Joss Stone - Introducing... Joss Stone (2007)

Soul / Funk
Label: Virgin

1. Change (Vinny Jones Intro) (0:35)
  2. Girl, They Won't Believe It (3:15)
  3. Headturner (3:16)
  4. Tell Me 'Bout It (2:49)
  5. Tell Me What We're Gonna Do Now (4:22)

met Common

6. Put Your Hands on Me (2:58)
  7. Music (3:41)

met Lauryn Hill

8. Arms of My Baby (2:52)
  9. Bad Habit (3:41)
  10. Proper Nice (3:24)
  11. Bruised But Not Broken (4:15)
  12. Baby Baby Baby (4:35)
  13. What Were We Thinking (4:24)
  14. Music (Outro) (3:48)
Discoverme schreef:
Toevallig las ik van jou dat Raphael Saadiq de productie deed Ik was nog niet in de achtergrond info gedoken van het album. Maar een recensie moet vooral ook wel objectief zijn. Een K3 album vind een volwassen echte muziekliefhebber niets aan. Maar dan moet je toch even een 'kinderpet' opzetten. Ik leg wel dingen naast elkaar, maar over hoe een album ontvangen wordt is een stapje verder en niet echt recensie-info. Soms probeer ik de juiste woorden te vinden en dan heb ik wel wat aan hoe anderen het album voelen. Jouw mening komt (op soul-gebied) bijv. vaak overeen met de mijne...

En dan nu OT : Ook na tig luisterbeurten blijft het een lekker album, ook de rustigere tracks voelen erg goed aan..

Op zich best netjes je recensies. En juist makkelijk om achtergrondinfo te vinden, zo'n site als dit.

avatar van Discoverme
achtergrond info zoek ik lekker via google maar had me nog niet verdiept in Joss' nieuwe cd. Wist al een tijdje dat ie ging komen, maar laatste week opeens niet meer aan gedacht...shame on me . Dus toen las ik alle berichten even hier.. en kreeg een kant-en-klaar reijersen update

jowietje schreef:

Dat vind ik noujuist het lelijkste stukje van dat nummer, voegt niets toe.

Mee eens, vind Lauren Hill heel goed hoor maar het voegt inderdaad niets toe..

Wat vinden jullie van het nummer Bad Habit?
Vind ik persoonlijk een van de beste nummers!!

avatar van Discoverme
Ik vind eigenlijk die eenvoudige simpele 'dubbele beat' in 'Music' lekker. En Bad Habit is ook wel goed, maar vind toch die echte snelle funky klinkende sound erg lekker. Dus 'tell me bout it en Put your hands on me.. Het is verder een lekker compleet prettig te luisteren album, dus goed overall.

avatar van Reijersen
Voor de liefhebber nog wat achtergrondinformatie bij dit album:

Er staat ook een lyricsample op deze cd. Nummer 3 'Headhunter' bevat een interpolatie van één van Aretha Franklin's grootste hits 'Respect'. Geschreven door soulkoning Otis Redding.

De intro wordt gesproken door Vinnie Jones. Één van de hardste voetballers die ooit op de Engelse velden gespeeld heeft.

'Music' bevat een sampletje van 'The Mask' dat op het Fugees album 'The Score' te vinden is.

Social_Mask
Een goed album. Niet zo erg goed, maar gwn goed. Zijn niet al te veel uitschieters. Had wel meer verwacht. Want ze heeft een mooie en vooral krachtige stem. Geef hier 3,5* voor. Erg jammer, ik dacht echt dat ze een album uit zou brengen dat wel 4* of meer waard zou zijn.

Put Your Hands On Me, Tell Me 'Bout It, Tell Me What We're Gonna Do Now en Music zijn erg goed. Het leuke is dat alle 4 de nrs direct na elkaar zijn. Dat geeft dit album een moment waarin het van uiterst goed niveau is. Daarna wordt het minder.

Heb het al een tijdje niet beluisterd, zal het om een definitieve cijfer te geven nog maar es een keer beluisteren.

Had ook meer verwacht. De nummers Tell Me 'Bout It, Put Your Hands On Me, Headturner, Tell Me What We're Gonna Do, Music (met Hill) en Bad Habit zijn goed, maar niet geweldig, en de andere nummers vind ik maar matig tot slecht.

Tell Me 'Bout It blijft samen met Tell Me What We're Gonna Do en Music het beste nummer.

Ik heb de cd gister gekocht.. en nu een keer half- en een keer aandachtig beluisterd. Maar ik vind m toch (nog) een beetje tegenvallen.

Beter dan haar vorige album vind ik,,vooral Put Your Hands On Me,,Baby, Baby, Baby,,Music & Headturner zijn goed!

En vind haar nieuwe "stijl" (qua vormgeving van cd cover en booklet en haar haar en kleding ook een beetje)
leuk!

*4.0

Ga naar haar optreden in Heineken Music Hall in July. Wie gaat er nog meer?
Heb al kaartjes , yeah!

Veertje007 schreef:
Ga naar haar optreden in Heineken Music Hall in July. Wie gaat er nog meer?
Heb al kaartjes , yeah!

Jazeker (de hypotheker), ik ga ook!

Wat een cd: echt geweldig. Jaren 70 Funk & Soul, in een stijl van Prince gekruist met Aretha Franklin. Ok, ik ben misschien wat te enthousiast, maar dit is echt goed en erg lekker. Ik ben blij dat iemand van 19 (!) deze muziek maakt. Klasse misses Stone!

avatar van Wib0__
Introducing Joss Stone, het nieuwe album van Joss Stone, heb dit nu al een aantal keer mogen beluisteren.
En ook dit keer heeft Joss Stone me verrast!

Damn wat een heerlijk album, mijn favorieten zijn
- Tell Me What We're Gonna Do Now
- Put Your Hands on Me
- Tell Me 'Bout It
- Music
Maar eigenlijk vindt ik het hele album gewoon mooi!

Nu las ik ook dat Joss Stone een relatie heeft met Raphael Saadiq (Die dit album heeft geproduceerd). Leuk!

Maar van mij krijgt Joss Stone een 4,0! Mischien dat dit over een aantal weken nog omhoog gaat .. Maar ik hou het nu nog op een 4,0.

Heb hem vorige week nog in de handen gehad bij Media Markt, wou hem meenemen, maar heb dit toch maar niet gedaan, waar ik nu erg spijt van heb!
Maar ik ga dit album zeker nog halen!

erg mooi album, hoorde Tell me 'Bout it en ik was verkocht!

Goreng
in de tijd van haar vorige album was ik niet zo verliefd op dr sound, maar met dit album oef echt lekker en common en lauryn hill staan erop echt een lekker album... goede vocals en tsja het is dan niet joss stone maar de verse die lauryn hill neerzet is niet normaal, kom er maar eens op...

Wib0__ schreef:
En ook dit keer heeft Joss Stone me verrast!

Damn wat een heerlijk album, mijn favorieten zijn
- Tell Me What We're Gonna Do Now
- Put Your Hands on Me
- Tell Me 'Bout It
- Music
Maar eigenlijk vindt ik het hele album gewoon mooi!

Maar ik ga dit album zeker nog halen!

Nee, ze gaat niet met Raphael Saadiq joh! Hij is al 41! En zij is 19..
En ze zei bij een interview ook dat het roddels waren.
Als het waar was zou het ook wel erg groot leeftijdsverschil zijn.

avatar van Wib0__
@ Veertje, ik heb het pas ook gelezen dat het roddels waren .. Hahaha, maar best leeftijdsverschil dán..

Wib0__ schreef:

Haha ja best wel ;P

Oo wat is dit een lekker album!

Na het horen van Tell Me Bout' It, moest ik dit hele album beluisteren, want Tell Me Bout' It is toch zón lekker nummer, héééérlijk. Net als als alle andere nummers op dit album. Ik vind alles lekker simpel, het is niet te volgepropt met beats, maar alles is lekker rustig gehouden. Heerlijk om naar te luisteren, alleen het is wel jammer dat ze op het eind alle slome liedjes na elkaar doen, hadden ze beter er een in het midden kunnen stoppen, want nu volgen de balllads elkaar op, en daardoor lijkt het nogal lang te duren. Al met al , Leuk album, niet te volgepropt, maar de tracklist moet iets anders in mekaar zitten (Vind ik hoor )

*4.0

avatar van 2 nite 4
ik heb me stem verwijderd na aantal keer beluisterd vind ik deze album gewoon echt slecht ik had echt meer verwacht net als die ene YOU HAD MY die is wel leuk maar deze songs gaan gewoon te slow lui slechte optreden vind ik zelf

avatar van Hans Brouwer
Deze cd heeft mij aangenaam verrast. Joss Stone is een goede zangeres die met haar "introductie" een prima, vakkundige, prettig in het gehoor liggende cd heeft afgeleverd. 4*

avatar van Rinus
Na een paar draaibeurten, kan ik niet anders zeggen, dat het een lekker album is. Niet wereldschokkend, maar wel lekker in het gehoor liggend.

Echter Joss moet uitkijken om niet te veel aan de moderne R&B kant te gaan zitten kwa stijl, want er zijn al zo veel artiesten, die in die hoek zitten. En dan verliest ze haar eigen identiteit.

avatar van Rinus
Up-date: Ik had het album op CD-R, maar heb het album nu besteld op dubbel vinyl.

avatar van sjorzke
Een lekker album maar blijft niet echt lang hangen de nummers vind ik ook wel een beetje erg veel op elkaar lijken maar stuk voor stuk lekkere nummers !

Migje
Zoo lekker !
Ze lijken idd wel beetje op elkaar soms
maar toch zijn ze lekker om te luisteren

Hans Brouwer schreef:

Dit is de 'introductie' van de 'echte' Joss Stone. In een interview vertelde ze dat haar vorige 2 albums heel erg gestuurd waren vanuit de platenmaatschappij. Nu ze wat ouder is heeft ze veel meer, na veel tegenstand, haar eigen album gemaak. Klinkt inderdaad prima!

avatar van T37king
Niet een goed album heb een paar liedjes geluisterd en die zijn eigelijk eerlijk gezegd dom!!!

T37king schreef:

Het gebruik van het woord dom vind ik eerlijk gezegd niet zo slim.

clutch
Reijersen schreef:

Het gebruik van het woord dom vind ik eerlijk gezegd niet zo slim.

Haar beste album, ze is er heel erg op vooruitgegaan.
Vorige album vond ik persoonlijk heel slecht.
Deze cd swingt, lekker funky.
Logish, Raphael Saadiq in the Production. haha.
Haar eerste album was lekker, maar deze veel beter.
Na het intro begint het eerste lekkere nummer al, Girl They Won't Believe it. En het gaat maar door.
Tell Me 'Bout it blijft wel me favo nummertje.
Zelfs de rustige nummers vind ik goed, Zoals Bruised But Not Broken. Hou normaal echt niet van rustige nummers met haar stem. Maar deze vind ik bijzonder goed.
Haar concert, wat ook uitverkocht is. En waar ik heen ga!! Ik ben echt heel blij dat ik een kaartje heb gekocht, want ik heb er heel erg veel zin in.