Frank Zappa - Imaginary Diseases (2006)

Label: Zappa

1. Oddients (1:14)
  2. Rollo (3:22)
  3. Been to Kansas City in A-Minor (10:15)
  4. Farther O' Blivion (16:01)
  5. DC Boogie (13:27)
  6. Imaginary Diseases (9:46)
  7. Montreal (9:10)
avatar van houbifilm
Tot op heden...
Naar mijn mening de allerbeste Archival Live Release, vrijgegeven door zoon Dweezil & familie, uit Zappas' streng bewaakte en perfect bewaarde archieven.
Als music lovers onder elkaar... Laten we wel wezen: "Het betreft een parel van een schatkamer!"
Bij mondjesmaat wordt hier iets uit vrijgegeven waar de talrijke Zappa-fans halsreikend naar uitkijken.

En dan komt er plots zoiets als dit... DJEEZE.
7 perfect bewaarde rauwe opnames uit de Petit Wazoo Tour in 1972.
Maar wat voor een opnames. -W-A-A-N-Z-I-N-N-I-G-!!

Wat een fenomenale band!
De fantastische blazerssectie, die pompende basslijnen, het enorm spectaculair tromgeroffel van Jim Gordon,enz... Deze reeds uitvoerig beschreven 10-koppige superband brengt Zappa naar ongekende hoogten!

De Maestro zelve... hij schittert als nooit tevoren.
Zelden zo een furieuze Zappa gehoord.
Bij momenten zelfs een "Total Loss" gaande Frank in zijn wellicht allerbeste (?) gitaarsolo's ooit.
Weergaloos!

Ongeacht van welke muziekstijl men ook houdt: rock, funk, jazz, of welke stijl dan ook...
Net daarom lijkt me dit een aanrader voor iedere avontuurlijk aangelegde muziekliefhebber.

Alleszins is het een essentieel muzikaal hoogtepunt dat in geen enkele platenkast zal ontbreken bij de Zappa verzamelaars.

Ik voel het aan als:
"Hypnotiserende jamsessies met heel veel fuzz"
Wat dit ook moge betekenen

Just listen and enjoy!!

avatar van Reinbo
Prachtige review, kan me er compleet in vinden, maar Buffalo is ook erg sterk.

avatar van freakey
Zo blij dat dit soort werk nog op de plank ligt en ook uitgebracht wordt. Dit kan wat mij betreft wedijveren met het beste werk van Zappa uit de jaren 70, voor mij toch wel zijn beste periode

Maartenn (crew)
Ik sluit me ook bij houbifilm aan.

Deze, samen met Wazoo behoort tot het beste wat er uit de kluis is komen rollen. Geheel ontoevallig ook nog uit hetzelfde straatje, namelijk het straatje van de fusion jazz/big band.

Nu is het ook nog eens zo dat deze over het algemeen voor een redelijke prijs te krijgen is, dus voor wie em nog niet heeft: KOPEN!!!

avatar van freakey
Mee eens Maartenn, that reminds me, ik zal wazoo nog even moeten raten, nog niet gedaan....

Maartenn (crew)
Ik wil toch even vermelden dat Been to Kansas City in A-Minor behoort tot het aller, aller beste wat Zappa ooit heeft gemaakt.

avatar van Stalin
The Petit Wazoo tour [mixed show]
Sources:
1972 11 11 - D.A.R. Constitution Hall, Washington, DC [1]
1972 12 02 - Cowtown Ballroom, Kansas City, MO [2]

Youtube

avatar van dennisversteeg
Geweldige live opnamen van een schandalig onderbelichte live band. De muzikaliteit spat er van af.

Jammer genoeg is dit nog steeds niet een volledig concert van de Petite Wazoo band, maar een verzamelingimprovisaties en nummers die uniek zijn voor deze tour. Hopelijk komt dat ooit alsnog eens.

avatar van jellorum
Fantastische plaat, bij het beste wat ik al hoorde van de man.
Vinkjes bij Been to Kansas City in A-Minor en Montreal.

avatar van Stalin
Frank Zappa and The Petit Wazoo - 29-Oct 1972, Men's Gym, Harper College, Binghamton, NY
Youtube
05 Farther Oblivion
06 Cosmik Debris
07 intro to audience participation
08 Little Dots
09 Don't You Ever Wash That Thing?
10 Imaginary Diseases
11 Rollo

Artikel over de show

Stijn_Slayer
Muzikaal dik in orde en afkomstig uit een interessante periode in Zappa's carrière. Echter klinkt het vaak als een bootleg, en dan niet eens een veredelde. Is er geen hoogwaardiger materiaal beschikbaar voor een volwaardige uitgave?

Stijn_Slayer schreef:
Is er geen hoogwaardiger materiaal beschikbaar voor een volwaardige uitgave?

Dan moet je deze of deze proberen.

Little Dots klinkt minstens zo slecht als deze...

freakey schreef:

Little Dots klinkt minstens zo slecht als deze...

Ja, daar heb je gelijk in. Alleen minsten zo slecht vind ik wel erg sterk uitgedrukt. De geluidskwaliteit is niet super, maar zeker niet slecht.

Maartenn schreef:

Ik vind Imaginary Diseases niet slecht klinken, maar Stijn_Slayer wel, en Little Dots klinkt dus wel slechter...

avatar van Tony
haha, jongens....

Stijn_Slayer

Dan moet je deze of deze proberen.

Wazoo is grandioos, maar met de grote Wazooband toch?

Stijn_Slayer schreef:

Wazoo is grandioos, maar met de grote Wazooband toch?

Yes sir. Met Big Wazoo.