Vreemde Kostgangers - Vreemde Kostgangers (2017)

Label: Universal

1. Ik Ben op Weg (4:36)
  2. De Roeiboot en Ik (4:37)
  3. Hoop (4:10)
  4. Scheiding (3:17)
  5. Zoete Woede * (4:22)
  6. Vergeet de Pijn (4:27)
  7. Horizon (4:20)
  8. Touwtje Uit de Deur (4:51)
  9. Zwijg en Luister (3:53)
  10. De Roxy (3:24)
  11. Insomnia (4:37)
  12. Paulus Potterlaan (4:04)
  13. Een Vreemd Gevoel * (4:23)
  14. Nat (4:20)
avatar van lennon
Misschien is de man wel zichzelf daar, en is dat juist het "probleem"

avatar van haythijs
Tja als je de Earring tientallen keren hebt gezien, weet en herken je ook bepaalde bewegingen van Kooymans op soms geijkte momenten.( denk aan de de jam in Radar Love, een typerend hupje zie je dan voorbij komen) Hoewel de expressie bij hem dan wel lijkt aan te tonen dat het vanuit een heilig vuur komt. Hoewel ook dat iets minder heftig is, maar ook wel te maken zal hebben met leeftijd.
Dus zoals Lennon zegt, het is wellicht ook de aard van het muziekbeestje?

avatar van bikkel2
Het is uiteraard ook gewoon werk, dus je ontkomt er niet aan veel is geregiseerd.
Spontane uitspattingen hoef je in dit stadium niet meer te verwachten.
Bij Boudewijn nog veel minder denk ik.
Boudewijn is een man die zijn emoties niet snel zal tonen of hele gekke dingen zal doen.
Ondertussen heeft de man voor mij nog steeds een zangstem die aanspreekt.

avatar van lennon
En vandaag ineens het witte vinyl exemplaar in huis. Ik was in de veronderstelling dat ik tot april moest wachten, maar gelukkig niet dus.

Het is toch een mooi album geworden. Live verstond ik Kooymans bijvoorbeeld niet zo goed, maar dat is op plaat een stuk beter. De songs komen ook wat beter over dan tijdens de show.

Wellicht komt dat omdat t allemaal onbekend werk was.

Terecht op 1 dit album. 3 iconen... en goed songmateriaal!

avatar van spoiler
lennon schreef:

Wellicht komt dat omdat t allemaal onbekend werk was.

Terecht op 1 dit album. 3 iconen... en goed songmateriaal!

Bijna een uur muziek op één plaat? Klinkt dat nog goed?
Tegenwoordig maken ze daar een dubbelaar van.

avatar van lennon
Prima geluid, prima kwaliteit, en dat voor een music on vinyl release... op wit vinyl... het kan dus toch.

avatar van spoiler
OK dan. Toch fijn dat het allemaal nog goed klinkt ook .

avatar van blaauwtje
Er staan twee nummers minder op de vinyl uitvoering, klinkt geweldig.Staat ook goed ,een sneeuwwitte plaat op mijn zwarte platenspeler.?

blaauwtje schreef:

Verrek. Dat had ik nog niet opgemerkt... shit.. nou moet ik de cd toch nog kopen als Vrienten verzamelaar.. bedankt hè

'Begonnen aan nieuwe liedjes voor de volgende Vreemde Kostgangers cd. Zin in!' Aldus Vrienten op Instagram.

avatar van Wandelaar
De verrassing van dit jaar kwam van drie pensionado’s, grootvaders van de nederrock, brontosauriërs in het vaderlandsche muzieklandschap, in volgorde van eerbied: Boudewijn, George en Henny.
Van Boudewijn de Groot kon je al drie decennia zijn állerlaatste tournee meemaken. Mijlpaal na mijlpaal. En nu echt voor het laatst: Achter Glas (2015), nog eenmaal omzien, met weemoed, ach ja, die mooie jaren. Vrienten probeerde het ook nog moedig met Alles Is Anders (2015) en Kooymans, die krasse stem van The Golden Earring, was dat nog wat eigenlijk?

En zo konden we meemaken dat vlak voor de parkeerplaats van het bejaardentehuis deze drie mannen elkaar tegenkwamen en zich onbehoorlijk jong en uitgelaten begonnen te voelen.
Een ‘nu of nooit’ effect en een onverwachte chemie. Je bent 69 of 73 en je wilt wat. En dan nog zo lekker rocken ook. Met duidelijk plezier en een optelsom van talenten kwam dit leuke eerste album van de Vreemde Kostgangers (beetje oubollige naam is het wel) tot stand.

Zeker 10 van de 14 nummers op dit debuut zijn bijzonder sterk. Met als mooiste wat mij betreft Zoete Woede met dat heerlijke gitaargeluid. Hier wordt Stairway To Heaven opnieuw uitgevonden.
In de brabo-haags-haarlemse variant van het Nederlands en wat klinkt dat prima samen. Beetje Americana, maar toch ook echt onvervalst Nederlands en dan niet alleen in de teksten.

avatar van Memymusic
Wat een geslaagde combinatie! Kooymans is een van 's lands en 's werelds beste rocksongschrijvers. Hem in het Nederlands horen zingen bekoort enorm. Die gekke oude Boudewijn haalt het beste in zichzelf naar boven, in eigenlijk alle songs waarop hij zingt. Petje af voor zijn afwisselende en verrassende teksten. Henny zorgt dat het geheel een echt bandje is geworden. Draai 'm vaak Niets minder dan 5 sterren.

avatar van loneranger
Hele fijne plaat. De combinatie werkt uitstekend. George Kooymans in het Nederlands horen zingen klinkt heel lekker. Deze oude rotten hebben samen een prima album gemaakt.

avatar van rkdev
Prima plaat van deze oude rotten, die vooral in de eerste helft erg boeit. Uitschieters zijn Ik ben op Weg, Zoete Woede en Horizon.

avatar van Funky Bookie
Leuke combinatie van deze oude liefhebbers. Inmiddels allemaal niet meer actie om uiteenlopende redenen. Ze laten horen goed liedjes te kunnen maken en wat heeft Boudewijn toch een fijne stem. George in het Nederlands blijft lastig wennen.

avatar van goldendream
Klopt het dat Kooymans vier nummers zingt: 1, 5, 8 en 14?

avatar van Faalhaas
goldendream schreef:
Klopt het dat Kooymans vier nummers zingt: 1, 5, 8 en 14?

Mijn oren zeggen dat dit klopt.

Parlotones
Prima muziek, maar vind het jammer van dat foutje wat ze gemaakt hebben met de letters V K G en V G K.