menu

Four Tet - New Energy (2017)

mijn stem
3,71 (114)
114 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Electronic
Label: Text

  1. Alap (1:21)
  2. Two Thousand and Seventeen (4:12)
  3. LA Trance (5:47)
  4. Tremper (1:29)
  5. Lush (5:11)
  6. Scientists (4:59)
  7. Falls 2 (1:12)
  8. You Are Loved (6:08)
  9. SW9 9SL (7:55)
  10. 10 Midi (1:25)
  11. Memories (3:17)
  12. Daughter (4:55)
  13. Gentle Soul (1:12)
  14. Planet (7:18)
totale tijdsduur: 56:21
zoeken in:
bennerd
Geen idee waarom ik altijd zo weigerachtig was om Four Tet eens te beluisteren. Dit bevalt me goed. LA Trance is een toppertje.

avatar van Mjuman
bennerd schreef:
Geen idee waarom ik altijd zo weigerachtig was om Four Tet eens te beluisteren. Dit bevalt me goed. LA Trance is een toppertje.


Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald - er ligt nog voldoende voor een nieuwe poging, sommige tracks zij magistraal, zoals Locked.

avatar van Weirdo Wizzy
4,5
Na There Is Love In You en Beautiful Rewind mijn derde Four Tet-album die ik nu helemaal heb beluisterd en weer een zeer sterke plaat. Dit album is iets meer ingetogen en eigenlijk ook best wel een toegankelijk album. Mooie warme sound over de gehele linie. Soms kabbelt het misschien iets teveel door, maar goed blijft het zeker. En nummers als Scientists en de fantastische afsluiter Planets behoren tot zijn beste werk in mijn ogen.

avatar van ni slecht
4,0
Planet en Scientists lijken wel van TILIY te komen, voor mij allerminst een bezwaar. Het prijsbeest is echter Two Thousand and Seventeen, heerlijke vibe en zwoele sfeer, is het al zomer?

avatar van jrn
4,0
jrn
Stukken betere houdbaarheidsdatum dan verwacht

4,5
jrn schreef:
Stukken betere houdbaarheidsdatum dan verwacht

Eens, merk dat ik toch steeds weer naar deze teruggrijp. Zeker nu de laatste wat tegenvalt. Ik verhoog naar 4,5*

avatar van leatherhead123
4,5
Toch wel het beste wat ik gehoord heb van Four Tet, zit sterk tegen de 4,5* aan. Two Thousand and Seventeen en Planet zijn heerlijk, Daughter prachtig, maar Lush vind ik misschien nog wel de absolute uitschieter. In de kern zo'n simpel en repetitief melodietje, des te knapper hoe het elke keer toch 5 minuten lang weer zo vers aan kan voelen. Geweldig hoe gelaagd dat nummer is door een combi van waves en hangdrums.

Enkel in het middenstuk een klein dipje.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:02 uur

geplaatst: vandaag om 15:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.