CocoRosie - The Adventures of Ghosthorse & Stillborn (2007)

Pop / Avant-Garde

7. Werewolf (4:52)
  8. Animals (6:04)
  9. Houses (2:58)
  10. Raphael (2:50)
  11. Girl and the Geese (0:48)
  12. Miracle (3:35)

met Antony Hegarty

Vreemde plaat weer, alhoewel weinig verrassend. Doet me denken aan Bjork die iets teveel paddo's op heeft en rare lievemeisjestaal uitslaat. Ik heb daar wel een zwak voor, maar vond het debuut toch een paar niveautjes magischer. Ruime 3,5*

avatar van BlueVelvet
Mojo Pin schreef:
Zwaar overschat duo.

Wat is het doel van zo'n nietszeggende one-liner?

avatar van KampF
Mojo Pin schreef:
Zwaar overschat duo.

hihi

avatar van luc011190
Ze zijn wel erg 'hip' zeg, op het moment. Hupla, CocoRosie in de OOR, CocoRosie in de Volksrant, CocoRosie in de VPRO Gids, CocoRosie in de Blend.

Volgens mij proberen alle media nu krampachtig te bewijzen dat ze wel degelijk over experimentele muziek berichten, nu zo'n plaatje als deze inneens richting de mainstream drijft.

avatar van Yak
Yak
luc011190 schreef:
[...] CocoRosie in de VPRO Gids [...]

Ja zeg... zelden zo'n vermoeiend artikel gelezen.

avatar van miak
CocoRosie levert weer een lekker plaatje af.
De nieuwe, meer hiphop-gerichtere sound bevalt me wel.
Opener Rainbowarriors heeft een erg goede sound. Op Promise komt die nieuwe sound goed naar voren, scratches, raps en echte hiphop-drums.
Japan is zeker het hoogtepunt van de plaat. Heel erg catchy, lekker speels, een refrein wat je niet uit je hoofd krijgt. Maar het slaat opeens om, en daar komt de opera-achtige stem. Erg mooi gedaan.
Sunshine is een stuk rustiger en ingetogen. Goede afwisseling na zo'n feestend nummer. Erg mooi liedje.
Op Werewolf komt de zangkwaliteit goed naar voren. Verder is het een leuk nummer, met weer de raps, maar nu iets rustiger.
Animals doet me niet zoveel. Het is niet slecht, ik word er niet zo opgewonden van, als bij zijn voorgangers.
Het wordt weer iets rustiger met Raphael. Weer erg mooi.
Miracle is erg dromerig. Aerodynamic zei al 'sprookjesachtig', daar ben ik het met eens. Jammer dat Antony geen grote rol heeft in dit nummer. Op Noah's Ark pakte een duet met hem niet verkeerd uit namelijk.
Deze nieuwe CocoRosie krijgt 4* van mij.
Ik begin deze Amerikaanse freak folk scene wel steeds interessanter te vinden, vooral na het zien van de documentaire The Eternal Children.

Woody schreef:
laat je dan maar overtuigen door even naar www.3voor12.nl te gaan, dan klikken op kijk en luister - luisterpaal - Coco rosie. luisteren, niet miepen maar kopen.

ok het is gelukt.. ik ben overtuigd. De plaat staat in bestelling en komt er asap aan!!

Net zo vreemd als de vorige, maar ik vind hem wel veel minder sterk, pakt me nog niet japan en sunshine tot nu toe de hoogtepunten.

avatar van Oldfart
wat een gefreubel, flutmuziek.

avatar van TerryA
wat is de nederlandse word/term voor "pretentious drivel ?

avatar van HammerHead
TerryA schreef:
wat is de nederlandse word/term voor "pretentious drivel ?

Pretentieus gewauwel, een term waarin ik me overigens wel kan vinden met betrekking tot deze plaat.

avatar van GraveyardJunkie
Ik heb hem eindelijk geluisterd en vind het een goede cd. Alleen het nummer Houses vond ik zwaar tegenvallen. Een beetje heel erg zwaar om te luisteren. Dat is ook het enige nummer dat niet op mijn iPod zal belanden van deze fantastische cd. 4,0*

/edit
oei ik luister nu eigenlijk niet oplettend de outro van de cd en aan het einde van het laatste nummmer staat nog iets heel moois. Niet gelijk uitzetten dus als de cd is afgelopen!

Mindere plaat dan vooral hun eerste en toch ook hun 2e. Meer mainstream en die productie is af en toe wel heel glad hoor. Dit hoort Lo-Fi. Wel lekker hoor die Hiphop sound af en toe, maar toch ietsje te glad en Poppy (voor zover je daarvan kan spreken). 3tje voor een GOED album

avatar van japieee
Nu had 'La Maison de Mon Reve' nog ziel en gedachte, dit is gewoon doelloos. Lo-fi gefrunnik tot dusver, en moeilijke albums: graag!. Maar het moet op een gegeven moment wel een 'payoff' geven en 'The Adventures of Ghosthorse & Stillborn' doet dat niet.

2,0* voor het idee, en voor Rainbowarriors.

avatar van The Scientist
Video voor Rainbowwarriors toegevoegd.. en wat voor een

Ik kwam er vandaag pas achter dat Pierre et Gilles verantwoordelijk zijn voor de schitterende hoes: snap ik meteen weer waarom ik daar gelijk al zo enthousiast over was (heb hem nu ook in een groter formaat gezien)

aERodynamIC schreef:

dan heb je zeker de lp versie gezien, want die is echt heel mooi. Dan kan je heel mooi alle details zien en zie je ook echt dat Bianca Cassady verkleed is als de soldaat en Sierra twee gedaantes heeft. Dat zie je op de cd hoes minder. Sowieso een hele mooie hoes inderdaad...

Nee ik heb hem in het nieuwe boek van dit illustere duo, Pierre et Gilles, gezien (en dat is ook groot formaat). Ik had er al een boek van maar die is dus verouderd inmiddels. Het nieuwe boek bevat werk t/m dit jaar en dus ook deze hoes. Dat was een complete verrassing want ik had er geen idee van wie er voor verantwoordelijk was.

avatar van GraveyardJunkie
hebben zij nog meer hoezen gemaakt dan? Of zijn het fotografische kunstenaars??

Ze hebben behoorlijk wat popartiesten op de plaat gezet en soms zie je die als hoes terug zoals deze.
Als je op google zoekt kom je vast wel artiesten tegen als Madonna, Kylie Minogue, Nina Hagen, Marc Almond, Boy George, Lio, Marilyn Manson, Iggy Pop en nog veel meer evenals mensen uit de film wereld e.d.
Het zijn inderdaad fotografische kunstenaars die bekend staan om hun uitbundige en vaak kitscherige manier van fotograferen.

aERodynamIC schreef:

ja vooral dat uitbundige en kitscherige kan ik helemaal inkomen. Maar toch hebben ze het zo gedaan dat het niet té is. Net als die van Marc Almond. Maar als je gaat google-en dan zie je veel foto's van mannelijk naakt. Compleet anders dan de hoezen die ze maken...

Dat klopt: de homo-kitsch knalt er vaak vanaf. Dit duo is zelf dan ook een koppel. Kitsch of kunst is natuurlijk de vraag. Maar terug naar deze CocoRosie hoes: die valt bij mij onder kunst

avatar van GraveyardJunkie
hahaha, ja bij mij ook..Één van de mooiste hoezen die ik heb, maar het is dan ook één van de mooiste cd's die ik dit jaar op de gok gekocht heb. Heb trouwens de LP ook...

avatar van korenbloem
op zich een leuke cd. doet me erg aan björk denken.

Alleen jammer dat ik ze gemist heb op lowlands.

JustaRascal
Zag ze op Lowlands. Zat net te ver weg maar het was zeker een aparte ervaring. Luister nu deze cd voor het eerst, klinkt leuk.

sleep
Toch wel veel mooie nummers weer.
4,5. Ik ben verliefd.

JustaRascal schreef:

ik zal eens naar wat youtube beelden zoeken van het optreden

djeffibrelich
ik sluit me aan bij oldfart.
deze muziek is pretentieus bullshit voor meiden die niet beter weten.
en helaas ook de muziek-pers die slechte artiesten niet kunnen herkennen als ze ze zien.

JustaRascal
16 november ga ik ze weer zien in Rotterdam. In offcorso, niet echt de tent ervoor geloof ik.

avatar van korenbloem
Wat kan deze plaat gevoelsmatig sterk wisselen. Toen ik een maand of wat terug er eindelijk uit was: 3 sterren. Lijkt dit nu erg onder gewaardeerd......

Deze up en downs is erg typerend aan dit album. Of het de bedoeling van de beide heren (dames ) is geweest, weet ik niet.
The adventures.... geeft het idee van hypnotiseur; die je in ene hypnose brengt maar het net iets te chaotisch doet. Het roept iets kinderlijks op, en ik krijg zelfs asociatie's met chineese folk.

Maar de wisseling van de waarde van deze plaat, is zo sterk; op een "slechte"dag heeft dit meer weg van een samen werkings project tussen de jostiband en sesamstraat, in een wedstrijd om de titel: "wie is muzikaal de zwakbegaafste".

AL met al toch knap gedaan van de gezusters.
Groeien doet dit zeker, zowel naar positief als negatief.
Ik zet hem toch op 3.5. omdat ik stiekem deze muzikale gekte wel kan waarderen. maar ik blijf terughoudend.....