Bad English - Bad English (1989)

Label: Epic

1. Best of What I Got (4:40)
  2. Heaven Is a 4 Letter Word (4:45)
  3. Possession (5:08)
  4. Forget Me Not (4:58)
  5. When I See You Smile (4:20)
  6. Tough Times Don't Last (4:42)
  7. Ghost in Your Heart (4:46)
  8. Price of Love (4:47)
  9. Ready When You Are (4:20)
  10. Lay Down (4:38)
  11. The Restless Ones (5:23)
  12. Rockin' Horse (5:31)
  13. Don't Walk Away (4:30)
Fijne rockplaat met allemaal lekkere makkelijke maar super gezongen liedjes. Toen Marco Borsato zong 'everytime i think of you' wist ik ineens weer hoe goed John Wait kon zongen.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
En ik zou zelfs zeggen: zeer fijne rockplaat. En eentje die nog regelmatig in de cd-speler zijn beurtjes draait. En wat wil je met zo'n muzikanten!

Kingsnake
Hoe is dit te vergelijken met Journey?

Ik vind de Journey vanaf Perry 10 x ruk...

Casartelli (moderator)
Dit is voer voor de echte AOR-liefhebbers. John Waite heeft een goed bij het genre passende stem, maar om een of andere reden ervaar ik hem nogal eens in disharmonie met de rest van de muziek: zodra hij iets de hoogte in moet, komt er een slecht passende schreeuwerigheid in. De meeste liedjes zijn niet echt bijzonder, maar de liefhebber vindt hier en daar een memorabele melodie.

Het tweede album van deze supergroep leverde in Nederland twee hits op: Straight to Your Heart en de bekendste: Time Stood Still.

Kingsnake
Dus geen fusionspel van stergitarist Schon?

Dan maar weer de oude platen van Journey en Santana opzetten

Casartelli (moderator)
Nee, het kon amper verder van fusion verwijderd zitten...

Die eerste Journey-platen ken ik alleen van horen zeggen... ergens, niet al te hoog op mijn prioriteitenlijstje, staat een actiepunt om me daar eens verder in te verdiepen.

avatar van vigil
Fusion?? Nee helemaal niet. Maar dat had je denk ik ook aan de samenstelling kunnen raden en aan de hits kunnen horen.

Kingsnake
Ik ken geen hits en ik hoop gewoon nog eens wat werk te vinden van Neil waarin hij zijn capaciteiten als stergitarist wat meer laat horen.

avatar van vigil
misschien Soul Sirkus maar dat is ook geen fushion

avatar van Jester
Late Nite is wel een aardig album van Neal Schon.

avatar van Von Helsing
Dit is helemaal geen slecht album maar deze vorm van (hard)rock boeit mij totaal niet meer.

Maar was zeker wel mijn fave plaat van 1989 tot 1992. Met name de ballads Possession en Price of Love zijn erg sterk.

avatar van sinkthepink
Super bezetting, maar het ontbreekt een beetje aan echt sterke nummers. Slecht is het nergens maar memorabel toch ook niet voor mij. Ik vind "Don't walk away" eigenlijk nog het best.

Ozric Spacefolk
De ballads zijn niet echt leuk. Maar de rockers wel. Schon is echt goede gitarist en Castronovo een erg strakke drummer.

Het klinkt niet als Journey, gelukkig. Want dan zou ik Perry gaan missen.
Ik kende zanger John Waite niet eens, maar vind hem wel goed. Klinkt als die vent van Foreigner, vind ik.

Een elk geval vind ik dit een lekkere en hier en daar stevige AOR-plaat.

avatar van vielip
Jongens toch, wat een lage scores bij dit toppertje! Hoort dan (bijna) niemand hoe geweldig nummers als Forget me not, When I see you smile, Don't walk away, Best of what I got, Heaven is a four letter word en Ghost in you heart zijn? Zanger Waite heeft een gouden strotje die dit soort muziek prima ligt. Schon rockt en scheurt er heerlijk op los (hij lijkt wel bevrijd van het Journey juk) en Castronovo laat horen waarom iedereen hem in z'n band wil. Grappig detail; in het nummer Rocking horse wordt Golden Earring nog even genoemd

Ozric Spacefolk
Vielip, hoe vaak gaan wij nog tegenkomen, dat 80's metal en rockplaten afgerekend zijn op image en bandfoto's ipv muzikantschap.

Of je het nu mooie liedjes vindt of niet, deze plaat druipt van het vakmanschap.

avatar van Edwynn
Tough Times Don't Last, mensen. Kom maar eens om zo'n geweldig melodieus rocknummer tegenwoordig. Boordevol energie en kwaliteit.

Wellicht gaat het wat gebukt onder de ietwat flauwe productie, maar Bad English levert ook in mijn beleving een regenton vol kwaliteits AOR af.

Ozric Spacefolk schreef:

Leuk en aardig, maar als ik het geen mooie liedjes vindt, wat doet het verdere vakmanschap er dan nog toe?

Ozric Spacefolk
Als je het geen mooie liedjes vind, dan is de band niet bedoeld voor jou.
Maar een ieder gebruikt MusicMeter op zijn/haar eigen manier.

Ik stem bijv. nooit op bands/albums waar ik echt helemaal niets mee heb.

Al denk ik wel, dat je gehoopt had dat Bad English mooie liedjes had gemaakt.

Casartelli (moderator)
Backlash kende ik veel eerder dan deze plaat. Aan die plaat heb ik vroeger wel veel plezier gehad, maar nu doet het me allemaal niet zo veel meer. En mijn stemmenlijst geeft mijn (zoveel mogelijk actuele) mening over mij bekende albums zo compleet mogelijk weer. Niet meer en niet minder.

Hier staan ook wel een paar aardige nummers op, maar helaas niet zo heel veel.

avatar van Dibbel
Topper in het melodieuze hardrock/AOR-genre, zoals er eind jaren 80, begin jaren 90, zoveel gemaakt werden.
Met ex-Babys zanger John Waite, die bij mij niet heel veel fout kan doen en ex-Journey gitarist Neal Schon, die allerhande genres aankan. Bassist Ricky Phillips en toetsenman Jonathan Cain speelden ook al in The Babys, zij het niet vanaf het begin.
When I See You Smile is een bekend nummer hiervan, dat je nog altijd hoort op classic rock radiostations. En een goed nummer.
Andere topnnummers zijn Heaven Is A 4 Letter Word , Tough Times Don't Last, Forget Me Not, Rockin' Horse en Possession.
De valse start met toetsen die als blazers klinken in Best Of What I Got zij ze vergeven.
Na nummer 8 zakt het wat in, waardoor het album iets te lang duurt.
Don't Walk Away nog een aardige afsluitende ballad.
Ik heb John Waite een paar jaar geleden nog een keer zien optreden, waarbij mijn denkbeeldige petje af ging.

Edwynn schreef:

Wellicht gaat het wat gebukt onder de ietwat flauwe productie

Tja, dat vind ik nogal onbegrijpelijk, hier zal veel tijd en geld aan zijn besteed destijds en dan klinkt ie zo matig ? De drums staan ergens achterin de mix

Verder blijf ik erbij dat ik de nummers op een paar na, niet sterk genoeg vind, de muzikanten zijn natuurlijk verder allemaal klasbakken.

avatar van vielip
Dat is puur een kwestie van smaak vind ik. Ik vind hier geen slecht nummer tussen staan. Hooguit wat mindere.

vielip schreef:

Tuurlijk, dat is altijd zo...ik denk dat het ook komt omdat ik de productie niet zo best vind, ik kan daar vaak maar moeilijk doorheen luisteren dan.

avatar van vielip
De produktie had inderdaad stukken beter gekund. Of nee, eigenlijk gemoeten! Heb trouwens vandaag het debuut van Masquerade gekocht voor een lief prijsje!

avatar van sinkthepink
Zo, dat is nog steeds een toppert...

Waar had je die Tangier eigenlijk vandaan als ik vragen mag ?

avatar van vielip
Bij dezelfde platenzaak als waar ik gisteren die van Masquerade heb gekocht. Sinds kort zit er bij ons in Kampen een nieuwe zaak; MetalAOR. Nou ja, het is geen echte zaak als een winkel maar 1 x in de maand houden ze op zaterdag een klantendag waar je lekker kunt snuffelen tussen de cd's en lp's. Erg de moeite waard! Ze zitten ook op internet: https://www.metal-aor.nl/
Die van Tangier staat ertussen zag ik

avatar van sinkthepink
Ik heb hem geklikt hoor, samen met een Greg Howe die ik nog niet had en Kick Axe - Rock the world. Bedankt voor de tip !...

Die Tall Stories is ook wel interessant als je hem nog niet zou hebben ?

avatar van vielip
Oké ben benieuwd wat je van Tangier vindt! Je bedoeld het debuut van Tall Stories? Die heb ik. Een geweldig album!

avatar van sinkthepink
Tangier vind ik ook sterk, op vinyl heb ik hem al heel erg lang, maar ik heb geen speler meer

Ja, die bedoel ik. Volgens mij kom ik die meestal wel behoorlijk duurder tegen ?

avatar van vielip
Ja dat zou goed kunnen. Heel vaak zie je 'm namelijk niet langs komen.