meadowlake - meadowlake (2018)

Label: For the Road

1. Go (3:13)
  2. Dead Man on the Payroll (4:49)
  3. Hot Punch (5:45)
  4. Heavy (5:30)
  5. Slow Down (5:06)
  6. Vala (5:23)
  7. Dreamy (2:50)
  8. War (4:27)
  9. No Tomorrow (3:54)
  10. Prove Me Wrong (6:06)
avatar van E-Clect-Eddy
Laat je niet op het verkeerde been zetten doordat Pop bij de genres staat, het verwijst naar Dream Pop. Maar eigenlijk mixt deze band op geweldige wijze Shoegaze, Post Rock heerlijk samen, met volgens hen ook Indie Rock en Singer-Songwriter. Ik hoor vooral de eerste twee.. bij dit vijftal met zanger en twee dames in de band.

De eerste singles: Hot Punch en Heavy zijn de sterkste nummers, No Tomorrow zit daar niet ver vanaf en de opener War had iets meer energie mogen hebben.

Naast Nana Adjoa mijn favoriete ontdekking van Nederlandse bodem (uit Groningen) van de afgelopen 6 maanden.

Vooralsnog alleen op Bandcamp, maar alle nummers staan wel op Spotify en andere streaming sites. Voor alle 4 de nummers is er een video verschenen, 3x stemmig zwart-wit en alleen War kreeg een video in kleur.

Er wordt voor 11 mei een album-release aangekondigd, is me niet duidelijk of ze daar deze mee bedoelen of toch een nieuw regulier album. link

avatar van Lura
Inderdaad een mooi album, waar ik trouwens een aantal maanden een stukje over schreef : Music that needs attention: Meadowlake - Meadowlake - musicthatneedsattention.blogspot.com

avatar van johans
Mijn recensie op het Altcountryforum.nl

Het Groningse Meadowlake komt met een gelijknamig debuutalbum op de proppen, waarmee het vijftal een dichtgemetseld, aanzwellend geluid en een jaren tachtig laidback sfeer neerzet. Hiermee oogst de band momenteel veel succes bij onze Westerburen. Tien goede liedjes die overtuigend worden gebracht, waar nergens de vastgelegde stijlpatronen worden verlaten. Van hypnotiserende baslijntjes en een dikke laag galm onder de donkere zangpartijen tot aan een arsenaal aan melodieuze echoënde gitaartapijtjes en een zwaarmoedig klinkende synthesizer.

De vijf muzikanten blijven overduidelijk hangen in lang vervlogen tijden. Meadowlake komt er mee weg. Onder leiding van producer Minco Eggersman slaagt het kwintet erin dik driekwartier een dromerig shoegaze product af te leveren van een constant hoog niveau, waar menig hip bandje bij verbleekt. Het visitekaartje is afgegeven. Weemoedig en bloedmooie nummers als Hot Punch, Heavy en Prove Me Wrong zorgen voor een intense en nostalgische luisterervaring. Ik krijg er niet snel genoeg van.

blur8Het is goed om te lezen dat Noordelingen in het echt heel vriendelijk kunnen zijn.

Los daarvan is dit mijn favoriete plaat van 2018.

Constant een hoog niveau met een ontzettend fijn geluid. Het is duidelijk te horen dat ze muzikaal zijn geïnspireerd door onder andere Slowdive, waar ze voor mij nu al bovenuit steken.

Het tweede album zit er aan te komen. Ik ben benieuwd. Het levert in ieder geval een langere setlist op en live is het een genoegen om ze te zien en horen.

avatar van Rainmachine
Deze ook aangeschaft na het lezen van de berichten hier op MuMe. Inderdaad dikke shoegaze invloeden ook al houden de Groningers de balans prima in het oog. Dat is vaak mijn probleem met veel shoegaze, op een gegeven moment duurt het allemaal wel erg lang en wordt het eentonig. Misschien lekker als je stoned op de bank ligt, maar voor mij als "normale" luisteraar verdwijnt de interesses dan als sneeuw voor de zon. Dat is hier niet het geval, prima plaat en een leuke verrassing.

Voor de geïnteresseerden: Merch | meadowlake - meadowlake.bandcamp.com