Faith and the Muse - Evidence of Heaven (1999)

Label: Neue Ästhetik

1. Joy (0:42)
  2. Scars Flown Proud (4:23)
  3. Shattered in Aspect (4:09)
  4. The Chorus of the Furies (3:37)
  5. Patience Worth (3:42)
  6. Dead Leaf Echo (5:41)
  7. Porphyrogene (2:17)
  8. Through the Pale Door (4:09)
  9. But Smile No More (1:34)
  10. Plague Dance (3:23)
  11. Denn die Todten Reiten Schnell (4:58)
  12. Importune Me No More (3:45)
  13. Reine La Belle (4:31)
  14. Old Souls (3:10)
avatar van freddze
Dit darkwave duo uit Los Angeles (VS) bestaande uit William Faith en Monica Richards (aka The Muse) lijkt ook compleet ongekend te zijn hier op MuMe. Nochtans een heel gevarieerde band die elementen van gothic (à la stadsgenoot London After Midnight), gothic/ethereal (à la Dead Can Dance) en post-punk/ethereal (à la Cocteau Twins) combineert.

Het absolute prijsnummer is het mid-tempo nummer Shattered in Aspect met de lekker huilende gitaren (van het soort die je bv. ook op Juju van Siouxsie & The Banshees aantreft) en de zang van Monica die treurig en zwoel-wellustig tegelijk is en een instrument op zich vormt.

Verder het vermelden waard zijn Scars Flown Proud, een snel rockend nummer met weer uitstekend gitaarwerk en schitterende zang van Monica, Through The Pale Door, een soort gothic wals waarop William zich mag uitleven (welcome my dear... please take my hand... it's wonderful here... it's really quite grand) en tenslotte het prachtige duet Denn Die Todten Reiten Schnell.

Maar ook alle andere nummers zijn heel erg goed (Dead Leaf Echo had zowaar een nummer van Cocteau Twins kunnen wezen en The Chorus Of The Furies van Dead Can Dance). De laatste 3 nummers zijn wel lichtjes overbodig en om die reden haalt deze uitstekende plaat net geen 4,5* en hou ik het op 4*

avatar van orbit
Ik ken Annwyn, Beneath the Waves wel, best goede plaat.. in de tijd dat ik dingen als Helium Vola, Ataraxia, Engelsstaub e.a. aan het ontdekken was. Dit was zeker een van de betere acts op dat gebied. Zou het onder medieval goth scharen ofzoiets. Die Verbannten Kinder Evas is ook zo'n prima band trouwens..

avatar van freddze
Ataraxia en Engelsstaub zijn me bekend. Helium Vola en Die Verbannten Kinder Evas dan weer niet. Bedankt! Weeral twee namen waarnaar ik op zoek kan gaan

Nog zo'n midieval gothic band - maar dan één die ik dan weer helemaal niet kan pruimen - is Black Tape for a Blue Girl, althans wat ik van dit album te horen kreeg

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Idd Cocteau Twins zijn niet ver weg, maar dit is minder galmend. Ook aspecten van Das Ich zijn hier aanwezig getuige Denn die Todten Reiten Schnell. Prima plaat.
Zou Alicia wellicht kunnen waarderen, klik dan hier. voor een voorbeeld

avatar van Alicia
Bedankt voor de tip, DjFrankie! Ga daar zeker iets van beluisteren! Klinkt lekker!