Melanie De Biasio - Lilies (2017)

Belgiƫ
Jazz / Pop
Label: [PIAS]

1. Your Freedom Is the End of Me (3:50)
  2. Gold Junkies (3:19)
  3. Lilies (4:02)
  4. Let Me Love You (4:08)
  5. Sitting in the Stairwell (2:49)
  6. Brother (3:11)
  7. Afro Blue (4:33)
  8. All My Worlds (6:40)
  9. And My Heart Goes On (5:58)
avatar van Manfield
Eerste single Gold Junkies is vrijgegeven!

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Melanie De Biasio - Gold Junkies - YouTube

staat hier op repeat , WAT een nummer, wat een stem & wat een vibe heeft dit nummer, fantastisch!

avatar van Manfield
Helemaal eens bone machine!

avatar van Alicia
Mijn favoriete zangeres van dit moment! Ik ben echt benieuwd!

avatar van Vince vega
Dit nummer is natuurlijk gewoon een bewerking van een deel van Blackened Cities.
Maar wat maakt het uit, ze komt met nieuw werk!

Ik ben fan en hoop dat ze ook weer naar NL komt; het concert op NSJ vorig jaar behoort tot de beste concerten die ik heb mogen bijwonen

avatar van Activa
Yes nieuw werk van deze fantastische dame! Alvast aftellen naar 6/10, kan niet rap genoeg gaan.
Verder helemaal eens met bone machine, topnummer ook al klinkt het wel wat "waar heb ik dit nog eens gehoord". Who cares??

avatar van Broem
6 oktober Dat duurt nog effe zeg. Krijgt het gevoel van een sinterklaasfolder in de zomer...

avatar van Activa
Het nummer krijgt hier alvast behoorlijk wat aandacht op radio 1, met erg lovende commentaren.
Heb het vanmorgen nog op Radio 1 gehoord gevolgd door een bloemlezing van wat de luisteraars er van vonden. En dat was een prachtig boeketje .
Heb het kort erna nog eens via YouTube beluisterd, verdorie dat is zwaar verslavend spul zeg....
Meer uptempo als haar vorige werk en zeer catchy.
Is die verdekselse zomer nu nog niet voorbij .

avatar van Activa

Ja hoor, helemaal mee eens!

avatar van Minneapolis
Het moet raar lopen wil dit geen aanschaf worden.
Brother en Let me love you heeft ze ook al live gebracht. Ik ben erg benieuwd of Afro Blue gebaseerd is op Mongo Santamaria's compositie (later tig keer bewerkt van Coltrane tot Erykah Badu).

Erwin72
WoW, wat klinken 'Your Freedom Is The End Of Me' en 'Gold Junkies' lekker zeg. Dat belooft veel goeds voor de rest van het album. Kan niet wachten. Haar vorige schijf was ook geweldig.

avatar van philtuper
Fantastische zangeres en nu is dan eindelijk de plaat ook daadwerkelijk uit. Luistervoer!

No Deal was prachtig (ondanks dat ik een wat rare start had als kennismaking met Melanie De Biasio als voorprogramma van EELS), maar Lilies is wat mij betreft een treetje hoger.

Zo, dat hebben we maar vast gehad.

En waarom dan wel? Waarschijnlijk omdat Lilies meer variatie biedt en wat meer verrassende wendingen neemt. Voeg daar dan een nog grotere portie broeierigheid aan toe (All My Worlds bijvoorbeeld) en ik ben nog meer verkocht dan ten tijde van No Deal.

De Biasio is uniek, eigenzinnig en vooral spannend zonder te gaan overdrijven. Met Lilies zet ze een nog steviger handtekening neer. Eentje die we niet zomaar kunnen gaan uitvlakken. Hier kunnen en mogen we niet omheen. Melanie zorgt gelukkig alsnog voor een rijke aanvulling op wat aanvankelijk een wat mager muziekjaar leek te gaan worden. Dit gaat een warme winter worden.

avatar van Broem
Een van de albums waar ik al maanden naar uitkijk. Nog 1 nachtje snurken...Recensie van aERodynamIC maakt me nog nieuwsgieriger. Dat belooft wat.

avatar van Vince vega
Broem schreef:

Ja ik kan ook niet wachten tot morgen. En dan vandaag over een precies een maand ook nog eens live in Tivoli, mooie tijden

avatar van Alicia
Je hoeft niet zo lang meer te wachten als je niet kunt wachten... over een twee en een half uur uur al te beluisteren op radio qobuz bijvoorbeeld.

avatar van Norrage
wow

ohmusica
Het muzikale concept is sterk genoeg om weer een voorbeeldig album te maken... alweer van een bedwelmende bijna onaantastbare schoonheid.... misschien wat overdreven, maar het is toch weer bijzonder...

avatar van Alicia
Minder dan ik had gehoopt. Maar wellicht valt het kwartje, als ik de plaat nog een keer op ga zetten. Geweldige zangeres, dat is wel een ding dat zeker is.

avatar van Norrage
De plaat wordt nergens zo goed als dat openingsnummer, maar het is inderdaad wel weer van een bedwelmende schoonheid. Wat een artieste.

avatar van Teunnis
Berichten verplaatst naar Melanie De Biasio.

avatar van DargorDT
Inmiddels is het dus 6 oktober, het lange wachten (voor sommigen) is eindelijk voorbij.

Dat lange wachten was er voor mij niet, aangezien ik tot vanmorgen nog nooit van deze dame had gehoord. De aanwezigheid van het album op de homepage van MuMe en de review van aERodynamIC maakten mij nieuwsgierig. Bij de eerste klanken ben ik meteen al verkocht. Wat een sfeer! En daarna: wat een variatie! Dit is typisch zo'n album waarbij de stem en de instrumentatie elkaar versterken. In wiskundige termen: 1+1=3. Beter kan ik het niet verwoorden.

Een album om vaak terug te horen. 's Avonds met de gordijnen dicht, met koptelefoon op, maar soms ook om mee wakker te worden, terwijl je de slaap uit je ogen wrijft. Relaxed, intens, spannend, broeierig, jazzy, maar boven alles heel erg goed.

Een heel bijzondere kennismaking voor me. Ik ben niet thuis in deze muziek, een kruisbestuiving tussen (indie)pop en jazz, maar het moet raar lopen wil deze niet in mijn eindejaarslijstje belanden. Lilies geeft gewoon bijna kippenvel.

Ik wacht nog even met een waardering.

avatar van Broem
Dan absoluut met terugwerkende kracht haar oeuvre beluisteren DargorDTNo Deal en Blackened Cities zijn magistraaaaaallllll

avatar van E-Clect-Eddy
Sitting in the Stairwell prachtig de eenvoud ervan.

IsAllGoodMan
Mooie broeierige mix van jazz en pop. Wereldstem!

Minneapolis schreef:

Ja dus. Op subtiele wijze.
Het zwarte.. ehm transparante goud draait nu. Genieten!.. hoewel het veel te vroeg is voor dit album. Vannacht nogmaals. Ook de productie is weer zeer genietbaar (net als het eerdere werk).

Één ding is al duidelijk: het is een erg sterk album geworden met meerdere hoogtepunten.
Cold Junkies, Let Me Love You, Brother (wat is die ruis in het linkerkanaal? Een niet klinkende trompet? sfeervol..) en de spannende afsluiter And My Heart Goes On horen daar zeker ook toe.

avatar van Broem
Gelukkig blijft Melanie dat doen wat ze op haar voorgaande albums ook al deed...prachtige, ingetogen liedjes begeleid door een spannend en gevarieerd instrumentarium met een opbouwende spanning die zeldzaam goed is. Nergens over the top maar altijd in dienst van het liedje. Ze kan toveren met haar stem. Ik vind dat zeldzaam knap. Voor mij typisch een album wat je niet los laat en weer wil luisteren als het voorbij is. Een uniek geluid met een unieke stijl. Knap gedaan door deze mysterieuze dame.

avatar van Minneapolis
Net voor de 2e maal gespeeld, en wat een trip was dat.
Op meerdere niveaus vind ik dit een top plaat. De sfeer, de spanning in de originaliteit, de klank en productie. Dit soort luisterpareltjes voor in de nachtelijke uren, zo heb ik ze het liefst.

En als je alles gehad denkt te hebben komt die prachtige afsluiter.
"And the band plays on, and the band plays on..." Melanie's "Joy in repetition".

Op de lege regel hieronder mag ieder z'n eigen favoriete superlatieven invullen.

avatar van spoon
Het sfeertje is bekend, maar nu met meer afwisseling. Lekker eigenwijs en geen knieval naar een groot publiek. Bijzonder mooie uitvoering van Afro Blue.
Deze dame weet waar ze mee bezig is.. Ze kent haar klassiekers maar weet er een moderne draai aan te geven zonder dat het gekunsteld wordt. Echt een geweldig album!

Album lijkt (eerste luisterbeurt) naar het eind toe steeds dieper en donkerder te worden.. Laatste 3 nummers