Snow Patrol - Wildness (2018)

Label: Polydor

1. Life on Earth (5:22)
  2. Don't Give In (3:59)
  3. Heal Me (4:01)
  4. Empress (4:29)
  5. A Dark Switch (4:18)
  6. What If This Is All the Love You Ever Get? (3:49)
  7. A Youth Written in Fire (4:08)
  8. Soon (4:20)
  9. Wild Horses (4:38)
  10. Life and Death (5:35)
  11. Life on Earth * (4:41)
  12. Don't Give In * (3:37)
  13. Heal Me * (4:33)
  14. What If This Is All the Love You Ever Get? * (4:16)
  15. Soon * (3:32)
avatar van jerome988
Fijne eerste single!

Inderdaad! Zeer fijn.

avatar van stoepkrijt
Dank voor jullie nuttige bijdragen.

Dan zal ik nu maar gaan opzoeken hoe die eerste single mag heten en kijken of ik er een video van kan vinden.

Edit: Don't Give In is dus de eerste single. Ik ben er nog niet echt ondersteboven van. Muzikaal vind ik het allemaal erg kaal, terwijl ik Snow Patrol altijd zo'n prettig warm geluid vond hebben. Ook de stem van Gary Lightbody is er rauwer op geworden. Hier zal ik echt aan moeten wennen.

avatar van jellecomicgek72
Ik vind het ook niet echt een denderende single eerlijk gezegd...

avatar van fish
Don't Give In...wat betreft titel en boodschap niet zo gek anders dan Just Say Yes. Wat betreft geluid in ieder geval wel. Rauwer en kaler, wat Scandinavisch met een vleugje old school 90s drums. Wat monotoon ook.
Gek genoeg kan ik nog niet bepalen of ik het nou goed vind of niet. Wat vaker luisteren dus en ben zeker benieuwd naar andere nummers.

Side note: Leed Gary aan een depressie afgelopen jaren?

Rudi1984
Echt zo’n nummer waarbij je na 30 seconden al gluurt hoe lang het nog duurt. Saai begin, vervelende stem en het lijkt ook absoluut geen groeier.

avatar van legian
Dat is inderdaad wat ik ook heb Rudi. Dit nummer doet naast vervelen helemaal niets.
Dat wordt de verwachtingen toch maar naar beneden bijstellen. Helaas.

avatar van Sven Vermant
Ik heb de eerste single ook gehoord en de stem van Gary klinkt niet zo als ik hem ken uit het verleden. Dit lied maakt me niet echt nieuwsgierig naar de rest van het album. Middelmatig is de eerste indruk.

avatar van meneer
Fantastische band waar ik altijd veel plezier van heb gehad. Ik ga nog niet op de eerste indruk af. Ik zit nu wel heerlijk te luisteren naar hun oude werk

avatar van coldwarkids
Hij zegt dan ook dat ze een heel andere kant op willen gaan. Geen probleem toch? hoeveel bands hebben dat al niet geprobeerd en dan nog eens een verkeerde kant

avatar van Gloeilamp
Het openingsnummer is inmiddels ook te beluisteren.

avatar van Boris1
Puik nummer, zeg

avatar van adri1982
Ik heb een lange tijd een zwak gehad voor de muziek van deze band, en ik moet zeggen dat Don't Give In meteen een prachtige single is (Het moet de Top-40 in).

avatar van Illa
De tweede single (Life on Earth) kan mij meer bekoren dan de eerste (Dont Give In). Kijk uit naar het album.

avatar van coldwarkids
Don't Give In is het sterkste nummer van de drie uitgegeven songs.

avatar van mattman
Ik ben totaal niet verkocht aan die eerste singles. Klinkt allemaal wat -sorry voor het woord- saai en zouteloos allemaal.

avatar van Frenz
Tja, voor de een saai en zouteloos, de ander is blij verheugd dat ze niet de Coldplay-route lopen.

Ik persoonlijk waardeer het rauwere randje om z'n stem wel.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Beetje een wisselend geluid; Don"t Give In niet echt bijzonder, Life On Earth wel.
Nieuwe nummer What If This Is All The Love You Ever Get? is een erg mooi ingetogen song.

avatar van .Fee.
Fijn, eindelijk een nieuw album De singles tot nu toe zijn redelijk!

Don't Give in vind ik middelmatig, niet slecht, niet goed en ook niet wat ik van ze gewend ben.
Life on Earth vind ik geweldig, echt de Snow Patrol-feel daar. Overigens een leuk feitje dat de clip is opgenomen in Nederland bij de European Space Agency in Noordwijk.
What If This Is All The Love You Ever Get? vind ik wat saai, alsof je op een climax wacht die niet komt.
Empress, die gisteren uitkwam vind ik niet slecht, beter dan de single hiervoor.

Erg benieuwd naar het album op 25 mei!

avatar van Frenz
Empress vind ik dan weer een wat nietszeggender (Coldplayerig) melodietje zoals er vele zijn, net als Don't Give In trouwens.

Die andere twee bevallen me nog steeds en maken dat ik hoop dat er op het album meer spannends staat.
Grappig .Fee., want bij What If This Is All The Love You Ever Get? vind ik juist het uitblijven van de climax de spanningsboog van het nummer vergroten (lees: interessant geformuleerd dat ik 'm gewoon mooi vind).

avatar van coldwarkids
Don't Give In en Empress zijn fijne singles. Die andere twee zijn zeer matig!

avatar van Ray P Leak
Oh my god, heb je hen ook weer

avatar van max95
Ten eerste vind ik het geweldig dat de mannen van Snow Patrol weer eens met een nieuw album op de proppen komen. Het werd onderhand eens tijd

Van de tot nu toe uitgebrachte singles moet ik zeggen dat alleen 'Empress" mij bar weinig doet, ook na meerdere keren luisteren. Het nummer pakt me niet op de een of andere manier. Beetje slaapverwekkend.
De drie andere (sterke) nummers maken me daarentegen hartstikke blij, ondanks dat ze allemaal heel verschillend zijn. "Don't Give In" is Snow Patrol zoals we ze nog nooit gehoord hebben, "Life on Earth" had zo van A Hundred Million Suns of Fallen Empires kunnen zijn, en "What If This Is All The Love You Ever Get?" doet me in de verte denken aan "New York" van Fallen Empires.

Wat me óók opvalt, is de heldere ietwat in-your-face productie die door alle vier de nummers klinkt.

Ja... hier heb ik wel zin in.

avatar van philtuper
1,0
[mod-knip]

Ik heb er gewoon niks mee. Zouteloze muziek, meer kan ik er niet van maken. Té gepolijst, te weinig urgentie. Ik hoor altijd hetzelfde trucje. Leuk voor heel veel mensen maar niet voor mij en vele anderen vermoed ik.

avatar van bonzo66
Toen ik Don't give in de eerste maal hoorde, dacht ik dat het een nieuwe single voor Simple Minds was - wat voor hen dan wel nog eens een goeie geweest zou zijn... .

avatar van coldwarkids
Hmm dit is het eerste album wat ik tot nu toe het minste vind. Te weinig emotie en inhoud. Op Fallen Empires stonden tenminste nog gevoelige nummers als TIEYA en The President. Dat soort nummers hoor ik hier niet op terug. Het feit dat we hier zeven jaar op moesten wachten..

avatar van blur8
Afgaande op de singles leek het al dat alle urgentie bij SnowPatrol verdwenen is. Er wordt keurig gespeeld, voorbeeldig gezongen, het is een verzorgde productie. maar waar is het gevoel. Pijnlijke eerste luisterbeurt dus, want vooroordeel lijkt helaas bevestigd.

Een nummer als A Dark Switch: poging om dans te maken. Maar dat kunnen ze niet, dus mislukken de goede bedoelingen.
A Youth Written in Fire: De eerste 2,5 minuten heb ik het gevoel dat dit m is waar ik op zit te wachten en dan komt de ontlading, met een lelijk klinkende syth. daar waar een snijdende gitaar de song had kunnen maken. Blijft een heel goede track maar er had zo veel meer ingezeten met de juiste instrumenten op zn plaats.

Waarom staan die alternatieve versies er eigenlijk. Heb niet het idee dat ze veel toevoegen. ze zijn net iets meer acoustic, dat origineel, maar voegen eigenlijk niets toe. want het origineel is ook al vrij rustig.

Life On Earth & Empress blijven de aardigste songs maar helaas ben ik daar min of meer al op uitgesluisterd. Beetje pijnlijk is het wel. Ga het voor de zekerheid nog een paar keer proberen. oordeel volgt.

avatar van El Stepperiño
Man, waarom zo saai? Net alsof ze alle smakelijke ingrediënten uit de muziek hebben geschrapt.

avatar van Teunnis
Trollbericht + geruzie verwijderd. Graag de focus houden op de inhoud van dit album.