Big K.R.I.T. - 4eva Is a Mighty Long Time (2017)

Label: Multi Alumni

1. Big K.R.I.T. (2:52)
  2. Confetti (3:18)
  3. Big Bank (3:44)

met T.I.

4. Subenstein (My Sub IV) (4:03)
  5. 1999 (3:42)

met Lloyd

6. Ride Wit' Me (3:34)

met UGK

7. Get Up 2 Come Down (4:37)

met Cee-Lo en Sleepy Brown

8. Layup (4:20)
  9. Classic [Interlude] (0:53)
  10. Aux Cord (3:15)
  11. Get Away (4:57)
  12. Justin Scott (4:00)
  13. Mixed Messages (4:26)
  14. Keep the Devil Off (5:10)
  15. Miss Georgia Fornia (6:00)

met Joi

16. Everlasting (3:23)
  17. Higher Calling (3:53)

met Jill Scott

18. Weekend [Interlude] (0:48)
  19. Price of Fame (4:14)
  20. Drinking Sessions (5:11)

met Keyon Harrold

21. The Light (4:04)

met Bilal, Robert Glasper, Kenneth Whalum en Burniss Earl Travis II

22. Bury Me in Gold (4:24)
avatar van mh040
Zijn eerste album sinds zijn vertrek bij Def Jam en hij heeft er meteen een dubbelalbum van gemaakt. Ik ben benieuwd. Vond zijn Def Jam albums tegenvallen vergeleken met zijn oudere materiaal zoals Krit Wuz Here, Return of 4eva en 4eva 'n a Day. Hopelijk haalt ie dat niveau weer nu hij indepentent is.

avatar van DopeLemon
Deze komt goed binnen zeg. Ben het wel eens met mh040 hierboven. Ondanks dat er wel degelijk goede nummers op zijn Def Jam albums stonden vond ik het als totaalplaatje nooit zo goed als zijn mixtapes (of independent albums?). Anyway, dit dubbel album heeft dat gelukkig wel!

Het luistert heel goed weg als geheel, en het tweede album voelt echt als een kadootje, ook omdat de eerste al zo goed is. De tracks met UGK en Cee-Lo zijn niet geforceerd en voor mij zelfs uitschieters van het eerste album. Ook het soulful intro van het tweede album genaamd Justin Scott vind ik erg lekker, en met Price of Fame grijpt KRIT je als vanouds bij de strot. Er is nog veel meer moois te ontdekken, zoals Drinking Sessions. Deze blijft zeker even op repeat. Voor nu een dikke 4 *.

Edit: Drinking Sessions grijpt me bij de strot, maar Price of Fame is ook heel erg goed. Ook het jazzy The Light is fantastisch, voor mij is het einde van het tweede album dus het sterkste!

avatar van Kos
Kos
Producties lijken op het eerste gehoor van dezelfden te zijn?

avatar van bennerd
Dit zou zowaar eindelijk eens K.R.I.T.'s echt geniale plaat kunnen zijn.

avatar van DopeLemon
Kos schreef:
Producties lijken op het eerste gehoor van dezelfden te zijn?

Ik heb het ff opgezocht en K.R.I.T. produceert ook hier weer veel zelf. Ook zijn er bijdrages van o.a. DJ Khalil, Mannie Fresh, Organized Noize (Ride Wit Me ?), en Willpower (volgens mij de producer van Yelawolf zijn Trunk Muzik albums). Niet de minste dus!

avatar van TheLegacy
Het steekt allemaal uitermate goed in elkaar, maar toch vind ik het een beetje saai.

avatar van thgryda
Krit... Altijd een supertalent gevonden maar op een album kwam het er altijd maar gedeeltelijk uit. Aangenaam verrast door de release van een nieuw album, hopelijk doet de kwaliteit dat ook.

avatar van thgryda
Disc 1 is wel goed maar heeft voor mij hetzelfde probleem als zijn eerdere albums. Een paar bangers en een handvol lekkere melodieuze, zweverige tracks. Maar ook te poppy refreintjes links en rechts (1999 bah, bah) en iets te veel saaie typische southern schreeuwbangers.

Disc 2 is echter top, de ingetogen, introverte en gecontroleerd rappende BK. Zijn aangenaam stemgeluid, vloeiende flow en zijn lyrics en rhymes komen veel beter uit de verf. Een zingende KRIT met zorgvuldig uitgekozen gastartiesten zorgen bij momenten voor een haast jazzy sfeertje. Prachtig!

Ondanks dat disc 2 me veel meer ligt en dat ik daar de KRIT hoor die ik graag wil horen, staat het geheel voor mij ook als een huis. Eindelijk die sterke release waar ik al jaren op hoopte.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit fantastische muziek, maar aan de andere kant heb ik de hele tijd het gevoel dat het ook wel op één schijfje had gekund. Ondanks dat er absoluut geen slechte nummers opstaan is het ook niet zo dat het 22 bangers zijn. Het merendeel zit op dezelfde lijn qua sound en dat maakt deze nummers toch onderling vervangbaar. Een uurtje muziek was perfect geweest!

Wat een geniale plaat is dit. 4eva is a Mighty Long Time heeft álles! Echte oldschool southern hiphop, gospel, jazz-rap en elke keer geeft KRIT het zijn eigen stijl. Zijn lyrics zijn op het hoogste level. Zélfs de skits zijn leuk (ik heb normaliter helemaal niks met skits) Echt, ik heb lang niet zo veel genoten van een dubbel-plaat. Anderhalf uur lang vol variatie.

avatar van Flipm0de
Denk dat dit Krit zijn beste album is en het is duidelijk dat hij dit keer geen last meer had van een label dat hem een richting induwt.

Uiteindelijk staan er toch nog wel behoorlijk wat fillers op en had het album beter tot zijn recht gekomen als het rond de 13-15 tracks was geweest, maar dit is het album van Krit waarop ik heb gewacht sinds zijn fantastische mixtapes.