Moke - Shorland (2007)

Label: [PIAS]

1. This Plan (3:41)
  2. Last Chance (4:06)
  3. Emigration Song (6:00)
  4. Here Comes the Summer (3:58)
  5. Rule the World (4:42)
  6. The Long Way (4:13)
  7. We'll Dance (3:29)
  8. Only One I Had (3:27)
  9. The Song That You Sing (2:50)
  10. Bygone (5:06)
  11. This Plan [Live at Paradiso] * (3:38)
  12. Bygone [Live at Paradiso] * (3:50)
  13. Last Chance [Live at Paradiso] * (4:06)
  14. Cupar Street Riot [Live at Paradiso] * (5:28)
  15. The Song That You Sing [Live at Paradiso] * (5:00)
  16. Here Comes the Summer [Live at Paradiso] * (4:58)
  17. Cupar Street Riot * (3:54)
  18. Heart Without a Home * (4:16)
  19. Moke vs Don Diablo - We'll Dance * (4:04)
Aloanator
Ik had op de radio ''Last Chance'', '' Here Comes the Summer'' en ''This Plan'' gehoord. Ik dacht leuk, nieuw, energiek, hier wil ik meer van horen. Heb dus het album gekocht, maar dat viel me zwaar tegen, het enige leuke nummer dat ik nog niet kende is ''We'll Dance'', maar dat is ook láng niet zo energiek als de eerder genoemde 3. Ik vind het album in één woord teleurstellend.
Gered door de 3 leuke, energieke nummers. 3*

avatar van .Fee.
Ze waren op het TT-festival hier in Assen. Heb alleen de laatste twee nummers van hun optreden gehoord, maar ik vond ze goed, zeker live!
Ga toch wel even dit album beluisteren, ben erg benieuwd.

tuktak
ik vond ze eigenlijk helemaal niet goed, ze speelden erg vlak. en het publiek stond er ook een beetje stilletjes bij, voor een rockband niet echt de bedoeling. halfje omlaag door deze lichte domper.

avatar van tsjong
via de DWDD gevonden, vind ze goed ^^

Halfje erbij. Ze klinken beter dan het merendeel van de Britpop bandjes.

avatar van IntoMusic
tsjong schreef:
via de DWDD gevonden, vind ze goed

Ik ook en de cd al een paar maal in de handen gehad. Nu voor 8 euro gekocht en wat een heerlijk album. Vooral "The Long Way" is mijn favoriet.

avatar van blonde redhead
Vind het zelf redelijk laag gemiddelde. Gewoon een Nederlandse band die zoals Deric Raven hierboven al aangeeft de meeste britpop bandjes op grote achterstand laat. Hopelijk gaan ze internationaal nog wat beter scoren.

avatar van otherfool
Deze plaat weet me toch niet echt te overtuigen. Zolang het catchy blijft (Last Chance, Here Comes the Summer) gaat het prima maar zodra het gaspedaal teruggetrokken wordt weet de band niet te boeien.

2*.

avatar van Doc
Doc
Ik zal geen stem uitbrengen, want ik kan niet zo goed tegen die enorme air die om deze heren hangt. Of ben ik de enige die zich er aan stoort? Nou is het natuurlijk waar dat je best een air mag hebben als je het ook waar kunt maken. Volgens mij spelen ze ook best goed, maar ik kan me er maar niet aan overgeven. Het is een soort arrogantie die ze uitstralen, wat mijn objectieve luistervermogen blokkeert, en waardoor ik niet direct zin krijg om een plaat van moke op te zetten. Misschien als ze de volgende keer geen bandleden op de hoes zetten, dat het dan wat beter gaat.

avatar van Guinness1980
tsjong schreef:
via de DWDD gevonden, vind ze goed ^^

Ik vind ze momenteel een van de beste bands uit Nederland.

Heb zelf de festival edition daar staan wat meer nummers op die op de gewone versie ook niet misstaan zonder problemen er op hadden kunnen staan.

avatar van bonothecat
Sinds lange tijd dit album weer eens in zijn geheel geluisterd. Dit naar aanleiding van het interview met de zanger bij DWDD, en zijn jeugd in Noord-Ierland. Wat mij opviel in mijn itunes statistieken, dat ik vooral de eerste helft veel geluisterd heb, en het laatste deel maar weinig. En inderdaad zit daar ook wel een duidelijk kwaliteitsgrens, die als ik de berichten die ik hierboven lees door meerdere mensen ervaren wordt. De volgende cd zal toch meer een geheel moeten worden, wil Moke echt doorgroeien naar 1 van de betere bands van Nederland. Nu hebben ze slechts een aantal erg goede songs. 3,5* blijft gehandhaafd, maar dit is wel de bovengrens.

avatar van SoNick
Heb de cd nu gekocht voor 5 euro. Staan aantal leuke nummers op. Lijkt qua muziekstijl veel op the Editors. Zeer behoorlijke cd.

avatar van starsailor
SoNick schreef:
Lijkt qua muziekstijl veel op the Editors.

avatar van TerryA
starsailor schreef:

inderdaad - deze opmerking van SoNick snap ik ook totaal niet?!

avatar van TerryA
blonde redhead schreef:

als ik hier toch ben ... laag gemiddelde omdat het niet meer verdient ... gewoon een Nederlandse band: dat klopt dus in andere worden niet veel van verwacht! ... de meeste britpop bandjes op grote achterstand laat? (dat is en grapje neem ik aan?) ... internationaal gaan ze niet beter scoren. internationaal gaan ze zelfs niks presteren.
natuurlijk was je opmerking geen grapje - maar dat je denkt dat ze de meeste britpop bandjes op grote achterstand laten vond ik well grappig!

avatar van vin13
De plaat is niet slecht maar na een tijdje verliest hij wel impact. De voorganger van deze band Supersub biedt meer variatie op instrumentaal gebied en is qua songs net zo pakkend.

Moke is een moeilijk geval. Is dit een gewoon een geweldige band die net te vroeg de studio is ingedoken (met iets te weinig écht goed materiaal) of is dit een middelmatige gitaarband met af en toe een sublieme uitschieter?

Getuige de eerste nummers van Shorland opteer ik graag voor het eerste. Het is goed wat Moke laat horen, bij vlagen zelfs erg goed, maar na de daverende openingssalvo's van de eerste twee tracks is de koek plots erg snel op. Jammer. Maar goed, dan zoemt het verrukkelijke This Plan en de al even catchy single Last Chance nog stevig in je kop.

Moke kan de vergelijking met de categorie Snow Patrol en Starsailor moeiteloos doorstaan. Het is duidelijk waren deze heren de mosterd vandaan halen. Want ook U2, Editors, Keane en Muse kijken af en toe voorzichtig om de hoek.

De betere Britpop van het moment lijkt even afkomstig uit Mokum, maar acht nummers verder constateer ik dat die belofte toch niet helemaal wordt ingelost.

Het The Verve-achtige Emigration Song is een iets te lange maar met veel gevoel gebrachte ballad. Bij Here Comes The Summer wordt de magere melodie nog slim gecompenseerd door een batterij vonkende gitaren.

Maar dan hebben we de beste van Shorland eigenlijk al achter de kiezen. Rule The World en The Long Way halen de angel uit de plaat. Het puntige We'll Dance komt te laat om de boel nog aan te jagen.

Een paar songs van pure wereldklasse. Maar helaas slaat de verbazing iets te snel om in verveling. Wordt hopenlijk vervolgd.

avatar van Shelter
wereldklasse is echt wel een beetje teveel eer hoor
Live rockt het wel en klinkt het wel leuk, maar wereldklasse nee.
Op album vind ik het flink wat glans verliezen en is het gewoon wel een aardig rockbandje.

Father McKenzie
Ik zag deze band - waarvan een vijftigjarige uiteraard nog nooit had van gehoord - zonet in De Wereld Draait Door, ze speelden Rule The World, en dat klonk niet slecht, moet ik zeggen.
Door hun afzichtelijke kapsels zagen ze er wel niet uit....

avatar van ¡V¡ñ
Ach, tis op zich nog best een aardig album van een niet verkeerd bandje, maar voor mij is het bij lange na niet zo goed als de 1e 2 Supersub platen, Window Shopping en Fly Pilot Fly...

Ik vind dat ze nu wel weer met een nieuw album mogen komen. Het wordt tijd voor mij om weer te gaan genieten. Ik heb dit album helemaal verrot geluisterd.

Wordt in het najaar verwacht.

avatar van blonde redhead
Ik ben benieuwd naar het nieuwe album. Misschien is dit geen wereldalbum maar wel on-nederlands goed. Ook live zeer goed te doen. Vond ze twee jaar geleden op lowlands beter dan alle andere britpop bandjes die ik dat jaar gezien heb.

avatar van Manuel
Is deze cd behalve Last Chance en Here Comes The Summer dan veel rustiger? Dit zijn de enige nummers die ik ken, ik overweeg deze cd te kopen..

Aloanator
Manuel schreef:

Het enige nummers van deze CD (naast Last Chance en Here Comes the Summer) met een beetje energie zijn This Plan en We'll Dance. De rest van het album is echt slome filler IMO.

Ik vind deze CD echt een afrader, misschien vind jij het wel mooi, maar ik raad je aan het eerst te pirate'en en als het je bevalt de CD te kopen.

Ow, even voordat iemand me gaat sue'en : illegaal downloaden mag niet; niet doen.

avatar van Ceasar
Bij Free Record Shop: nog geen 5 euro. En toch niet gekocht. Ik heb twijfels over dit bandje. Leuke singles, niet meer dan dat. Op mij komen ze een beetje arrogant over.

0,5
Aloanator schreef:

Downloaden is niet illegaal. Aanbieden is illegaal. Dus je kan best wel het ergens van de net plukken. Misschien dan ook verstandig om dit bij de bekende plaatsen te doen aangezien dit gewoon een bandje lijkt wat niet echt op eigen benen kan staan.

avatar van Doc
Doc
xillix schreef:
aangezien dit gewoon een bandje lijkt wat niet echt op eigen benen kan staan.

Het lijkt erop dat ze zichzelf vooral heel goed vinden. Laat ze dan toch al hun eigen platen zelf kopen.

avatar van midnight boom
de 200ste stem gezet, ik vind hem echt tamelijk geniaal:
Natuurlijk zijn this plan, here comes the summer en last chanse de beste nummers, en de rest is echt minder, maar die 3 nummer zijn gewoon brijant
DUS:

TerryA schreef:

Ik lees je reactie nu pas maar sta er zeker achter. Het valt idd niet te vergelijken met de top van de Britpop bandjes maar daaronder komt zoveel troep naar Nederland wat toch internationaal scoort. En dan vind ik dit echt veel beter. En zoals aangegeven heb ik moke geloof 2007 op lowlands gezien en waren beter dan de andere britpop bandjes die ik daar gezien heb. Met uitzondering van de bands die in de Alpha speelden.