Vince Staples - Big Fish Theory (2017)

Hip-Hop / Avant-Garde
Label: Def Jam

1. Crabs in a Bucket (3:17)

met Justin Vernon en Kilo Kish

2. Big Fish (3:18)

met Juicy J

3. Alyssa Interlude (2:38)
  4. Love Can Be... (2:58)
  5. 745 (3:47)
  6. Ramona Park Is Yankee Stadium (0:51)
  7. Yeah Right (3:08)

met Kendrick Lamar en Laura Jane Lowther

8. Homage (2:53)

met Kilo Kish

9. SAMO (2:54)

met A$AP Rocky

10. Party People (2:58)
  11. BagBak (2:41)
  12. Rain Come Down (4:41)

met Ty Dolla $ign

avatar van Johnny Marr
Komt morgen uit. Nog geen berichten hier, merkwaardig. Ben erg benieuwd eerlijk gezegd.

nedbed
Ik ben ook super benieuwd. De reeds uitgekomen nummers klinken prima, maar ik hoop dat het niet de sterkste tracks van het album zijn.

avatar van thgryda
Nooit echt iets in depth geluisterd van de man omdat het op het eerste gehoord mijn ding niet meteen leek. Deze ga ik toch eens proberen.

avatar van carero
Schijnt bizar weinig raps op te staan

carero schreef:

UnknownPleasure

Wat een fokking held.

Sowieso moet je Vince Staples altijd met ontbloot bovenlichaam luisteren

avatar van Appels123
Recensie: 'Big Fish Theory' van Vince Staples: Groots! Grandioos! Godverdomme! | Albumrecensie | De Morgen - demorgen.be

5 sterren bij de Morgen. Zo. Ben het er niet helemaal mee eens, maar verdomme wat kan Vince toch goede muziek maken.

avatar van Holla
Dit is hard

avatar van carero
carero schreef:

Voor de full experience ga ik deze in bad luisteren

Geen zorgen, ben niet verdronken. Heb gewoon wat langer nodig om de indrukken te verwerken.

Wat zijn de singles totaal niet representatief voor de sound van het album zeg. 745 voorlopig mijn favoriet, al flink wat keer op repeat gezet.

avatar van hond racisme
Wtf, crazy hoe Brits dit klinkt voor een Californische rapper!
Gaat heel lekker..

avatar van Mark17
In ‘Yeah Right’, geproduceerd door toppers als Flume en SOPHIE, surft hij ijzig koel over hyperdigitale laptopbeats en geeft hij de estafettestick halverwege aan Kendrick Lamar die de spotlights wél mag stelen: “I don’t fair fight but I bear fight / but I bear fight / Lookin’ for my next roadkill for the headlight / Hangin’ though my last four kills for the high lights”. Groots. Grandioos. Godverdomme.

Grandioos slecht inderdaad. Het muzikale equivalent van een Will Smith in I, Robot. Een toekomst die je liever niet voor je ziet. Robotica in muziek.
Oh wacht, Homage gaat nog een stapje verder. Even een blauw pilletje nemen...

avatar van Silky & Smooth
Vince Staples trekt de lijn van Ascension door op dit album. Grimmige, aparte producties die soms toch lekker swingend en dansbaar zijn. De beats passen precies bij zijn stem en manier van rappen, waardoor het plaatje compleet is. Vince Staples is net niet helemaal mijn ding, maar er is nog ruimte voor groei.

avatar van Kos
Kos
hond racisme schreef:
Wtf, crazy hoe Brits dit klinkt voor een Californische rapper!
Gaat heel lekker..

Mwa, ook een beetje Detroit clubhouse af en toe lijkt het.

Wel lekker album, beetje kort.
In ieder geval bijzondere vibe voor een 'serieus' hiphopalbum.

avatar van hond racisme
Kos schreef:

Mwa, ook een beetje Detroit clubhouse af en toe lijkt het.

Tuurlijk, maar die UK garage vibes, PC Music producer Sophie, Alyssa interlude etc, op een bepaald moment hoor ik uncredited Sampha background vocals..
Moeilijk om die invloeden over het hoofd te zien, nee?

Crabs in a Bucket

Ik vind het een harde plaat, maar heb net de cd binnen en voel me toch hard genaaid dat er geen boekje en achterkant bijzitten.

F to the Okkel schreef:

Geen achterkant? Hoe moet ik dit mij voorstellen?

edit: Even snel opgezocht. Dit is het?

juist

avatar van Silky & Smooth
Als je het niet verwacht snap ik het, maar ik vind het wel cool! Ik zou hem juist hierom kopen. Beetje Yeezus-achtig.

BagBak

Ik vind dit wel een fijne plaat. Vooral Big Fish, 745 en Crabs in a Bucket zijn nice.

avatar van Slowgaze
Vanmorgen na het trekken van m'n verstandskies snel naar huis om deze te draaien terwijl de verdoving nog werkte. Beviel goed.

avatar van Kos
Kos

Inderdaad. Raar dat die zo laag staat. Vind ik eigenlijk de lekkerste hier.

avatar van sj0n88
Kos schreef:

Inderdaad. Raar dat die zo laag staat. Vind ik eigenlijk de lekkerste hier.

Zojuist aangevinkt als favoriet. Keihard nummer, dat al een hele tijd uit was. Vince Staples staat met dit album wederom garant voor 36 minuten veel luisterplezier. Ik twijfel vooralsnog tussen 3,5* en 4*. Vond zijn vorige plaat toch net wat sterker.

avatar van Slowgaze
'BagBak' vind ik nogal lomp. Doe mij maar 'Party People'.

avatar van Johnny Marr
Dit moet haast wel een feestje worden live. 17 augustus is het zo ver (Pukkelpop, België). Een paar minuten naar Ryan Adams gapen en dan f*ck it, op naar Vincey! Wat een feestalbum is dit zeg, vooral Big Fish wordt waarschijnlijk krankzinnig hard. Kapot harde plaat!

hond racisme schreef:
op een bepaald moment hoor ik uncredited Sampha background vocals..

Ik heb de plaat nu regelmatig gehoord, maar Sampha ben ik nog niet tegengekomen (of ik luister ergens overheen). Waar hoor je hem precies?

Een van de weinige platen uit 2017 die nog steeds groeit. 745 is dodelijk, sowieso het beste hiphopnummer dit jaar gemaakt, en een van de betere van de afgelopen jaren.