menu

The B-52's - Wild Planet (1980)

mijn stem
3,86 (100)
100 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Warner Bros.

  1. Party Out of Bounds (3:19)
  2. Dirty Back Road (3:20)
  3. Runnin' Around (3:10)
  4. Give Me Back My Man (3:59)
  5. Private Idaho (3:33)
  6. Devil in My Car (4:28)
  7. Quiche Lorraine (3:58)
  8. Strobe Light (4:00)
  9. 53 Miles West of Venus (4:53)
totale tijdsduur: 34:40
zoeken in:
avatar van beruk
4,5
Hoogtepunt in de carriere van deze band. New wave met een knipoog en dan de zingende sirene's.....

EVANSHEWSON
Ik vond die GELE stukken interessanter, deze is een stuk minder...

***

avatar van SirNoodle
3,5
B-52's, geweldige muziek toch. Op deze vind ik vooral private idaho verdomd geweldig...

enige minpuntje bij deze groep: de happiness kan soms wel eens teveel worden

avatar van wibro
4,0
Prima opvolger van hun enigszins teleurstellende debuut uit 1979. Met "Cosmic Thing" uit 1989 vind ik dit het beste album van de B-52's. Wat er tussen dit album en het door mij genoemde "Cosmic Thing" ligt, daaraan ga ik mij maar niet wagen gezien het nogal zeer lage gemiddelde hier op MM voor dat werk. Drie albums B-52's lijkt mij trouwens ook wel genoeg. Op een gegeven moment wordt het toch te veel een herhaling.
Beste nummers op dit album; 'Dirty Back Road' en 'Private Idaho'.

4,0*

avatar van cornstars
3,0
voor een lekker rauwe versie van 'give me back my man': YouTube - Give Me Back My Man - The B-52's (Live 1980)

avatar van brandos
4,5
EVANSHEWSON zegt:
Ik vond die GELE stukken interessanter, deze is een stuk minder...
Nee toch? Origineler misschien; daar werd de unieke sound van de ludiekste aller Amerikaanse New Wave bands geintroduceerd. New wave die toch een soort onschuld en pretentieloosheid van de fifties ademde, niet alleen door de suikerspinkapsels van de dames op de hoes. Maar zo'n diamant als 'Dirty black road' en zo'n meeslepend nummer als 'Give me back my man' vond ik daar niet.
Ik ben wel eens geneigd om de tweede kant eerst te draaien, dan hou je de hoogtepunten voor het laatst, hoewel er ook op de tweede kant geen matige songs staan.

avatar van Hanszel
Geweldig toch, dat internet... Via 'Candy' (met Iggy Pop) via een live versie van Rock Lobster zag ik 'GIVE ME BACK MY MAN" en dat was zowaar een serieus mooi nummer.

Ik moet met terugwerkende kracht me eens gaan verdiepen in deze band. Las ook al dat Ricky Wilson erg jong gestorven is, net na het uitbrengen van "Bouncing Off The Satellites".

Ik heb die verzamelaar (time capsule) en dat staat vol met vrolijke absurde grappige dans-pop achtige bubbelgum-suikerspin muziek. ofzo. En ik ken uiteraard zoals iedereen van mijn generatie 'love shack' en dat blijft ook staan als een huis.

Ik merk dat ik een bepaalde grens overgegaan ben en me sinds toen (was het toen ik kinderen kreeg? De 40 passeerde?) niet meer zo erg kan verdiepen in nieuwe muziek. Maar teruggrijpen naar vroeger (en begrijp me goed; niet omdat toen alles beter was hoor!) ontdek je af en toe nog leuke dingen. Ik ga luisteren!!!

Gast
geplaatst: vandaag om 05:41 uur

geplaatst: vandaag om 05:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.