Joss Stone - Introducing... Joss Stone (2007)

Soul / Funk
Label: Virgin

1. Change (Vinny Jones Intro) (0:35)
  2. Girl, They Won't Believe It (3:15)
  3. Headturner (3:16)
  4. Tell Me 'Bout It (2:49)
  5. Tell Me What We're Gonna Do Now (4:22)

met Common

6. Put Your Hands on Me (2:58)
  7. Music (3:41)

met Lauryn Hill

8. Arms of My Baby (2:52)
  9. Bad Habit (3:41)
  10. Proper Nice (3:24)
  11. Bruised But Not Broken (4:15)
  12. Baby Baby Baby (4:35)
  13. What Were We Thinking (4:24)
  14. Music (Outro) (3:48)

Kos schreef:
Denk het niet. Ze moet nu opeens de wannabe-chick-vol-zelfvertrouwen uithangen met wie de mannen niet moeten dolen. En typisch imago-achtig roept ze nu overal in interviews dat ze voorlopig geen man meer wil en verft haar haar en moet een meer stoere uitstraling krijgen.

. zo lame.

Ik begrijp je punt, maar ze werd de eerste twee cd's juist in de hoek van het jonge meisje met goede stem geduwd, waar ze altijd bloemen in haar had en bloemetjesjurken.

Als je haar het afgelopen jaar hebt gevolgd, zoals ik, dan zal je zien dat ze haar huidige gedrag al vertoond van voor dat de cd gemaakt was. Ze had 9 maanden geleden haar haar bijv. al zwart geverfd, had toen al besloten om zelf executive producer te worden (ze wilde dit keer zelf bepalen welke nummers op het album kwamen), ze heeft haar moeder als manager ontslagen. Het is dus niet iets wat haar is aangemeten de laatste tijd.

avatar van oruiz
beetje jammer. als het album in de lijn ligt van single Tell Me 'Bout It, dan gaat hij mij niet zo bekoren als haar vorige album. Klinkt te 'r&b-erig'; ze moet gewoon lekker in haar soulhoekje blijven zitten en niet proberen een groter (jonger?) publiek aan te spreken.

Favourite
HiLL schreef:
Mooi artwork, single klinkt wel ok. Clipje is inmiddels toegevoegd.
'

Clipje doet t niet meer?

oruiz schreef:

Lees recensies en dan weet je genoeg. Dit is een album van een Volwassen nu-SOUL zangeres. Dus het zal je zeker wel bekoren. Vooral lekker funky cd'tje.

Klopt, Oruiz. Je hebt niks om je zorgen over te maken.

avatar van jowietje
Vooral Put your hands on me is een geweldig nummer. De rest van de CD moet ik nog beluisteren maar dat doe ik wel als ik het album is huis heb.

Social_Mask
Zit hem nu te beluisteren. Niet echt aandachtig maar het klinkt best wel oké. Put Your Hands On Me is wel een uitschieter. Veel krachtige nrs, en dat klinkt erg lekker. Zal denk ik rond 4* worden.

Favourite
Vind Joss Stone echt een topzangeres, moet even wennen aan haar nieuwe image, maar tell me bout it klinkt leuk! ben m nu aan het beluisteren.. ben benieuwd!

avatar van Joy4ever
Ik zou willen zeggen: Joss draai je om! Verkoopt je album nog beter!

avatar van catdog
Dat concert bij tmf is trouwens erg goed

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
catdog schreef:
Dat concert bij tmf is trouwens erg goed

Zag er gisteren een fragment van. De muziek die ze maakt spreekt mij totaal niet aan, maar wat ze gisteren liet horen lag wel behoorlijk goed in het gehoor moet ik zeggen. Zij heeft echt een dijk van een stem. Verder geen album voor mij, dit soort muziek moet je beleven.
Jammer alleen dat het publiek zo houterig was

avatar van Thunderball
Gisteren was er een interview met haar in de wereld draaid door op Ned 3. Leuke, maffe meid, rode/paarse haar staat haar leuk! Muziek klonk ook goed. Benieuwd naar deze plaat!

Ik vind de cd erg goed.
Terwijl ik nooit zo'n Joss Stone fan was. Haar stem deed het nooit echt bij mij.
Bij deze cd klinkt ze veel beter en vind Tell Me Bout It' juist een heel lekker nummer.
En dat ze een jonger publiek aan wil spreken denk ik niet. Ze is zelf nog harstikke jong, maar goed.
En Music is echt een lekker nummer zeg! Net zoals Baby Baby Baby, lekker funky, soul.
Ja Raphael Saadiq heeft goed gedaan voor haar.

Ik vind d'r een goede stem hebben, maar het is niet mijn ding.. Bij Joss Stone vind ik namelijk dat het na een nummer of 5, 6 gaat vervelen... Album krijgt daarom 3* van me.. Goede plaat, maar ben er niet weg van...

avatar van jowietje
Vandaag het album gekocht en er aandachtig naar geluisterd.

Put your hands on me blijft natuurlijk gewoon een super nummer, maar toch zeker niet de mooiste. Ook Girls, they don't believe it, Headturner, Baby baby baby, Bad habit en Music zijn erg goed. Maar de absolute topper is toch wel Tell me what were gonna do now! Wat een super nummer zeg. Ik kan niet wachten op haar volgende album omdat Joss alleen nog maar kan groeien, ze is 19 en deze teksten gaan alleen nog maar over liefde, dus des te meer kans er is dat Joss steeds meer inhoud krijgt en nog veel top albums gaat maken. Tell me 'bout it vind ik trouwens juist een van de mindere nummers.

4* (ow en trouwens ik heb wel een andere tracklist)

avatar van MJ_DA_MAN
Common Sence? Hmm....

avatar van FunkyMonk
Ja ben ook benieuwd naar deze plaat. Die plaat met Lauren hill blijkt ook de moeite te zijn.

avatar van Reijersen
VET! VET! VET! Ik gooi er een halfje bij. Joss Stone weet me EIN-DE-LIJK te pakken. Geweldige funky soul album.

avatar van Discoverme
(Sentimento.nl) - “You gotta have the balls to change” dat zijn de laatste woorden van het gesproken intro van ex-voetballer Vinnie Jones. Vervolgens maken we (opnieuw) kennis met Joss Stone, want voor het eerst laat ze echt zichzelf echt zien en horen. Op ‘introducing Joss Stone’ kruipt ze pas uit haar lieflijke schulp en laat ze ons zien dat ze ‘ballen’ heeft.

Na het stoere intro verwacht je een stoere tweede track. Helaas volgt een ietwat vrolijke blije Supremes-achtige track. Misschien hadden de funky single ‘Tell me about it’ of ‘Put your hands on me’ logischere tracks geweest. Dat kleine ‘foutje’ zullen we snel vergeten, want het album zit strak in elkaar.

Met top nu-soul producer en Grammy Award winnaar Raphael Saadiq (Tony, Toni, Toné en Lucy Pearl) wordt het maken van een echt soulvol klinkende plaat natuurlijk ook wel heel erg gemakkelijk. Andere Amerikanen komen ook nog even bij de Britse zangeres op bezoek. Niemand minder dan hip-hop sterren Common en Lauryn Hill geven acte de presence. Joss lijkt klaar voor Amerika.

Vandaar dat ze misschien extra veel van zichzelf wil laten zien op het album. Up-tempo funky tracks, mid-tempo soul grooves met lekkere rollende beats en ballads zijn terug te vinden op de plaat. Afwisseling genoeg dus.

Waar vorige albums nogal braaf klonken, klinkt deze volwassenere Joss meer als een ‘independent soul woman’. Volgens eigen zeggen is dit album ook echt haar werkje geworden. Dus mannen pas maar op: dít is Joss Stone op zijn puurst! Aangenaam kennis te maken.

Album toppers:
Het funky ‘Put your hands on me’
Het even funky ‘Tell me about it’
‘Music’ met dank aan de gastbijdrage van Lauryn Hill

---
Jeffrey van den Berg (=Discoverme)

Echte Tracklist:

1. Change
2. Girl, They Won't Believe it
3. Headturner
4. Tell Me Bout' it
5. Tell Me What We Are Gonna Do Now
6. Put Your Hands On Me
12. Baby Baby Baby
13 What Were We Thinking
14. Music Outro

Mojo Pin
Op de artiestenpagina heeft ze nog blond haar.

Discoverme schreef:

‘Music’ met dank aan de gastbijdrage van Lauryn Hill

---
Jeffrey van den Berg (=Discoverme)

Dat vind ik noujuist het lelijkste stukje van dat nummer, voegt niets toe.

avatar van Reijersen
Hey Discoverme, gebruik je berichten van hier voor opvullende info in je recensies?

Tell Me 'Bout It is een goeie song, vooral het laatste stukje is goed gezongen.

Even de rest beluisteren...

avatar van jowietje
Haha ik ben echt de enige die Tell me 'bout it niet super goed vind merk ik wel.

jowietje schreef:

Neuh, het nummer is zeker niet het sterkste van het album, maar het album is gewoon goed. Dus het nummer ook, maar niet het best.

Reijersen schreef:

Hoe bedoel je? Voorbeeld..?

Discoverme schreef:

Hoe bedoel je? Voorbeeld..?

Nou, gewoon wat achtergrondinformatie en dergelijke. De manieren waarop mensen de sfeer van het album omschrijven enzo.

avatar van Discoverme
Toevallig las ik van jou dat Raphael Saadiq de productie deed Ik was nog niet in de achtergrond info gedoken van het album. Maar een recensie moet vooral ook wel objectief zijn. Een K3 album vind een volwassen echte muziekliefhebber niets aan. Maar dan moet je toch even een 'kinderpet' opzetten. Ik leg wel dingen naast elkaar, maar over hoe een album ontvangen wordt is een stapje verder en niet echt recensie-info. Soms probeer ik de juiste woorden te vinden en dan heb ik wel wat aan hoe anderen het album voelen. Jouw mening komt (op soul-gebied) bijv. vaak overeen met de mijne...

En dan nu OT : Ook na tig luisterbeurten blijft het een lekker album, ook de rustigere tracks voelen erg goed aan..