Kent - Tillbaka Till Samtiden (2007)

Zweden
Label: BMG

1. Elefanter (5:21)
  2. Berlin (4:36)
  3. Ingenting (4:17)
  4. Vid Din Sida (4:58)
  5. Columbus (4:29)
  6. Sömnen (4:08)
  7. Vy Från Ett Luftslott (4:25)
  8. Våga Vara Rädd (4:00)
  9. LSD, Någon? (4:20)
  10. Generation Ex (4:30)
  11. Ensammast I Sverige (8:21)
Weer een meesterwerkje vanuit het hoge noorden.
In mijn Kent top list na eerste beluistering een goede tweede na
Du & Jag Döden, mijn Kent cd aller tijden.

Elefanter een prima opener, Ingenting blijkt niet voor niets als single gekozen.
Blijft in je hoofd zitten. Leuke bijkomstigheid 'ingenting' is mijn favoriete Zweedse woordje, klinkt zo, zeg maar knus, truttig eh..Zweeds zeg maar..

Ín LSD, nagon' bespeur ik lichte Beatles invloeden, of ben ik nu onder invloed??

Slot track 'Ensammast i Sverige' is werkelijk top.

Weer een prima Kent product, het wordt dan ook tijd dat het eeuwige zinnetje 'staat internationaal op doorbreken' dat al edities lang in de OOR muziek encyclopedie staat over Kent eens bewaarheid wordt.

En dat Zweeds?? prima! Waarom altijd en eeuwig alles in het Engels!!!

Voor mij is Isola het ijkpunt. Die krijgt van mij 4,5 ster. Deze plaat is OK, maar zoveel voorspelbaarder dan eerder werk. Ik heb juist het idee dat de electronica de nu mindere composities moet verhullen. 3***, helaas.

kkriz
Nou één liveconcert later (jiehaa!) is het kwartje ook hier gevallen. Wat een plaat is dit en wat zetten de mannen het geweldig neer op het podium. Wij verhogen gewoon naar 4,5!

avatar van Pinsnider
Jaaaa!! WWWRRRRAAAARRRWWGGGHHHHH wat waren ze goed!!! Als je live de nummers NOG beter tot zijn recht kunt laten komen dan behoor je gewoon tot de absolute top!!! Niets meer dan hulde!!!

avatar van SirNoodle
en ook hier gaat de teller naar 5, na een verbluffende concert-ervaring.

Ik zie hier ook zo'n vetgedrukt 'top 10 2007' linkje staan, en ik weet al welk album helemaal bovenaan gaat staan bij mij

kkriz
Naastgetekende heeft hem ook op 1 gezet in de jaarlijst. En nou bedenk ik mij opeens dat mijn nummer 2 al vijf sterretjes had. Dan zit er niks anders op he... ***** voor de mannen.

kkriz
Rare is dat ik Generation Ex eerst niet eens zo bijzonder vond. Maar na die rare night vision-zangeres bij het concert krijg ik hem niet meer uit mijn hoofd. Mooiiiiiii!

avatar van Lin
Lin
Hoor deze cd nu voor het eerst en ik moet bekennen dat het allemaal wel een soort van aanstekelijk is maar dat mijn eerste associatie toch wel 'songfestivalmuziek' is...vind t zelf ook wel wat kort door de bocht, maar ik denk dat het een combinatie is van de taal en het poppy geluidje, iets heel anders dan waar ik normaal naar luister....

Ik zal het zeker nog wel wat vaker moeten horen voor ik tot een écht oordeel kan komen, behalve dat beetje aanstekelijke doet t me momenteel nog niet veel...ene oor in, andere oor uit-muziek

kkriz
Nog maar een paar keer luisteren dan Lin

Heb Kent nog niet vaak songfestivalmuziek horen noemen! In Zweden staan ze ook niet echt bekend om hun vrolijkheid zeg maar...

Vorige cd's al geprobeerd?

Songfestivalmuziek..??

Originele opvatting

Maar op zich zou je van "400 Slag" inderdaad wel eens een carnavalskraker kunnen maken: ladieda....

avatar van the viking
400 slag is een fantastisch nummer,alleen jammer dat de vocalen (en dan ook nog in het zweeds) zo zoetgevooisd zijn.Zou dat toch graag anders zien!

avatar van Pinsnider
Daar kan ik op zich wel inkomen: een wat krachtiger stem had misschien nog meer energie aan sommige nummers kunnen geven... Maar misschien waren dan de geniale melodieën in het gedrang gekomen..??

Trouwens van de week Violator van Depeche Mode geluisterd en het hoge woord moet er maar uit: de leerling (Kent) is de meester (DM) ver voorbij gestreefd!!

Pinsnider schreef:

Nu vind ik Kent een uitstekend bandje en dit album erg goed, maar hier draaf je toch echt veel te veel door: hier ben ik het hartgrondig mee oneens

avatar van Pinsnider
Haha, tsja... Ik zit nu na te denken en eigenlijk sta ik nog steeds achter mijn opmerking... Ik moet het misschien wel anders verwoorden:

Trouwens van de week Violater van Depeche Mode geluisterd en ik moet bekennen dat ik persoonlijk op dit moment van mening ben dat de nieuwe Kent minstens zo goed is...

avatar van timhardt
tegenvallertje vind ik dit toch wel, de vorigen van kent vond ik stukken beter: nog steeds niet slecht natuurlijk, maar toch geen blijvertje: 3*

avatar van pukster
Mijn Zweeds is niet meer wat het geweest is: weet iemand wat Tillbaka Till Samtiden betekent?

Terug naar het heden

kkriz schreef:
Terug naar het heden

En het is een woordspeling op tillbaka till framtiden, oftewel de zweedse titel voor de film 'back to the future'

Krek

avatar van Pinsnider
Okee, nog even de vorige discussie oprakelen:
Ik heb Violator en Songs Of Faith and Devotion weer eens even aan mijn oren voorbij laten komen. Dat zijn inderdaad prima platen, laat daar geen misverstand over bestaan...
Maar als ik daarna Tillbaka Till Samtiden opzet dan vind ik die gewoon echt en oprecht vele stukken beter!!!
Mogelijke redenen: Kent is wat liever en melodieuzer qua muziek en wat mysterieuzer en complexer (misschien door de taal ) qua zang...
Terzijde: hoe briljant zou Kent zijn geweest als Jocke Berg de stem van David Gahan had gehad....

avatar van Fairy Feller
Heb alle albums van Kent en ook deze laatste maakt weer indruk. Goed album.
Nog geen 5 sterren, even zien of ie na een tijdje nog steeds zo mooi is zoals Isola, Hagnesta Hill en Vapen.

Hé een Kent-liefhebber die we nog niet kenden! Welkom

avatar van SirNoodle
er komt een kent-box aan, alle cd's, wat b-kantjes, boek en dergelijke. Heb mijn exemplaar net ge-pre-ordered.

meer info op www.kent.nu

avatar van rzasa
Verhoogd naar 4 sterren. Ook bij mij is de kroon gevallen bij een concert. Ik zag ze bij het geweldige optreden afgelopen zomer in het park van Norrköping.

kkriz
Yep ik had de box ook al gespot. Niet walgelijk duur en dikke pret volgens mij. Ook maar bestellen dan

avatar van Sundance-Kid
Yep, de box is zeker de moeite waard. Maar TTS ook echt. De opvolger komt eraan, ben benieuwd wat dat wordt.

avatar van lauradance
stevige popsongs, gaat niet vervelen, kent is fantastisch en ik wil ze live zien.

avatar van rzasa
kkriz schreef:

Bij cdon.com slechts 26 euro inclusief verzenden.

kkriz
Oei daar heb ik dan een beetje boel te veel voor betaald. Maar ach, laat die jongens er maar iets moois voor kopen

avatar van VanDeGriend
rzasa schreef:
Bij cdon.com slechts 26 euro inclusief verzenden.
Ik ken geen noot van dit bandje maar op basis van de opmerkingen hier die box maar besteld. Ben benieuwd