Korn - MTV Unplugged (2007)

Label: Virgin

1. Blind (3:29)
  2. Hollow Life (3:24)
  3. Freak on a Leash (3:55)

met Amy Lee

4. Falling Away (3:55)
  5. Creep (3:51)
  6. Love Song (3:50)
  7. Twisted Transistor (3:48)
  8. Got the Life (3:00)
  9. Coming Undone (3:35)
  10. Make Me Bad / In Between Days (5:35)

met The Cure

11. Throw Me Away (6:20)
dimwit
Oh, dan had ik dat leuke grapje even niet begrepen

Ik heb dit op tv gezien.
1e reactie: Wie komt er nou op om Korn unplugged te laten spelen? De gitaren(solo's) zijn wat ik nou juist 't mooiste van Korn vindt.

2e reactie: Toch wel slecht idee, unplugged. Nu hoor je de zanger beter en dat is soms niet possitief.

En toen kwam ik bij Creep. Ik ben een enorme fan van Radiohead en vindt het gewoon verschrikkelijk als bands Rh *proberen* te coveren. En zeker als Korn dat doet. Ik vindt Creep al niet gaaf acoustisch, maar zo is 't al 1000 x niks.

*1.5, omdat ik Freak on a Leash en Blind nog wel goed vindt.

Ik heb dit op tv gezien.

*1.5, omdat ik Freak on a Leash en Blind nog wel goed vindt.

Jij hebt het zeker 2 keer op TV gezien

avatar van Banjo
1,0
Tja ik heb ook het gevoel
(na de helf te hebben gezien op mtv) dat ze de plank flink mis slaan! maar laat ik binnen kort toch nog even de hele cd luisteren.

Ik kom thuis van een Dylan concert in HMH Amsterdam en wordt geconfronteerd met Korn op MTV unplugged.
Ik ken Korn uiteraad, maar ik had nooit gedacht hun op unplugged te zien- heel leuk, inspirerend concert- prachtige optreden met Robert Smith. Bij het volvende avond Dylan even naar Boudisque om deze CD te kopen.
Geweldig!

korn unplugged

slaat toch nergens op om muziek die het moet hebben van luide scheurgitaren en vette riffs acoustisch te gaan spelen?

Peun
Jeetje wat een negativiteit. Zo slecht vind ik het nog niet, hoor. Maar voor een cd lijkt het me inderdaad een beetje saai; het zou leuker zijn om naar het optreden zelf te zijn geweest.

mugken
Peun schreef:

En je geeft 5*.

Peun schreef:
Al met al vind ik dit wel een originele actie van Korn.

het heeft niets met slecht te maken, ik begrijp gewoon totaal niets van de keuze van acoustisch, waar slaat dat op?

en origineel? kom nou

10 jaar terug was unplugged ineens hot, en dan komt korn nog eens 10 jaar later aangekakt, met muziek die zich daar totaal niet voor leent

Ik vind het best wel een goed album eigenlijk. Gewoon vind ik de nummers beter, maar dit is weer eens wat anders. Het mooiste nummer vind Make Me Bad/ In between Days. Creep, Throw Me Away & Falling away from me vind ik ook erg goed.

10 jaar geleden was korn hot! nu zijn ze flink ingekakt,
de laatste albums zijn niet boeiend meer, verkopen niet meer. nu-metal is dood, tijd voor iets nieuws? juist laten we het over een andere boeg gooien hebben de bandleden gedacht en ja het is alweer is lang geleden dat er een mtv unplugged uitkwam waarom niet?
ze laten zien dat ze meer in huis hebben dan alleen herrie maken.
ik vind het een goeie zet, deftones hebben met hun laatste b-sides cd ook al laten zien dat nu metal ook unplugged kan en het pakt (wat mij betreft) niet verkeerd uit.
jammer dat de echte fans dit niet kunnen waarderen ze willen liever herrie naar mijn idee

en ach... creep, tsja... zonde, moet je niet doen

Joy
natuurlijk willen ze liever herrie, anders gingen ze wel naar black eyed peas luisteren of iets dergelijks

10 jaar geleden was korn hot! nu zijn ze flink ingekakt,
ze laten zien dat ze meer in huis hebben dan alleen herrie maken.

en ach... creep, tsja... zonde, moet je niet doen

Deftones is een hele goeie band en de zanger Chino Moreno kan heel goed zingen, Jonathan Davis daarintegen kan absoluut niet zingen en Korn is een heel middelmatig bandje geworden dat nog even simpel geld in het laatje willen schuiven. Check die rommel maar eens die ze de laatste tijd hebben uitgepoept. Natuurlijk kunnen de meeste fans dit niet waarderen. Ze zouden gek zijn.
Ik ken trouwens wel een korn-fan die dit album helemaal geweldig vind.

avatar van ariedirk
dat is dan waarschijnlijk een MUZIEKliefhebber
ik vind dit een album waar korn bewijst meer in huis te hebben dan alleen (met name de begintijd) geniale nu-metal. En ja terecht dat de fans dit niet waarderen. maar dat weerhoud mij er niet van om dit geen leuk plaatje te vinden.

jammer dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus lang is als je bij een genre blijft beperk je jezelf tot zo'n klein deel van de ontzettend veel goede muziek.
ik ben helemaal geen hardrock/metal fan, maar bands als deftones, korn, life of agony en tool behoren toch wel tot mijn favorieten.

Ik ken overigens de laatste albums van korn niet echt ik had de moed al opgegeven, dus dat zijn vooroordelen, de eerste vijf albums kan ik goed waarderen.

ariedirk schreef:
dat is dan waarschijnlijk een MUZIEKliefhebber.

Nee, een echte kornfan die bijna alleen nu-metal luistert.

ariedirk schreef:

Ze hebben niet meer in huis dan 'geniale nu-metal'. Dat willen ze mensen wijs maken door een unplugged CD uit te brengen. En dan zijn er nog mensen die erin trappen ook.

ariedirk schreef:
jammer dat veel mensen niet verder kijken dan hun neus lang is.

Dat moet jij dus zeker zeggen. Korn brengt een unplugged uit en dat is dan meteen iets bijzonders. Niet dus.

ariedirk schreef:

Daar ben ik het nou - voor het eerst - helemaal mee eens.

avatar van ariedirk
nogmaals het is terecht dat fans dit niet waarderen, maar ik vind dit album meer waard dan een (momenteel) 1,73.
nee korn kan niet op tegen unplugged cds als nirvana, aic, alanis, eric clapton enz. maar zo slecht is het niet.

Freak on a leash vind ik een geweldig nummer maar wat ze er nou weer met hebben gedaan

Korn = wannabe nirvana

avatar van HaanHoen
:pgrolsch:p:p schreef:

Korn = wannabe nirvana

Korn is wannabe Nirvana? Bedoel je daarmee het feit dat ze net zoals Nirvana een unplugged sessie willen geven, of dat ze in het algemeen een Nirvana wannabe band zijn? Als je dat laatste denk, dan is dat wel de lompste uitspraak die ik ooit gehoord hebt.

de vraag is:

hoe new is nu-metal nog een decennia later?

gerre schreef:
Ik denk dat die creatieve piek al voor de jaren '00 was,hehe.

Korn (1994) & Life Is Peachy (1996).

Joy schreef:
de vraag is:

hoe new is nu-metal nog een decennia later?

Het kan nu beter sell-out-metal genoemd worden.

avatar van Sjaan
Laat ze gewoon, er zijn nu vast wel mensen die toen kinderen waren maar korn nu geweldig vinden.

avatar van relentless
tja dit is niks voor mij
te soft en dit past niet bij korn
ag ik ga hier niet eens op stemmen vin ut jammer gelukkig als mainstream rommel uitgebracht worden kan ik altijd nog me op extreme metal concentreren DEATH METAL BLACK METAL THRASH METAL EN GRINDCORE

avatar van AGE-411
what the fuck doet die geit en princes "pony uit ponyland" op de hoes?

avatar van sjoerd5
Er was nog wel 1 leuk iets.
Staat het niet op de tracklist!!!

Begin is niet zo....later gaat wel

2 * omdat Amy Lee erbij zit !

avatar van kaztor
41 stemmen met 2,07 als gemiddeld...

kaztor schreef:
41 stemmen met 2,07 als gemiddeld...

Onzettend terecht...dit is gewoon zo onzettend slecht

avatar van mean eyed cat
ivon901 schreef:

korn gitaarsolo's? =/...