scene en Golden..

Maar voor de rest jammer.. 2,5 **

Het stelt niet super veel voor maar ik vind het leuk om gewoon even naar te luisteren. Het zijn leuke nummers en ik vind de stem van Patrick erg prettig om naar te luisteren.

Moet wel eerlijk toegeven dat ik verliefd ben op het deuntje van the take over, the break's over.3*

avatar van xSarah
Echt een super vette plaat vooral I'm Like A Lawyer... (Me & You) vind ik echt geweldig (de clip ook trouwens, zie offical FOB website). FOB ROCKS!!!

Opschuiven schreef:

je was ook zeker de enigste jongen daar?

avatar van AzurixXx
clutch schreef:

Ben ik het dan weer niet mee eens. Ik heb natuurlijk wel betere rockgroeps gehoord, maar ze brengen wel echt heerlijk geluid uit de boxen van stereo Ik geef ze een 3,5 omdat ik helemaal gek ben van Me & You!

avatar van AzurixXx
lostprophet schreef:
Wanneer houdt de wereld nou eens op met alles, maar dan ook echt álles, emo te noemen?
Als je niet weet wat emo-muziek is, hou dan gewoon je mond erover en verdiep jezelf er eerst eens in.

Hier ben ik het dan weer helemaal mee eens! Mensen, alsjeblieft kap eens met dat ge-emo. Het luistert gewoon heerlijk, maar om er dan meteen weer zo'n etiketje op te plakken is echt waardeloos!

Baltasound
De eerste 7 zijn goed, daarna stort het in

avatar van Opschuiven
clutch schreef:
je was ook zeker de enigste jongen daar?
Nee er waren nog een stuk of 5 andere...

FOB ontdekt door dit album, sterke catchy poppunk met meestal een positieve boodschap. Daarna in reverse de andere albums beluisterd.

Infinity... is hun sterkste album tot nu toe en vanaf hun eerste album tot nu zijn ze steeds gegroeid als band en muzikanten.

Thnks fr th mmrs is de topper uit dit album en nog steeds meezingbaar na de 1000ste keer.

Andere tracks van een gemiddeld hoog niveau, enkel Golden vind ik
persoonlijk minder.

Ik geef ze 4,5* ( omdat ze zich altijd verbeteren met iedere cd, dus moet ik de 5 sterren bewaren voor de opvolger van infinity...)

Even mijn gedacht zeggen...

Wat ik niet begrijp is dat er tegenwoordig veel gesproken wordt over emo. Naar mijn mening klopt dat misschien wel, maar feit is dat er dan al van de jaren '90 emo gemaakt werd.
Kijk naar groepen als Millencolin, No Use For A Name, Pulley, Green Day, ... Stuk voor stuk namen die al sinds misschien wel eind jaren '80 hun stempel drukken op het genre 'poppunk' en tegenwoordig 'emo' noemt. Ik denk gewoon dat Fall out boy die trend nu aan het verderzetten is.
Wat ook vermeld mag worden is dat Fall out Boy geluk heeft dat ze op een major label staan, namelijk islandrecords, waar die Jay-Z ook opstaat. Moest dat nu niet het geval zijn, zouden ze lang niet zoveel succes hebben denk ik en stonden ze nu misschien qua bekendheid in de categorie "No Use For A Name" etc.
Over het album: Infinity on high klinkt best wel lekker, maar er zitten hier en daar wel enkele dalen, zoals Golden en het laatste nummmer misschien. Maar ik vind hem zeker wel het kopen waard!
Tenslotte wil ik even zeggen dat Fall Out boy zeker wel muzieksmaak heeft. Zo wil ik even vermelden dat Pete Wentz in "Rock Sound" van september 2007 aangeeft dat hij naar een groep als "Lifetime" luistert (vooral in zijn tourbus), een post-hardcore groep die dateert uit de jaren '90. Ik denk dus dat die mannen van Fall Out boy hun muziek ni uit hunne duim zuigen en zeker wel respect hebben voor andere muziekstijlen door in een interview aan te geven dat we niet in hokjes mogen denken.

avatar van Ephyon
Tja tegenwoordig als er ook maar 1 iemand in de groep een emo kapsel heeft dan is die groep meteen emo he... Lostprophets toch ook, die zanger heeft ook emo kapsel maar zo emo vind ik ze toch niet hoor. Miss is de Liberation Transmition wat meer emo als hun andere albums maar Start Something is echt wel een superplaat hoor.

Over het algemeen vind ik da het woord emo nogal veel gebruikt wordt. Over My Chemical Romance mag je zeggen da ze emo zijn, want da zijn ze ook maar FOB? Doubt it...

Over dit album: Paar goeie nummers, maar de rest is nog niet echt blijven hangen, toch een 4 voor die paar goeie nummers dan

0,5
WANK.

ach van 'the take over, the breaks over kan ik geen genoeg krijgen de rest is ook wel aardig er zijn alleen zoveel betere bands

avatar van cinefiel
Gezien op Pukkelpop, het geschreeuw van de bakvissen vooraan overstemde bijna het concert, maar wat ik er toch van heb kunnen horen trok op niet veel.
Pas op, ik vind hun muziek best genietbaar, er staan zeer leuke nummers op deze plaat, maar live zijn ze echt niet goed, ben dan ook na twee nummers weggegaan.
Ik zal hem wel eens beluisteren, maar op een van hun concerten zal je me niet tegenkomen:-)

Baltasound
Baltasound schreef:
De eerste 7 zijn goed, daarna stort het in

Wat zeg ik daar nou, dit is gewoon de K3 van Amerika

avatar van Norbert
Jeej! Dit is mn 200e stem!

avatar van Darkzone
Leuke muziek. Kende de band niet tot hun hommage aan Michael Jackson met hun nieuwste single "Beat It" (samen met John "Daughter" Mayer).
Voor mij klinkt het als een kruising tussen Bloodhound Gang en The Offspring. But don't shoot me als je eht er totaal niet mee eens ben.

avatar van Kos
Kos
Die Beat It cover, hoe enorm kut. .

gezien op pukkelpop vorig jaar en dit staat mij helemaal niet aan.
Het uitzicht van die gastjes (die bassist of wat het was, echt :s). wat gillende meisjes van 12 naast je met fotootjes van die gast.
Ik ga hier zeker geen stem uitbrengen want het is mijn genre niet, gelukkig

avatar van leaatjee
niet heeel slecht, maar ook niet iets waar ik met plezier naar luister... het leukste vind ik eigenlijk nog de hoes:-)