Mamas Gun - Golden Days (2017)

R&B / Soul
Label: Candelion

1. You Make My Life a Better Place (3:52)
  2. On the Wire (3:07)
  3. I Need a Win (4:40)
  4. Diamond in the Bell Jar (3:56)
  5. London Girls (3:38)
  6. The Spooks (5:23)
  7. We (5:24)
  8. Golden Days (4:17)
  9. Strangers on a Street (4:25)
  10. This Is the Day (2:51)
avatar van Reijersen
Ergens is de twijfel of deze plaat nu in 2017 of 2018 uit kwam. Ik luister veel via Spotify en daar is het een 2018 release, dus daarom is het voor mij ook een release uit dat jaar. Mamas Gun ken ik nu zelf zo’n drie albums lang en dat steeds weer leuke, verfrissende maar misschien niet altijd te originele muziek geweest. Gewoon lekker zeggen we dan. Misschien dat dit Golden Days die lijn moeiteloos doortrekt, want ook de opener hier is een vrij makkelijke, maar prima song. Het wordt juist wat interessanter als de muziek meer groove en funkyness mee krijgt. Ik noem daarin een nummer als On the Wire of Stranger in the Streets. Ook liefjes staan ze hun mannetje getuige songs als This is the Day en Diamond in the Bell Jar. Subtiel en lekker als op I Need a Win en Golden Days. Positief en vrolijk dan weer op We en London Girls. Helemaal niks mis met deze plaat dus, dat blijkt wel weer. Mamas Gun zetten hun muzikale weg voort zoals ze die al jaren inslaan. Ik vind dat prima want het is alleszins weer uiterst genietbaar, zonder heel moeilijk te willen doen.

avatar van E-Clect-Eddy
Reijersen volgens Discogs was deze eind december al uitgebracht.

Ik moet hem nog luisteren, ik had hem gemist. Zag wel dat ze later dit jaar live in Amsterdam staan.

PS weet je dat zanger Andy Platts nog meer populariteit geniet (met name hier in Nederland) met zijn Westcoast Soul / Soft Rock act Young Gun Silver Fox?

Ze hebben gisteren een nieuw album uitgebracht AM Waves (2018)

avatar van E-Clect-Eddy
Delen van You Make My Life a Better Place lijken toch veel op Lenny van zijn andere bandje Young Gun Silver Fox - AM Waves (2018)

Duidelijk andere musici naast zanger Andy Platts, met name de gitarist die meer van Funk Rock lijkt te houden. Ook daardoor klinkt dit album / deze band iets wat anders dan Andy's andere project, maar het zit tegen elkaar aan. Dit is iets minder glad, iets meer Soul, Funk en Latin Rock, inderdaad meer Groove zoals Reijersen al zei.

Eigenlijk gewoon een prima album, zeg ik na de eerste beluistering. Ik zou stellen dat dit als geheel album meer overtuigd zonder 'hits'. terwijl Young Gun Silver Fox - AM Waves (2018) meer 'hits' heeft maar ook gladder en meer binnen een keurslijf zit. Ik zal dit vaker moeten horen om te weten welke van de twee mee meer bevalt, als geheel.

Andy heeft in elk geval 2 albums binnen een half jaar uitgebracht die beiden lekker klinken en dat is ook al een prestatie op zich.

avatar van Dirruk
E-Clect-Eddy schreef:

Daar dacht ik ook al aan. Hoor sowieso niet veel verschil tussen de 2 groepen. Allebei gezegend met de vocals van Platts in ieder geval.