Moke - Shorland (2007)

Label: [PIAS]

1. This Plan (3:41)
  2. Last Chance (4:06)
  3. Emigration Song (6:00)
  4. Here Comes the Summer (3:58)
  5. Rule the World (4:42)
  6. The Long Way (4:13)
  7. We'll Dance (3:29)
  8. Only One I Had (3:27)
  9. The Song That You Sing (2:50)
  10. Bygone (5:06)
  11. This Plan [Live at Paradiso] * (3:38)
  12. Bygone [Live at Paradiso] * (3:50)
  13. Last Chance [Live at Paradiso] * (4:06)
  14. Cupar Street Riot [Live at Paradiso] * (5:28)
  15. The Song That You Sing [Live at Paradiso] * (5:00)
  16. Here Comes the Summer [Live at Paradiso] * (4:58)
  17. Cupar Street Riot * (3:54)
  18. Heart Without a Home * (4:16)
  19. Moke vs Don Diablo - We'll Dance * (4:04)
avatar van starsailor
record.ed schreef:
Moke - Nederlands - La me nie lache ! Die zanger die alles schrijft zingt en speelt komt uit Belfast.

Felix woont al heeeeeeel lang in Nederland hoor. Spreekt ook vloeiend Nederlands. Overige bandleden zijn Nederlands.
Dus ja....een Nederlands bandje.

avatar van Arrie
Heb deze band nog live gezien, ergens begin dit jaar, vond het toen wel goed bandje, maar dat ze zo succesvol zouden worden, had ik niet verwacht. Hun album klinkt ook best wel goed, zeker voor Nederlandse begrippen. Vooral het eerste nummer vind ik erg goed, maar voor het hele album geef ik 3,5*.

avatar van beruk
Debuut plaat zeer ok! Live nog beter, Moke is mijn NL topband van 2007!!

avatar van timhardt
*geeuw*

weet je: bandjes als dit heeft elke gemeente wel. slecht spelen ze niet, maar je kan het onderscheid tussen hen en dat groepje van die andere gemeente nauwelijks maken. ze zijn gewoon de gemene deler van alles. het irriteert niet, maar dat is omdat ik het nu drie keer na elkaar hoor en daarna van de pc gooi: mochten ze moke op de radio hier beginnen spelen zoals al die andere troep, het zou me evenveel irriteren, to be honest: 2*

avatar van Nakur
Ik vind het jammer dat ze zichzelf ook daadwerkelijk profileren als een over twee jaar vergeten modeklucht. En dat bedoel ik zowel muzikaal als de aankleding

avatar van beruk
Tja, dat zijn we in Nederland niet gewend, een band met attitude....

Ik heb Moke eerder al een keer live gezien en dat vond ik zeker niet verkeerd, maar op de een of andere manier was het toch niet echt bijgebleven. Maar ik heb ze een paar dagen geleden op noorderslag gezien en wow... echt zo goed! ik had zelfs even een hallelujah-moment bij Emigration Song. Ik kende het nr nog niet maar wat is dat een geweldig liedje. Heel bombastisch live en prachtig gezongen. Ik kan iedereen aanraden Moke live te gaan zien. En iedereen hier moet maar eens ophouden te zeuren over hun 'arrogantie' hoor, want dat valt mijns inziens hardstikke mee. Ze weten gewoon wat ze kunnen en gaan daar niet stom vals bescheiden over doen. Het is niet of ze Johnny Borrell zijn ofzo.

avatar van StuF

wat ik overigens niet bepaald vind... af en toe mag er wel een nummertje langskomen, liefst Emigration Song of Rule the World en als ik met regenachtige dagen in de file sta, maar bijzonder bekoren doet het me niet. het is me net te droog allemaal.

avatar van TerryA
StuF schreef:
boeiend ook of ze arrogant zijn. als ze dat nodig hebben om goede muziek te maken dan so be it....

alleen ze maken niet echt goede muziek ... op z`n best is deze album zeer average. Zanger wil heel graag in Oasis (of andere Brit pop band van midden jaren 90) ... jammer voor hem dat het intussen 2008 is geworden!
weer een voorbeeld van NL band (al heeft deze een ierse input) - denk aan The Sheer (intussen record deal verloren), Miss Antartica (ook zonder deal) en tal andere bands die nooit iets doen buiten de Benelux region omdat ze zo ver achter lopen voordat ze iets uitbrengen

tondeman
De band heeft gewoon zn eigen stijl, doen hun eigen ding. Heeft niks met achterlopen te maken.

avatar van starsailor
tondeman schreef:
De band heeft gewoon zn eigen stijl, doen hun eigen ding.

Ben het vaak met je eens...maar niet met bovenstaande zin.

avatar van StuF
ik denk zeker dat als dit een paar jaar eerder was verschenen, het commericeel meer succes zou hebben gehad.

avatar van Reint
StuF schreef:

Oftewel, de originaliteit is er niet. Het is dan ook de vraag of Moke dit een paar jaar geleden had KUNNEN uitbrengen, simpelweg omdat ik twijfel of ze daar het talent voor hebben.

Leuke plaat, absoluut, al heb ik wel het idee dat het kunstje na 1 plaat is uitgewerkt.

Ik kwam erachter dat ik nog niet gestemd had Dus hierbij mijn stem. Beste nummers This Plan en Last Chance.

timhardt schreef:
*geeuw*

Jep, bijzonder laagdrempelige feelgood rock wat je in de plaatselijke zaaltjes kan horen. Ik begrijp niet zo goed waarom dit zo populair is geworden. Zo goed is het niet (slecht ook niet hoor), maar zou dat nou puur en alleen zijn omdat de platenmaatschappij een Engels-klinkend bandje uit de lage landen 'nodig' had?

Dat dacht ik eerst ook, tot dat ik Here Comes The Summer hoorde. Live hebben ze wel een arrogante uitstraling, al vind ik ze bij De Wereld Draait Door een goede toevoeging; beter dan die over het paard getilde Van Velzen.

avatar van Montorsi
ik vind het live in DWDD ook heel weinig bijzonders als ik eerlijk moet zijn. Bij die covers komt de zang komt altijd op dezelfde manier over, van dat quasi-gevoelige gehijg boven de microfoon, welk nummer het ook is.
Maar inderdaad, zeker beter dan Van Velzen, maar volgens mij neemt eigenlijk niemand die kermisattractie serieus. Dwerg speelt piano, komt dat zien, komt dat zien..

Wel een goede keuze van covers over het algemeen bij Moke, maar ik vond die vorige band van de zanger (Supersub) nog altijd beter.
Maar Here Comes The Summer.........

avatar van Montorsi
toepasselijk zijn ze zeker, vooral omdat je toch stiekem gaat zitten luisteren wat nu eigenlijk de link is..

avatar van Shelter
Live zijn ze wel aardig... maar niet super geweldig.
Ik heb bij de nummers constant het gevoel dat ik ze al ken, ik verdenk ze dan ook van grof jatwerk. Maar aan de andere kant beter goed gejat dan slecht bedacht. Een heel album vind ik wat teveel van het goede...desondanks ook niet slecht of zo. 3*

avatar van Shelter
deric raven schreef:
Maar Here Comes The Summer.........

Supersub waardeer ik ook meer... was er eerlijk gezegd niet eens van op de hoogte dat dit dezelfde zanger was hehehe.
Het heard it all before-gevoel wordt ook weer duidelijk door je post (covers).... bedankt voor die verhelderingen hahaha

avatar van Fets
Cd vind ik wel goed, live vielen ze me tegen op Bevrijdingsfestival Roermond. Maar dat kwam mede door het slechte geluid.

avatar van vin13
deric raven schreef:

Van Velzen komt nog niet eens op een pony. Moke is gewoon ok, aanstekelijke liedjes.

Prima cd, niet baanbrekend, wel gewoon goed.

avatar van OmeWillem
Beetje saaie plaat met hier en daar een uitschieter. Last chance en here comes the summer zijn voor mij echt de hoogtepunten. Voor de rest niet opvallend. Jammer.

N.a.v. het meer dan uitstekende optreden op Pinkpop deze vandaag maar even aangeschaft.
Mening volgt.

avatar van Joy4ever
Naar aanleiding van hetzelfde optreden dat Ray gezien heeft dit album een keer beluisterd. Het viel niet mee. Live vond ik ze goed maar in dit studio album zit geen leven. Oersaaie muziek.

Sinds de promotie van onze vriend Joy naar chef azijnpisser is er geen land meer mee te bezeilen.
Leuk album, prima muziek. Een betere live- dan studio band, dat wel.

Berichten verplaatst naar Moke