Marillion - Somewhere Else (2007)

Label: Racket

1. The Other Half (4:24)
  2. See It Like a Baby (4:29)
  3. Thank You, Whoever You Are (4:42)
  4. Most Toys (2:44)
  5. Somewhere Else (7:46)
  6. A Voice from the Past (6:12)
  7. No Such Thing (3:58)
  8. The Wound (7:11)
  9. The Last Century for Man (5:26)
  10. Faith (4:09)
avatar van Bluebird
Bravejester schreef:
Mede daarom verlaagt naar 2,5*; gelukkig vandaag Sounds That Can't Be Made gekocht en die klinkt veel en veel beter.

Mijn idee. Goh, kan ik me eindelijk weer eens aan een nieuwe Marillion wagen, ik had het niet meer durven hopen.

Helemaal geen slecht album van Marillion, veel mensen vinden hem waarschijnlijk minder omdat deze na Marbles kwam dat natuurlijk een fantastische plaat is, overtreffen is bijna onmogelijk. Dat neem niet weg dat dit een prima album is, mijn favorieten zijn The Other Half en Thank You, Whoever You Are. Het grote minpunt van dit album vind ik Most Toys, wat een draak van een nummer. *4.0

avatar van lennert
Ik heb persoonlijk echt totaal geen problemen met het alom gehate Most Toys. Lekker korte rocker die wat leven in de brouwerij brengt. Verder is dit samen met het volgende album wel de Marillion-cd die ik het minste heb beluisterd. Ik herinner me dat ik dit album de eerste keer wat duf vond, maar in de tussentijd ben ik het toch een stuk beter gaan waarderen. Dit ligt ook nog extra aan het feit dat de live-dvd die dit album vergezelde (Somewhere In London) ook wel de Marillion-dvd is die ik het meeste heb bekeken. De songs kwamen daar in ieder geval prima uit de verf.

Zo na Marbles is het album misschien wat 'simpel', maar ik geniet met volle teugen van de collectie sfeervolle rocksongs. Vooral de titeltrack, A Voice From The Past, No Such Thing en Faith gaan er prima in. Wederom valt het me op dat ik liever invloeden van The Beatles, dan de band zelf hoor en Marillion maakt er ook hier weer gretig gebruik van qua sound. Het luistert echter heerlijk weg, middle of the road of niet.

Voorlopige tussenstand:
13. Holidays In Eden
14. Radiation
15. Marillion.com

avatar van RuudC
Ik vind het eigenlijk wel vreemd dat dit album zo'n duik maakt qua scores. Bijna een hele ster minder dan Marbles. Natuurlijk klinkt dit album weer anders, maar zo gek veel is er niet veranderd. Dat laatste zorgt er in mijn geval voor dat Somewhere Else en Marbles dicht bij elkaar zitten in mijn tussenstand. Ik kan eigenlijk nauwelijks bepalen welke ik beter vind. Op veel momenten doet het me weer te weinig en ik denk dat het toch komt vanwege de ietwat kille moderne elementen. Ik merk dat een nummer als No Such Thing best goed is, maar dat ik het met een seventies geluid waarschijnlijk veel beter zou vinden. The Last Century For Man heeft dat ook. Daar zijn de solo's prachtig. Misschien een rare kreet van mij, maar ik vind dit album behoorlijk ondergewaardeerd.

Tussenstand:
1. Misplaced Childhood