beiden nummers doen me eigenlijk vrij weinig,
ed's vocals klinken erg ongeïnspireerd en ik mis hun eigenzinnige instrumentatie en songstructuren. slecht is het niet (vooral Three Rings niet) maar veel meer dan dat is het niet voor mij.
hoop dat t album in z'n geheel interessanter wordt.
Vind Mourning Sound misschien nog wel toffer dan Three Rings; die meer up-tempo sound staat ze goed! Alle vertrouwen in dat ook deze worp van Grizzly Bear niet gaat tegenvallen.
Mourning Sound vind ik vrij irritant, zo standaard allemaal. Gelukkig is Rossen er nog met zijn refrein maar over de gehele linie misschien wel het slechtste wat ze ooit op hebben genomen. Three Rings daarentegen vind ik erg cool, hopelijk ligt het album meer in die lijn (met een beetje meer Shields er doorheen).
We zijn al zo vertrouwd aan hun typische sound maar die blijft knap afgewerkt. Ben sowieso al blij dat 1 van mijn favoriete bands terug is Morning Sound is op eerste gehoor wel vrij standaard voor hun doen ja.
Weet niet wat te verwachten. Mourning Sound is een wat gezapig nummer, Three Rings is geweldig. Ik had Shields lang geleden eens beluisterd en nu Three Rings uit is, dacht ik dat ik iets gemist had op de vorige platen. Maar Grizzly Bear is een band van 'net niet' voor mij. De muziek is fascinerend maar ik blijf toch vaak op mijn honger zitten. Ze hebben talent maar moeten ook durven uit het ijle en het vage te komen (dat doen Yet Again en Sun in Your Eyes trouwens wel, de beste nummers van Shield). Ik blijf razend benieuwd. Ik voel dat er een meesterwerk in hun mouwen zit dat ze nog eens moeten uitschudden. Misschien is het deze plaat
hailtotherainbow schreef: Ik blijf razend benieuwd. Ik voel dat er een meesterwerk in hun mouwen zit dat ze nog eens moeten uitschudden. Misschien is het deze plaat
dat is al niet echt meer mogelijk na het wel erg flauwe nummer Mourning Sound.
Three Rings is redelijk goed maar ook niet veel meer dan dat.
hopelijk past mourning sound nog wel binnen de context van het album. Daarbij zitten er zelf bij mijn favoriete platen geen enkel perfect album waarop ik elk nummer ten volste apprecieer. maar inderdaad, Mourning Sound is wat flauw
Mourning Sound vind ik juist heerlijk. Lekkere sound en een soort van Local Natives invloeden hoor ik erin. Three Rings vind ik ook heel mooi. Dit album zal me zeker bevallen.
Begrijp niet helemaal waarom Mourning Sound hier als 'flauw' wordt getypeerd... Oke, het is voor Grizzly Bear-begrippen een betrekkelijk radiovriendelijk nummer, maar (imo) met voldoende dynamiek/spanning. Bovendien bevat het nummer echt prachtige zanglijnen; vooral het stuk van Ed Droste!
De songstructuur van dit nummer is duidelijk gewaagder/complexer dan die van de vorige twee singles, maar dat is voor mij zeker geen voorwaarde voor een 'goed' Grizzly Bear-nummer. Wel een verdomd geslaagde single btw!
De arrangementen van Four Cypresses zijn weer wereldklasse. Weelderig zoals weleer! 5 jaar weggeweest. En mijn liefde is even groot alsof er niets gebeurd was.
Bijzonder sfeervol nummer dat Four Cypresses. Weet onmiddellijk te pakken en te overtuigen. Kun je van alle andere veelbelovende nieuwe releases niet zeggen(Arcade Fire, The National, Steven Wilson...)
Een hoop LP's zojuist besteld waaronder Painted Ruins. Er komt zoveel moois aan zoals The National, Everything Everything, Broken Social Scene en QOTSA. Allemaal besteld en kan niet wachten. Dit soort releases zijn voor mij altijd een must voor op LP. Al vond ik de voorgaande releases nooit echt mijn ding van Grizzly Bear.
coldwarkids schreef: Vandaag is Neighbors naar buiten gebracht en dat is het minste nummer van de 3 eerder uitgebrachte singles.
Oneens. Wederom een prachtnummer. Wat mij betreft kan het album alleen nog maar tegenvallen, want wat een verzameling prachtige singles hebben ze naar buiten gebracht. Three Rings blijft vooralsnog favoriet.
De andere 3 zijn Idd top. Three Rings is ook mijn favoriet!
Zojuist eerste luisterbeurt opzitten en moet concluderen dat dit voor mij het eerste album van Grizzly Bear is dat mij weet te overtuigen. De productie is alleen wel heel dik en glad.
Poeh dit is toch wel zeer chique geworden. Dikker aangezet dan Shields, maar songs die allerlei vreemde kanten opgaan zijn nog steeds aanwezig, evenals die prachtige doch typische gitaarklank van Rossen. Aquarian, Wasted Acres, Cut-Out en Glass Hillside springen er tot nu toe het meest tussenuit als nieuwe nummers. Dat Three Rings, Four Cypresses en Neighbours prachtig waren wisten we natuurlijk al een tijdje.
Heel fijne eerste kennismaking, nu dat ticket voor hun concert in Tivoli eindelijk maar eens scoren.
Potverdikke, dit heeft veel meer pit en durf dan de voorgangers. Alsof ze zichzelf bevrijd hebben. Dit zou wel eens kunnen kloppen want Ik las ergens dat men meer tijd heeft genomen en de opnames veel minder stressvol verliepen. Mooi als het resultaat dan stukken beter is. Wordt dit dan hun meesterwerk?