Black Honey - Black Honey (2018)

Label: Foxfive

1. I Only Hurt the Ones I Love (3:24)
  2. Midnight (3:23)
  3. Whatever Happened to You (3:02)
  4. Bad Friends (2:45)
  5. Blue Romance (3:11)
  6. Crowded City (3:01)
  7. Hello Today (2:32)
  8. Baby (3:13)
  9. Into the Nightmare (3:25)
  10. Dig (3:27)
  11. Just Calling (3:20)
  12. Wasting Time (3:40)
  13. All My Pride * (2:41)
  14. Madonna * (2:55)
  15. Sleep Forever *
  16. Teenager * (3:26)
  17. Somebody Better * (3:31)
  18. Bloodlust * (3:12)
  19. Cadillac * (3:40)
  20. Spinning Wheel * (3:26)
  21. Corrine * (2:53)
avatar van blur8
JA!!! daar is die dan, het langverwachte Debuut van Black Honey.

Heb de band uit Brighton, rond Izzy al meerdere keren zien optreden. En alleen daarom ga ik er direct vanuit dat deze 38 minuten geheel goed gaan komen. De band combineert speelplezier met een ijzeren Discipline om zo strak mogelijk te spelen. Met de GirlPower en het zangtalent zit het bij Izzy ook wel goed, want ze combineert zacht en hard, gevoel en rock geloofwaardig en met een podiumpresence, alsof ze al jaren bezig zijn.
De al bekende songs zijn altijd puntig, uitdagend, catchy. Bij mij kunnen ze niets fout doen.
Hé, nog 3 maanden wachten. Weet het zeker: die gaan beloond worden.

avatar van Sunderland
Idd, eindelijk! Het was geloof ik januari 2016, toen die blonde gitarist na het concert in de kleine zaal van Paradiso op mij afstapte en vroeg wat ik er van vond: kom maar op met dat album, ze ik, want het materiaal klonk toen al volwassen genoeg om uit te brengen. Toen voorspelde hij dat het nog wel een jaar kon gaan duren...

Leukste singles blijven voor mij Corrine en Madonna, de nummers die mijn interesse voor de band wekte. Helaas heb ik ze sinds dat concert niet meer live gezien, maar dat kan alsnog zo maar weer eens gebeuren. Ik volg ze nauwgezet.

avatar van E-Clect-Eddy
De nieuwe single I Only Hurt the Ones I Love rockt lekker, maar klinkt ook verdraaid veel op enkele nummers waaronder Cry! van Caroline Rose - Loner (2018) inclusief de subtiele humor en zanglijnen. Ik hou van dat album en daardoor ook van deze single , lekkerste wat ik ken van de single's van Black Honey.

avatar van E-Clect-Eddy
...en daar is de tweede single Midnight heeft een subtiele 70s gitaar vibe.

En als ik hun foto's op Facebook bekijk dan lijken ze voor een Glam-look revival te gaan

avatar van blur8
Into the Nightmare opeens ook beschikbaar.
Dat is dan al 6de track die is vrijgegeven voor de release over 2 weken. (nr 1,2,4,7,9,10)

avatar van E-Clect-Eddy
Into the Nightmare "crazy is as crazy does" heeft nog meer van die 70s Glam vibe die ik hoorde op Midnight.

Het openingsnummers is torenhoog favoriet maar Dig en de nieuwe single zijn goed te pruimen.

avatar van blur8
Wat een uitdagende diverse release vrijdag. Pianoriedels van Prince, artistieke hoogstandjes van Suede & Villagers, Synths van Chris-Tine Queens & Whispering Sons en dan ook nog de langverwachte BlackHoney.
Niet te vergelijken muziek, maar ook nauwelijks achter elkaar te beluisteren.
BlackH dus maar even vluchtig beluisterd maar Izzy voldoet geheel aan mn (hoge) verwachting.
Meer variatie dan verwacht, inclusief paar rustige songs (Baby & Wasting Time).
In vergelijk met andere releases deze week is dit natuurlijk puur pretentieloos amusement, maar wel in de lekkerste variant.

avatar van Sunderland
Vanwege de deluxe editie ben ik toch wel weer een beetje geinteresseerd geraakt in dit album. Corrine en Madonna op die versie behoren toch tot het beste wat ze tot nu toe hebben gebracht.

avatar van E-Clect-Eddy
Pas de tweede beluistering, maar het valt goed ook als er hier en daar wel wat kleine irritatie's zijn. Zo ben ik geen fan van auto-tune en in de intro van Bad Friends wordt daar 'artistiek' mee gespeeld wat ik niet mooi vind. Ook aan het begin van de ballad-achtige Blue Romance doen ze dat maar iets subtieler. Ook in andere nummers hoor ik wat te veel effecten maar niet al te storend.

Het openingsnummer is het briljantje van dit album, ook als dit een gevalletjes is 'beter goed gekopieerd dan slecht verzonnen'. Luister maar naar Caroline Rose - Loner (2018). Nu quote Caroline Rose op haar buurt ook uit een rijk 50s / 60s Rock verleden dus zo'n schande is het niet.

Zes nummers ( I Only Hurt the Ones I Love, Dig, Midnight, Bad Friends, Hello Today, Into the Nightmare ) waren al als single verschenen dus het is grotendeels een feest der herkenning. Van de nieuwe nummers spreken het uptempo Hello Today en het ingetogen Baby me goed aan. Dit laatste nummer geeft de zangeres de kans om aan te tonen dat ze echt kan zingen zonder al te veel opsmuk. Ook als er na mijn smaak toch nog te veel effecten op haar stem worden los gelaten.

Visueel kiest de band steeds meer voor een revival van de Glam Rock stijl en nummers als Into the Nightmare zou gemakkelijk passen de Mud's / Slade's / The Rubettes uit die 70s dagen. Toch vind ik de muzikale stijl vaak genoeg eerder aansluiten bij de 50s en 60s. Maar Dig schuurt dan wat tegen Alternative Rock aan.

Afgezien van een paar langzamere nummers is het meest uptempo, kort en goed dansbaar. Nergens vernieuwend maar een heel fijn debuut van een feestband die een beetje meer dan dat kan zijn.

avatar van blur8
Niets meer aan toe te voegen E-Clect-Eddy. Er is simpelweg gekozen voor een feestelijk debuut vooral bedoeld voor de UK. Kijk maar naar het tourschema 15 x Uk en 6 x EU. De verdieping die we al kennen van de concerten komt heus wel.
Ik heb geen enkel irritatiepunt. Hooguit dat de releasedatum wat ongelukkig is; in zelfde week dat Suede en Villagers met zulke goede albums komen. Izzy Chris, Tom & Tom verzuipen daarin qua aandacht natuurlijk volledig. maakt voor mijn luisterplezier niets uit.

avatar van blur8
Naar aanleiding van geslaagd concert maar weer eens de constatering dat songs in een live setting opeens veel beter klinken dan vanuit de studio. Crowded City, Just Calling & Baby vielen tussen alle hits positief op.
Deze 'onbekende' songs zijn blijkbaar toch van gelijk niveau, waardoor hele album één lange rij van perfecte popsongs is geworden.

Gelukkig heb ik de luxe uitvoering. Prima album dit. Moeilijk om 3 favoriete tracks te kiezen want er staan genoeg parels op.

avatar van blur8
(DeLuxe) versie krijgt er een halve * erbij. Een onafzienbare rij van perfecte popsongs.

avatar van Lennonlover
blur8 schreef:

Ben de affiche van Rock Werchter aan het verkennen en ben op deze band gestoten. Ik ga bij zo'n verkenning meestal af op de reacties en het geplakte 'genre' op de muziek. Dit is inderdaad niet bepaald rock maar wel, je zegt het goed: pop. Lijkt me toch maar een bandje voor de namiddag.

Ik schat je mening hoog in maar ik denk dat we van Black Honey toch maar weinig zullen horen in de toekomst.

avatar van blur8
We gaan het zien. Ik vind ze pretentieloos heeeel erg lekker.
Door de speeluren van de laatste tour denk ik dat ze Wetchter nu wel aankunnen.
Op een festival kan lichtgewicht gitaarpop best werken. Ben id benieuwd hoe ze het gaan doen.