Drake - Scorpion (2018)

5. God's Plan (3:18)
  6. I'm Upset (3:34)
  7. 8 Out of 10 (3:15)
  8. Mob Ties (3:25)
  9. Can't Take a Joke (2:43)
  10. Sandra's Rose (3:36)

14. Summer Games (4:07)
  15. Jaded (4:22)
  16. Nice for What (3:30)
  17. Finesse (3:02)
  18. Ratchet Happy Birthday (3:27)
  19. That's How You Feel (2:37)
  20. Blue Tint (2:42)
  21. In My Feelings (3:37)
  22. Don't Matter to Me (4:05)

met Michael Jackson

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Een behoorlijke tracklist!

avatar van Mausie
Die cover En dan 25 tracks, doe even normaal. Dat neemt niet weg dat er vast wel wat leuks tussen zal staan, door de jaren heen van genoeg singles van de beste man genoten. Maar ik ben bang dat dit een voorbeeld is van een artiest die naast zijn schoenen loopt en denkt dat elke scheet die hij laat op plaat uitgebracht moet worden.

avatar van Demon.
Denk eerder dat het marketing is, net als bij Culture ll. Meer tracks = meer streams = meer geld.

avatar van JVT
JVT
25 nummers, das een hele brok ?
Ff de reviews afwachten vooralleer ik hier aan begin.

avatar van vinylbeleving
Wel lollig dat ie meteen iedereen de mond snoert door de editors noot toe te voegen:

I hate when Drake raps. Drake sings to much. Drake is a pop Artist.
Drake doesn't even write his own songs.
Drake took an L. Drake dind't start from the bottom. Drake is finished. I like Drake's older stuff.
Drake makes music for girls. Drake things he's Jamaican. Drake is an actor. Drake changed anybody else > Drake ... Yeah Yeah we know....

Tja wat kunnen we daar nog aan toevoegen? Misschien dat deze plaat wederom te lang is en bovendien barst van de typische Drake beats waarop nul ontwikkeling waarneembaar is.
Het resultaat is een paar goede tracks, maar de man weet over de hele linie te weinig te boeien.

De 25 tracks hebben zowaar een samenhang. Dat is de rustige, wat donkere sfeer die regelmatig over de plaat heen hangt. Dat zie je ook terug op de zwart-wit hoes. Er staat toch heel wat fraais op. Ook omdat 'ie vrij relaxed klinkt, is het uitbrengen in de zomer slim gedaan.

avatar van Slowgaze
Jongens, hoe kunnen jullie er nog niets over gezegd hebben dat Drake op dit album toegeeft een kind te hebben? Houden jullie niet van roddelen of zo?

avatar van TheLegacy
Ik vind het een kutplaat.

avatar van Roscovitsch
TheLegacy schreef:
Ik vind het een kutplaat.

En waarom dan wel? Ik vind het een nutteloze kutreactie.

avatar van Septua
Weer heel veel van hetzelfde. Drake heeft weinig te zeggen en komt niet overtuigend over. Beats zijn leuk en aardig, hier en daar een fijn refreintje.

avatar van Holla
Best wel een lekker album eigenlijk, zoals altijd bij Drake. Ik kan hem prima in 1 zit afluisteren. Op Side A gaat hij wat meer rappen en op Side B wat meer poppen. Doettie goed.

avatar van Rudi S
Slowgaze schreef:

Ik las ergens dat hij met de opbrengst van dit album de toekomstige alimentatie wel zou kunnen betalen

Dikkop
Geld opbrengen zal deze plaat wel doen.
Goeie ratings krijgen zou misschien een groter probleem kunnen zijn.
Een eerste indruk is dat dit te lang is en teveel van hetzelfde.
Iets nieuws doen doet hij hier ook niet echt. Dit zou wel eens een overbodige release kunnen zijn.

Dikkop schreef:
Dit zou wel eens een overbodige release kunnen zijn.

Dat vond ik van zijn vorige al. En van Views ook al, achteraf gezien (...). Thank Me Later krijgt een nipt verdiend brons, maar het zijn vooral Nothing Was the Same en If You're Reading This die de prijsbeesten zijn. Verder een leuk singletje hier en daar, maar ik ben ook goed uitgekeken op deze jongens muziek.

Jan uit Berlijn
Ik zou dit willen scharen onder de noemer: economische pop. Kwantiteit boven kwaliteit.

Hops. De volgende.....

avatar van Ralph.
Tjsah na Take Care en NWTS dacht ik dat Drake echt een album artiest zou zijn. Boy how wrong was I.

avatar van TheLegacy
Roscovitsch schreef:

En waarom dan wel? Ik vind het een nutteloze kutreactie.

Allereerst is het wellicht goed om te weten dat ik heel erg lekker ging op If you're reading this it's too late. Het liefst hoor ik namelijk een agressieve, roekeloze, Drake. Op deze plaat staan een handje vol tracks die zich in mijn ogen aan dat niveau kunnen meten, namelijk: Nonstop, Mob Ties, Sandra's Rose en Talk Up. Als ik in dat geval slechts 4 van de 25 nummers bestempel als interessant, dan is het wel heel ernstig gesteld met het niveau van deze plaat.

Wat een tenenkrommende featuring van Michael Jackson trouwens. Sowieso vind ik het van weinig respect getuigen en is het overduidelijk gedaan om de sales een boost te geven. The Weeknd had dit refreintje ook gewoon kunnen zingen en dan had het waarschijnlijk zelfs beter geklonken.

avatar van vinylbeleving
TheLegacy schreef:

Geheel mee eens. Alleen zou ik er nog aan toe willen voegen dat ik denk dat MJ zich omdraait in z'n graf, gezien de perfectionist die hij was. Hoe durft Drake Michael's stem zo te verknippen en onder de galm en autotune te gooien. Toch een soort van lijkepikkerij als je t mij vraagt.
Zo stijgt inderdaad het vermoeden dat het Drake alleen maar om de streams ( = meer geld ) te doen is. En heeft ie daar al niet genoeg van? Echt nul toegevoegde artistieke waarde deze release. En hoe meer ik er over nadenk of naar luister, hoe geïriteerder ik er door raak.

Ooit op vakantie in Italië geleerd dat waneer er een Scorpioen door je huis loopt, je hoger moet gaan zitten en er je slipper naar toe moet werpen. Ik zou niets liever doen op dit moment

avatar van Slowgaze
Jan uit Berlijn schreef:

'eco·no·misch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 (als) van, behorend tot de economie
2 zuinig'
(Bron)

Dikkop
Hij is zuinig geweest met goede nummers.

avatar van Mjuman
Dikkop schreef:
Hij is zuinig geweest met goede nummers.

Afgaand op de commentaren hier was Onze Lieve Heer dat ook.

avatar van waxs
Wat een drake van een plaat.

Na God's Plan en Nice for What had ik toch redelijke verwachtingen voor dit album, maar jammer genoeg is het toch een teleurstelling. Wat een saai album

avatar van Arrie
Ik merk dat ik me totaal niet kan vinden in de reacties hierzo. Vooral de B-kant, de R&B-kant, vind ik echt heerlijk. Als hij die B-kant los had uitgebracht, had ik het waarschijnlijk zijn beste album tot nog toe gevonden. De sound ligt me gewoon ontzettend goed.

Ik ga er nog wat meer luisterbeurten aan wijden om goed te kunnen verwoorden wat ik er zo mooi aan vind. Maar ik ben oprecht blij met deze release. Om maar eens wat tegengeluid te laten horen.

Verrassend dat er een Static Major-productie op staat trouwens. Die man is al tien jaar dood.

avatar van bennerd
Lage verwachtingen zijn wel degelijk ergens goed voor. De B-kant is absoluut verschrikkelijk en behelst het Drake-deel waar ik absoluut niks mee heb. Maar... Nice For What staat er tussen en die kan in mijn zomer-playlist. Het is vooral kant A waarop Drake verrast. Het is nergens onthutsend goed, maar hij levert daar wel een consistent modern rap-album waar ik toch héél erg goed van kan genieten. Jay-Z dropt hier ook echt een bazenfeature, te hard.

Jammer dat Scorpion helemaal op z'n gezicht gaat in de tweede helft (vandaar de best lage score), maar dit is na NWTS en IYRTITL mijn favoriete Drake-werkje. Views was bijzonder saai, More Life was zo pruttig dat ik er nog niet helemaal doorgeraakt ben, de plaat met Future was toch vooral van Future, Scorpion is verrassend goed. Verkopen ze dit ook als enkele CD?

avatar van Roscovitsch
Hoelang deze blijft hangen moet blijken maar als Drake fanboy kom ik zeker aan mijn trekken op Schorpion. Ik deel de kritiek dat de plaat (het concept kant A en B) te lang is. God’s Plan blijft een heerlijk anthem.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Iemand een voorbeeld van een album langer dan een uur die fier overeind blijft?

Voorbeelden te over, maar in de categorie hip-hop denk ik gelijk aan Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

avatar van Silky & Smooth
Iemand een voorbeeld van een album langer dan een uur die fier overeind blijft?

Drie rondes DAYTONA is ook geen probleem

Iemand een voorbeeld van een album langer dan een uur die fier overeind blijft?

Ready to Die? The Infamous?