Brother Ali - The Undisputed Truth (2007)

Label: Rhymesayers

1. Whatcha Got (4:33)
  2. Lookin' at Me Sideways (4:05)
  3. Truth Is (4:20)
  4. The Puzzle (3:24)
  5. Pedigree (3:36)
  6. Daylight (4:02)
  7. Freedom Ain't Free (3:36)
  8. Letter from the Government (4:02)
  9. Here (4:00)
  10. Listen Up (5:03)
  11. Take Me Home (5:01)
  12. Uncle Sam Goddamn (4:57)
  13. Walking Away (3:58)
  14. Faheem (2:49)
  15. Ear to Ear (3:47)
Pauper
Er is inmiddels een Advance/Gelekte versie op het internet te downloaden.

avatar van Osiris Apis
Best snel gelekt, hij komt pas 4 april uit. Mar ik ben benieuwd.
'Truth Is' vind ik een lekkere track. Een reggae achtige track.

Melle K
Heel erg dope deze cd.
Beats zijn wat gitaar-achtiger dan Shadows On The Sun, en z'n flow lijkt ook wat diverser.
Weer goede topicals, echte aanrader dus.

avatar van Osiris Apis
Dit album maakte een goede indruk op mij. De productie is goed bevatten idd meer gitaarmelodieen. Maar ik hoorde ook reggae invloeden, zoals ik al eerder zei.

Zonde dat er zo weinig mensen reageren/stemmen op dit album. Voor mij is dit het album een van de beste van 2007 tot nu toe, zo niet de beste. De man kan rijmen als een gek. Bovendien legt hij zoveel emotie in zijn stem en weet hij de luisteraar te boeien met interessante onderwerpen.

raffael77
het is zeker een lekker album en diepgaande teksten. Producties zijn ok maar hebben hier en daar toch iets weg van andere producers.

avatar van pascal83
Klinkt tot nu erg lekker. Een goede MC en erg muzikale producties. Misschien mist het geheel alleen diversiteit. Voorlopige 4*

Gekkenhuis
Ali haalt hetzelfde niveau als op Shadows on the Sun, al heeft deze plaat een wat andere invalshoek. Shadows on the Sun was wat emotioneler.

Tekstueel is Ali top met wat leuke quotables zoals in Walking Away
"You got a sick stone under your ribs, where a heart is supposed to live".

Het album telt wederom veel aanstekelijke refreintjes, waardoor hij lekker wegluisterd. Vooral Pedigree heeft een verslavend refrein.
Qua producties vind ik deze plaat een tikeltje beter dan Shadows on the Sun. De gitaar-melodieen passen perfect bij Ali en tillen het geheel naar een hoger niveau dan Shadows on the Sun.

4.5*

Omg... ik heb net een paar nummers gehoord en ze zijn echt fantastisch.... Cd is van zeer hoog niveau.
Geweldig! Ik ga hem zeker kopen.

Relax
Prachtig album, kheb m gekocht uit FRS grappig genoeg.

KSPR
Het duurde lang voor ik erin zat, en toen kwam het einde nogal onverwachts. Geweldige CD als je erin zit. Voor nu een 3.5, met grote kans op een 4.

Ik kan gerust zeggen dat ik dit het beste album vind dat ik tot nu toe in mijn leven heb gehoord. Heerlijke producties en helemaal mijn smaak. Erg goede MC en erg sterke teksten. Elk nummer weet me te boeien en dat mede dankzij het gevoel dat Brother Ali erin stopt. Daarnaast zijn de refreinen knap bedacht en zijn zijn tracks stuk voor stuk muzikaal van een hoog niveau.

avatar van waxs
Ik blijf het een van de beste platen van 2007 vinden tot op heden, wellicht de beste.

Social_Mask
Wat een geweldig album is dit zeg! Na het, voor mij, tegenvallende Shadows on the Sun ben ik zeer blij met dit. Heerlijke beats, waar Ali me weet te boeien, itt Shadows.., met zijn flow, stemgeluid, delivery en voornamelijk zijn teksten. Behoorlijk veel nummers wisten mijn aandacht te pakken. Dat had ik niet bij Shadows.. Veel uitschieters hier dus. Dit wordt volgens mij een 4,5*. Tot nu toe 1 van de beste albums, zo niet het beste album van 2007.

Wel wat weinig aandacht hiervoor..

avatar van MJ_DA_MAN
Onderschat Shadows On The Sun niet. Dat is een echte groeier, die je minimaal twee keer goed moet beluisteren voor je hem voelt . Tenminste, dat was bij mij. Deze moet ik ook snel gaan checken .

Social_Mask
Ik was al verbaasd dat ik hier geen reactie van jou zag, MJ
En ik heb idd ook het idee dat Shadows on the Sun een groeiertje is. Daarom dat ik de komende dagen nu ook dat album echt grondig gaan beluisteren, want ik heb er zin in gekregen na het beluisteren van The Undisputed Truth (dat klinkt zó lekker )

* Trouwens ik zoek de teksten van nr. 2,3,4 en 11. Als iemand mij kan helpen.. Alvast bedankt

Social_Mask

Tot nu toe het beste Hip-Hop album uit '07. Het begin is erg goed, maar vooral vanaf nr 6 vind ik het werkelijk geniaal worden. Thruth Is, Daylight, Freedom Ain't Free, Letter from the Government, Here, Uncle Sam Goddamn en Walking Away vind ik allemaal ijzersterk. Vooral die laatste 3. Alledrie hebben zo een geweldige sfeer. Here met een prachtige refrein, Uncle Sam Goddamn met een beetje Bluesachtige beat en dan met die tekst en dan Walking Away met een fluit beat. Erg toepasselijk, want als mensen meestal weggaan (in films ofzo) dan lopen ze fluitend weg. Geweldig gedaan! Wat ik vooral goed vind zijn de beats, en de geweldige refreins en de delivery van Ali en natuurlijk zijn teksten. Een heleboel pluspunten dus. Ali is een geweldige rapper, vooral met zulke beats komt hij echt geweldig.

Social_Mask schreef:
...Uncle Sam Goddamn met een beetje Bluesachtige beat...

Ik vond het meer een soort van Country uitstraling hebben.

Social_Mask
Ach, ook wel een beetje Country. Maar ik moest direct denken aan een oud, zwart, blind mannetje ergens in de jaren '30, die Blues zit te zingen met een gitaar ofzo iets.

Haha.

Social_Mask
Die clip van Uncle Sam Goddamn is ook best vet. Zo'n clip had ik wel verwacht. En ik zag in die clip een krant met een foto, waar The Roots een albumhoes van hebben gemaakt. Goede clip.

avatar van MJ_DA_MAN
Klinkt idd fantastisch deze plaat! En dat al na één luisterbeurt.

avatar van J.M.
Ik vind deze na 3 luisterbeurten wel iets minder dan Shadows On The Sun en zijn EP maar dit wordt zeker nog wel 4*. Maar nog even wat vaker beluisteren.

avatar van MJ_DA_MAN
Ook ik vind dit de beste hiphopplaat van 2007 tot nu toe. Brother Ali is als MC geweldig; zijn prachtige lyrics en zijn uiterst fijne flow. Producties zijn uiterst goed verzorgd, af en toe heerlijke gitaar-invloeden. Ik zou hem het liefst een 4,25* geven, maar ik rond hem naar boven af omdat een 4* toch wel te laag is voor deze topplaat. 4,5*, heil Brother Ali (en producer Ant) .

MJ_DA_MAN schreef:
Ik zou hem het liefst een 4,25* geven

Dit neem ik terug, gewoon de volle 4,5* waard .

Social_Mask
En MJ, welke vind je beter, The Undisputed Truth of Shadows on the Sun ?

avatar van MJ_DA_MAN
Als ik deze een 4,5* geef, en Shadows On The Sun een halfje lager, wat lijkt je dan het meest logische ?

Shadows On The Sun ?
Ik vind Shadows on the Sun zelfs een hele punt minder, hier passen de beats een stuk beter bij Ali.

Relax
Daar ben ik het totaal mee eens Social_Mask daar zijn ze ook veel eentoniger en skip ik grager dan hier.

SinX
Ah, 20 stemmen
Klaar voor de hip-hop toplijst