Pearl Jam - Ten (1991)

7. Oceans (2:41)
  8. Porch (3:30)
  9. Garden (4:58)
  10. Deep (4:18)
  11. Release / Master/Slave (9:05)
  12. Alive [Live] * (4:54)
  13. Wash * (3:33)
  14. Dirty Frank * (5:38)
  15. I've Got a Feeling * (3:42)
  16. Brother * (4:00)
  17. Just a Girl * (5:03)
  18. Breath and a Scream * (5:59)
  19. State of Love and Trust * (4:49)
  20. 2,000 Mile Blues * (3:58)
  21. Evil Little Goat * (1:30)
  22. Why Go [Live at the Academy Theater] * (4:01)
  23. Even Flow [Live at the Academy Theater] * (5:10)
  24. Alone [Live at the Academy Theater] * (3:26)
  25. Garden [Live at the Academy Theater] * (5:42)
avatar van rock-rick
Black vind ik een enorm goed nummer en ook Alive en Jeremy zijn goed, maar de rest klinkt erg hetzelfde. Het album begint daardoor erg sterk, maar als ik bij het midden ben heb ik het wel gehoord.

Dirty Frank is trouwens afschrikwekkend slecht.

avatar van chevy93
rock-rick schreef:
Dirty Frank is trouwens afschrikwekkend slecht.
Gelukkig hoort die er niet bij.

avatar van Rogyros
Precies. Het album gaat tot nr. 11, Release. Die overige drie zijn bonusnummers, die ik eigenlijk niets vindt toevoegen. Het probleem is een beetje dat dit de Europese versie is geworden, ofwel inclusief Wash, Alive live en Dirty Frank. Ik zou graag gewoon de 'kale' versie, zonder bonusnummers willen. Maar ja... De VS is me te ver.

avatar van Beeswax
De versie zonder de bonustracks kun je toch zonder problemen in de platenzaken vinden? Ik heb Ten 2 jaar geleden gekocht in de Free Record Shop, zonder bonussen (en met een vreselijk mooi lp-like schijfje).

avatar van Rogyros
Oké! Ik kom hem nooit tegen, Beeswax. Maar dan ga ik eens wat beter zoeken! Thanks!

avatar van joeri_musicfreak
Ik heb em bij fame gekocht vorig jaar, zonder bonus tracks

Stickman10
De mtv unplugged sessie is enorm gaaf om naar te kijken,vooral het nummer porch
waarbij het lijkt of Eddie Vedder aan het eind al zijn frustraties nog ff kwijt moet,dat is erg gaaf om te zien!!!!!
wat een emotie.
de remix van het album ten blijft voor mij echt de beste de gewone mix luister ik niet eens meer,thanx Brendan o' brien voor het betere resultaat!!!!!!!!

voltazy
Rogyros schreef:

dat is een latere uitgave dan die met bonustracks
toen ik ten jaren geleden kocht was er ook alleen de versie met bonustracks (wat ik hier trouwens geen probleem vind)

Nian
Ik heb dezelfde versie als Beeswax. Mijn cd is een klein lp-schijfje ... zeer mooi.

voltazy
Nian schreef:

ik keek even naar de leeftijden van de mensen met de 'oude' europese versie met bonustracks en de 'nieuwere' versie zonder bonus tracks en er is zowaar een verdeling in leeftijd. De mensen die wat ouder zijn hebben jaren terug ten blijkbaar al gekocht in de versie met bonustracks.

ik voel me soms zo oud...
ben al getrouwd en luister inmiddels voornamelijk jazz en klassiek, de tijd vliegt

avatar van rock-rick
chevy93 schreef:
Gelukkig hoort die er niet bij.

Ik heb hem bij mijn beoordeling ook niet meegerekend.

avatar van reptile71
Hoorde vanavond toen ik in de auto zat Black op de radio. Had hem al een poosje niet gehoord en besefte me dat ik het toch een van de beste nummers vind die ik ken. Wat een emotie, onbeschrijfelijk mooi gezongen; het raakt me echt diep en de tranen springen in mijn ogen, steeds weer.
Ik wou dat ik dat concert nog een keertje over mocht doen: NightTown 6 maart 1992... Dat was echt een soort trip. Nu was ik wel knetterstoned, maar ook nuchter moet het vast geweldig zijn geweest. Hier was ik dus bij... 19 jaar geleden!
Geloof dat het ook een trip moet zijn geweest als je nuchter was: naakte gitarist en een gozer uit het publiek die basgitaar staat te spelen: check

*jaloers*

Nian
Idem ... Pearl Jam die live Black speelt. Dit zou zonder twijfel de beste ervaring uit mijn hele leven zijn.

avatar van reptile71
Ik had het ook voor geen goud willen missen hoor.

avatar van Kill_illuminati
Pearl Jam die Lithium speelt!

avatar van Music4ever
Ben deze op het moment in mijn auto aan het draaien.
Snap nog steeds niet de absurd hoge beoordeling hier voor dit prima album.
Vooral de eerste helft van dit album is eigenlijk goed en daarna kakt het in.
Kan wel zeggen dat ik ' Alive' echt helemaal geweldig vind!

avatar van Ernie Ball
Draai deze niet heel vaak, maar iedere keer dat ik hem draai denk ik weer dat ik hem te weinig draai. Prachtig, emotioneel, boos..... Dit was een schok toen ik hem voor het eerst hoorde!

avatar van Dietmar
Beste album van de jaren 90!

avatar van Poeha
reptile71 schreef:
Ik had het ook voor geen goud willen missen hoor.

Omg, reptile is ook gebruiker op YouTube:

reptilian71
He's been there

Maar wat een gaaf nummer is Black inderdaad.
Ook mij geeft het elke keer weer kippenvel net als Even Flow

Ik heb ze gezien op Pinkpop; was zeker ook indrukwekkend.
Net als die snoekduik van Vedder.
Cameraman die het pas laat op pikte.
Terwijl het publiek al lang wist wat de bedoeling was.
Vedder nog een handje kunnen geven.
Al zal hem dat niet bijgebleven zijn.

avatar van Beeswax
*vervloekt deric raven* Heb je toevallig ook iets tegen 'm gezegd? Ik schijn me te herinneren dat hij ook met iemand in het publiek sprak... (herinneren van YT footage, jammer genoeg)

avatar van lennon
Ondanks het feit dat ik het album al jaren heb kon ik het gisteren toch niet laten om de special edition te kopen... voor maar €5.-

Wat een leuke toevoeging met dat 2e cdtje voor die prijs!!!!!

Ik zie alleen de bonus tracks die op mijn album erbij staan hier niet vernoemd???

avatar van Deren Bliksem
Zit daar die bonus-dvd ook bij?? Die heb ik ook, ook voor maar 10 euro gekocht!

Deren Bliksem schreef:
Zit daar die bonus-dvd ook bij?? Die heb ik ook, ook voor maar 10 euro gekocht!

Nope alleen de 2 cd's

Dure grap dan.

Deren Bliksem schreef:
Dure grap dan.

€5.-??? Dure grap??? Leg es uit??

avatar van Deren Bliksem
Rustig maar, was maar een grap! Goedkope grap he?

avatar van lennon
Ik vatte ' n niet helemaal.... boeit verder niet zo....

Waar ik vooral benieuwd naar ben is de achtergrond van de bonustracks. Want er zit niet echt een boekje me info bij, en wat er bij staat is amper te lezen.

Zijn dit nou nieuwe mixen van de songs, of juist oude?

Wel jammer.. Dirty Frank is nergens meer te bekennen.... originele cd dus ook maar hiuden..

avatar van Deren Bliksem
"De originele sound van het album TEN is de reden waarom miljoenen mensen het album hebben omarmd en gekocht, ik wilde daarom in eerste instantie ook niet te veel sleutelen aan de nummers. Maar na jaren aandringen van de band zelf, hebben ze me kunnen overhalen om de remix van het album als extra content toe te voegen, met als resultaat een frisse nieuwe sound." aldus Brendan O'Brien. (de producer)